«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Dezvoltarea economiei sociale inclusa in Strategia Nationala in domeniul politicii de tineret 2014-2020

Postata in: Actualitate in Romania
Data: 2013-11-04

 


Ministerul Tineretului si Sportului se afla in etapa finala a procesului de elaborare a Strategiei Nationala in domeniul politicii de tineret 2014-2020. Ultima varianta a documentului contine o serie de referiri la economia sociala si implicarea tinerilor in structuri ale economiei sociale.

Astfel, in cadrul domeniului principal de intervenţie "4. Munca si Antreprenoriat", la sectiunea "4.1 Munca", obiectivul specific 4.1.7 prevede "Dezvoltarea economiei sociale si cresterea gradului de participare a tinerilor in cadrul acesteia", cu urmatoarele directii de actiune:

  1. Exploatarea potentialului modelelor de economie sociala pentru sustinerea integrarii pe piata muncii a tinerilor din grupuri vulnerabile, dezvoltarea de servicii locale acolo unde modelele de piata esueaza, creand astfel locuri de munca si incluziune sociala;
  2. Promovarea si sustinerea intreprinderilor sociale gestionate de tineri;
  3. Crearea si oferirea de servicii de consultanta, in vederea imbunatatirii performantei economice si de mediu a economiei sociale;
  4. Reglementarea cadrului legal (Legea Antreprenorului Social, Legea Cadru a economiei sociale) pentru implementarea si dezvoltarea economiei sociale.

Textul integral al Strategiei Nationale pentru Tineret poate fi consultat la aceasta pagina.
Sursa imagine: aici

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile