«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

IES gazda Caselor de Ajutor Reciproc din Romania

Postata in: Stiri IES
Data: 2013-10-17In 11 octombrie 2013, Institutul de Economie Sociala a fost gazda pentru aproape 40 de reprezentanti din 16 Case de Ajutor Reciproc pentru Pensionari din Romania. Acestia au participat la seminarul Dezvoltarea economiei sociale in Romania - Perspective pentru Casele de Ajutor Reciproc organizat de IES in colaborare cu Federatia Nationala a CARP-urilor din Romania.

Seminarul a fost deschis de dl. Ionut Sibian, director executiv,  FDSC si dl. Gheorghe Chioaru, Presedinte al Federatiei CARP-urilor Omenia.

Scopul seminarului a fost familiarizarea CARP-urilor cu conceptele economiei sociale, dezbaterea principalilor indicatori ai miscarii pe baza datelor furnizate de IES si a evolutiilor de politici publice, precum si prezentarea principalelor reglementari la nivel national si european.
De asemenea, au fost abordate si tema fondurilor europene POSDRU 2007-2013 si propunerile pe viitoarea perioada de programare.

Ancuta Vamesu, coordonator economie sociala a prezentat principalii indicatori statistici ai miscarii CARPurilor din Romania asa cum apar ei in studiile de specialitate ale IES CARPurile - actori ai economiei sociale - context, tendinte, cadru legal si programatic. 

Adrian Secal a sustinut o mini-sesiune de informare in procedurile de prezentare a proiectelor POSDRU DMI 6.1 Dezvoltarea economiei sociale.

Va invitam sa vizonati la aceasta pagina filmul realizat de Omenia TV la acest eveniment.

Puteti afla mai multe despre CAR-urile si CARP-urile din Romania in raportul realizate de dna Mihaela Lambru, Organizatiile de ajutor reciproc, disponibil la aceasta pagina.

Pentru mai multe detalii, ne puteti contacta la adresa de email ancuta.vamesu@fdsc.ro.

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile