«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

O mie de miliarde de euro de investit in viitorul Europei. Bugetul cadru UE, 2014-2020

Postata in: Stiri externe
Data: 2013-11-20Ieri, 19 noiembrie 2013, Parlamentul European a votat in favoarea cadrului financiar multianual al UE (CFM/MFF) pentru perioada 2014-2020. Aprobarea PE deschide calea pentru aprobarea finala a bugetului de catre Consiliu din urmatoarele saptamani.

Cadrul bugetar aprobat defineste prioritatile de cheltuieli pentru perioada 2014-2020 care sunt orientate spre crestere economica durabila, creare de locuri de munca si competitivitatea in concordanta cu strategia de dezvoltare a UE Europa 2020.


Sprijin pentru crearea de locuri de munca prin intermediul FSE

Viitorul buget al UE vine si in sprijinul persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca. Astfel, se prevede o contributie semnificativa la crearea de locuri de munca prin intermediul Fondului Social European (FSE) si Fondul European de Dezvoltare Regionala.

Cel putin 70 de miliarde de EUR (aproximativ 10 miliarde de euro pe an) vor fi disponibile in cadrul FSE in acest scop, prin completarea actiunilor la nivel  national in acest domeniu.

De asemenea, la indeplinirea scopului privind cresterea numarului de locuri de munca la niveulul UE va contribui si noua Initiativa de Angajare a Tinerilor, legata de FSE, in valoare de cel putin 6 miliarde de euro. Aceasta initiativa are in vederea cresterea angajabilitatii tinerilor neangajati, aflati in afara sistemului de invatamant sau alta forma de formare profesionala (NEET Youthsi va sprijini punerea in aplicare a Garantiei pentru Tineret in anii 2014-2015. 


Pentru informatii suplimentare puteti consulta aceasta pagina si urmatoarele resurse:

(Sursa articol aici, sursa foto aici)

 

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile