«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Conferinta Nationala a Economiei Sociale: Pentru o economie a solidaritatii

Postata in: Stiri IES
Data: 2013-08-28

 

 

Astazi are loc Conferinta Nationala a Economiei Sociale 2013: "Pentru o economie a solidaritatii", organizata de Institutul de Economie Sociala din cadrul Fundatiei pentru Dezvoltarea Societatii Civile.

Devenita deja traditionala, Conferinta va fi cadrul in care experti, decidenti si practicieni vor dezbate teme de actualitate ale economiei sociale din Romania. Evenimentul marcheaza totodata incheierea proiectului „Prometeus - promovarea economiei sociale in Romania prin cercetare, educatie si formare profesionala la standarde europene” implementat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile in parteneriat cu Institutul de Cercetare a Calitatii Vietii, Universitatea Bucuresti - Facultatea de Sociologie, European Research Institute on Cooperative and Social Enterprises si Centrul Naţional de Pregatire in Statistica si cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Investeste in Oameni!

Expertii reputatului centru de cercetare european EURICSE isi vor prezenta concluziile privind situatia actuala a economiei sociale din Romania, provocari si recomandari pentru  politici publice in favoarea economiei sociale la noi in tara, inclusiv reglementari legale in domeniu. Invitat de onoare al acestei sectiuni va fi Prof. Carlo Borzaga, presedintele EURICSE, reputat expert international in domeniu.

Cu ocazia evenimentului vor avea loc de asemenea:

  • lansarea si dezbaterea variantelor finale ale rapoartelor IES privind organizatiile economiei sociale, furnizorii de servicii sociale si de ocupare, integrarea in munca si organizatiile religioase si economia sociala;
  • lansarea, cu prezenta autorilor, a patru manuale universitare in domeniu, realizate in cadrul proiectului de cadre didactice de la Universitatea din Bucuresti si aparute la editura Polirom;
  • lansarea, cu prezenta autorilor, variantelor finale ale rapoartelor ICCV privind organizatiile colective ale proprietarilor de terenuri agricole si forestiere, casele de ajutor reciproc, economia sociala si dezvoltarea locala, aparute de asemenea la editura Polirom.

Agenda conferintei este disponibila aici.


Pentru detalii va sta la dispozitie: Iuliana Rada (asistent comunicare IES) 021.310.01.77/81/82/83, iuliana.rada@fdsc.ro.

Eveniment organizat in cadrul proiectului „Prometeus – promovarea economiei sociale in Romania prin cercetare, educatie si formare profesionala la standarde europene” (ID 57676), implementat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile in parteneriat cu Institutul de Cercetare a Calitatii Vietii, Universitatea Bucuresti - Facultatea de Sociologie, European Research Institute on Cooperative and Social Enterprises si Centrul National de Pregatire in Statistica si cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Investeste in Oameni!

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile