«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

O noua forma de organizatie cooperatista dedicata tinerilor

Postata in: Noutati legislative
Data: 2013-11-04

 


In data de 29 septembrie 2013 un grup de 25 de senatori au depus la Biroul Permanent al Senatului Romaniei o propunere legislativa privind organizatiile cooperatiste scolare.

Propunerea vine in sprijinul facilitarii tranzitiei tinerilor de la sistemul de educatie la  piata muncii, cooperativele scolare fiind astfel prevazute sa functioneze ca agenti de munca temporara pentru tinerii care au implinit 16 ani si sunt incadrati in unitatile de invatamant preuniversitar si universitar. Conform legii propuse, obiectivele organizatiilor cooperatiste scolare includ:

  • crearea unui numar cat mai mare de oportunitati pentru tineri privind integrarea pe piata muncii
  • imbunatatirea insertiei sociale a acestora
  • sprijinirea solidaritatii reciproce intre societate si tineri
  • imbunatatirea situatiei sociale a tinerilor

Aceste organizatii se vor infiinta de catre unitati de invatamant preuniversitar sau universitar, de catre elevi sau studenti sau de catre parintii acestora, conform legii 1/2005 privind organizarea si functionarea cooperatiei, cu modificarile si completarile ulterioare.

Initiativa se va afla in dezbatere publica pana pe data de 24 noiembrie 2013. Mai multe detalii privind aceasta propunere legislativa puteti gasi la acest link.

(Sursa foto: aici)

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile