«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Fabrica de Mozaic

Postata in: Exemple de urmat
Data: 2013-09-13

 

 

Proiect Mozaic SRL este prima fabrica din Romania care a demarat anul trecut productia de mozaic ceramic sub finantare europeana de pe plan local, gandita initial ca o intreprindere sociala, dar care in viitor tinteste un statut de business viabil, pe o piata care, din pacate, pana in acest moment nu isi gaseste o directie precisa.

La proiectul dezvoltat de Fundatia Dezvoltarea Popoarelor si cofinantat din fonduri europene pana la finalul acestei luni lucreaza in prezent 13 angajati, zece dintre acestia fiind tineri cu dificultati, ale caror varste sunt cuprinse intre 20-23 de ani si care fie provin fie din centre de plasamente, fie sunt persoane cu dizabilitati.

Inaugurata in luna mai a anului trecut, Fabrica de Mozaic a reusit cu cei 13 salariati sa livreze peste 3.000 de metri patrati de mozaic, atat la nivel local cat si pentru export.

La finalul verii, Proiect Mozaic SRL a primit o comanda de peste 1.000 mp de mozaic de la un producator de placi ceramice din Bulgaria, produse care vor fi destinate cel mai probabil pietei vecine, dupa cum sustin reprezentantii grupului.

Fabrica este situata langa Popesti-Leordeni si face parte din complexul de depozite al MenatWork, companie care se ocupa cu distributia de materiale pentru constructii si amenajari, instalatii de echipamente electrice, placari ceramice sau echipamente de ventilatie si climatizare.

Cei 13 angajati ai Proiectului Mozaic isi desfasoara activitatea intr-o fabrica cu o suprafata de 300 de mp, care poate produce pana la 4.500 de mp de modele ceramice pe luna.

Potrivit reprezentantilor companiei, numarul comenzilor a crescut semnificativ in ultimele luni, in special pe fondul cererii venite din tari precum Bulgaria, Italia sau Belgia.

Cat castiga un tanar angajat

Cei 10 tineri cu dificultati care lucreaza la Proiectul Mozaic castiga in prezent circa 800 de lei, conform informatiilor furnizate de reprezentantii companiei.

Chiar daca salariul nu pare foarte motivant, la portile fabricii sunt foarte multi tineri dornici sa lucreze.

“Intentionam ca in viitorul apropiat, o data cu dezvoltarea companiei si cresterea comenzilor sa ne marim si echipa. Avem in prezent peste 15 angajati pe lista de asteptare”, au spus reprezentatii companiei.

Cei 10 tineri angajati lucreaza sapte ore pe zi, patru zile pe saptamana si au un program de la ora 9:00-16:00.

Articol preluat de pe site-ul Wall-Street. Pentru a citi continuarea acestuia click aici.

[sursa imagine: aici]

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile