«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Minisat cu casute ecologice din lut in satul buzoian Berca

Postata in: Exemple de urmat
Data: 2013-11-06

 

 

O invatatoare de 35 de ani din Buzau a pus bazele unui minisat cu casute ecologice din lut in satul buzoian Berca. Casele au ferestre facute din parprize de masina reconditionate, sticle incorporate in pereti, ca sa intre lumina, iar pe acoperis va creste iarba, sadita intr-un pamant special. Ansamblul va fi inclus intr-un circuit turistic ecologic si va beneficia de toate conditiile de confort dorite de vizitatori (apa calda, incalzire, camere cu baie proprie).
  
Nicoleta Marin, invatatoarea care a initiat proiectul declara:

"Ne-am dus in padure si am luat copacii cei mai strambi, ca sa pastram elementele naturale. Asadar, totul este asa cum am luat din natura. Lemnele folosite sunt salcami intregi care in unele cazuri ies din pereti, dar nu am vrut sa intervenim. Doar lemnul folosit la acoperis a fost prelucrat si ignifugat, iar acum lucram la santurile pentru scurgerea apei si la placarea cu piatra de Siriu a aleilor. Am fost nevoiti sa facem fundatie din beton pentru ca dupa ce am luat terenul am facut un studiu geologic si ni s-a spus ca este predispus la alunecari de teren. Din acest motiv, fundatia este din beton, ca altfel, la o eventuala alunecare, ar fi luat-o casele la vale. Casele, desi la fel, sunt unice, deoarece sunt modelate manual, ceea ce reflecta starea sufleteasca pe care o are fiecare. Nu poti construi o casa de cob daca nu ai o atitudine pozitiva, pentru ca se pune foarte mult suflet in ele, in executarea lor. N-o sa reusesti sa le faci daca esti nervos".

Satul se va numi "Cob Village" si va sustine promovarea zonei Buzaului: "Am zis ca daca venim cu altceva decat cu o simpla pensiune poate atragem mai multi turisti care vin aici, la noi, pentru ca avem Vulcanii Noroiosi, avem carnatii de Plescoi, dar turistii vin si pleaca, nu lasa nimic in comuna".

Mai multe detalii despre acest proiect sunt disponibile la acest link.

(Sursa foto: aici)

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile