«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Legea Economiei Sociale in dezbatere in sedinta de Guvern

Postata in: Noutati legislative
Data: 2013-11-08Proiectul de Lege privind Economia Sociala va fi pe agenda urmatoarei sedinte de Guvern
(surse). Proiectul care va fi pus in discutie este diferit de proiectul de lege pus in discutie in toamna anului trecut de catre Ministerul Muncii si contine reglementari care incalca principiile economiei sociale, principii adoptate inclusiv de Uniunea Europeana in documentele sale.

Proiectul de lege transmis spre aprobare Guvernului Romaniei, asemanator proiectului de Lege privind Antreprenoriatul Social (detalii la aceasta pagina), exclude caracterul non-profit specific actorilor economiei sociale si permite tuturor formelor juridice sa fie recunoscute ca entitati ale economiei sociale, indiferent de structura actionariatului sau a membrilor acestora.

La aceasta pagina sunt prezentate varianta LES din septembrie 2012, amendamentele transmise Ministerului Muncii de Coalitia pentru Economia Sociala si varianta actuala a LES transmisa Guvernului spre adoptare.

Institutul de Economie Sociala impreuna cu Uniunea Nationala a Caselor de Ajutor Reciproc ale Salariatilor, Federatia Nationala a Caselor de Ajutor Reciproc ale Pensionarilor Omenia, Federatia Caselor de Ajutor Reciproc FEDCAR, Reteaua Intreprinderilor de Insertie din Romania RISE,  NESsT Romania si Fundatia Alaturi de Voi Romania au formulat o scrisoare adresata atat Ministrului Muncii si secretarului de stat din Minister, cat si Prim-Ministrului Romaniei, dl. Victor Ponta.

Semnatarii Scrisorii sustin mentionarea in mod explicit a formelor juridice specifice economiei sociale (cooperative, case de ajutor reciproc, asociatii și fundatii) si introducerea pricipiului non-distributivitatii sau distributivitatii partiale a profitului catre membrii asociati.

Scrisoarea inaintata poate fi citita la aceasta pagina.

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile