«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Premiul "Responsabilitatea Sociala a Intreprinderilor" 2013

Postata in: Oportunitati
Data: 2013-11-06

 

 

Premiul RSI isi propune sa recompenseze firmele private din Romania care au intreprins eforturi pentru a-si imbunatati impactul pozitiv in domeniile mediului, social si economic. Prima editie a PREMIULUI va fi organizata cu ocazia Topului National al Firmelor 2013.

PREMIUL RSI isi propune sa stimuleze, sa difuzeze si sa valorifice cele mai importante experiente in ceea ce priveste Responsabilitatea Sociala a Intreprinderilor prezente pe teritoriul Romaniei. PREMIUL RSI se doreste a fi o recunoastere acordata anual firmelor care s-au distins prin adoptarea instrumentelor de gestiune responsabila a intreprinderii (precum coduri etice, certificate de mediu, de calitate, pentru sanatate si siguranta etc.), care au intervenit in procesele de productie pentru a imbunatati impactul social si de mediu, care au monitorizat si au comunicat extern propriile performante de mediu si sociale, care tin cont de opiniile partilor interesate in definirea strategiilor, care au implementat activitati si proiecte in favoarea comunitatilor locale si a societatii in general, avand o optica de imbunatatire continua a raportului dintre intreprindere, cetateni si teritoriu.

Destinatarii acestui concurs sunt toate intreprinderile private indiferent de marimea lor situate pe teritoriul Romaniei.

Sectiuni

  1. sectiunea IMM-uri este rezervata intreprinderilor mici si mijlocii (intreprinderi care au un numar de angajati variabil de la 2 la 249 de angajati si un rulaj financiar anual care sa nu depaseasca 43 milioane de euro, conform Recomandarii din 3 aprilie 1996, n.96/280/CE);
  2. sectiunea INTREPRINDERI MARI SI FOARTE MARI este rezervata marilor intreprinderi (intreprinderi care au mai mult de 249 de angajati si al caror rulaj financiar anual depaseste 43 milioane de euro, conform Recomandarii din 3 aprilie 1996, n.96/280/CE).

 

Conditii de participare

Nu pot participa la acest concurs intreprinderile care au fost condamnate pentru infractiuni grave impotriva administratiei publice, pentru daune de mediu sau pentru atitudine inechitabila fata de angajati.

Modalitati de participare

Pentru a participa la PREMIUL RSI este necesar ca in perioada 10 octombrie – 10 noiembrie 2013 sa completati online formularul/ele de participare insotit/e de documentele suport. Documentele suport vor fi incarcate online in sectiunea de completare a formularului. Documentatia trebuie redactata in limba romana.


Premii

  • 1 sau mai multi castigatori ai PREMIULUI RSI pentru IMM la nivel national, in functie de punctaj, pentru acele IMM-uri care abordeaza cat mai integrat domeniul responsabilitatii sociale (au raspuns la doua sau mai multe domenii din cele patru ale formularului: Social, Mediu, Economic, Guvernanta)
  • 1 sau mai multi castigatori ai PREMIULUI RSI pentru INTREPRINDERI MARI SI FOARTE MARI la nivel national, in functie de punctaj, pentru acele INTREPRINDERI MARI SI FOARTE MARI care abordeaza cat mai integrat domeniul responsabilitatii sociale (au raspuns la doua sau mai multe domenii din cele patru ale formularului: Social, Mediu, Economic, Guvernanta)
  • N castigatori ai MENTIUNILOR DE MERIT, la ambele sectiuni, pentru fiecare din cele patru domenii ale formularului de candidatura (Social, Mediu, Economic, Guvernanta) (de exemplu, MENTIUNEA DE MERIT IMM IN DOMENIUL SOCIAL)

 

Modalitati de comunicare a castigatorilor

Atat castigatorii concursului cat si intreprinderile care au castigat mentiune vor primi confirmarea telefonica sau prin fax pana la data de 15 noiembrie 2013.


MAI MULTE INFORMATII sunt disponibile pe site-ul www.ccir.ro.

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile