«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Bazarsolidar.ro, cumparaturile care dau mai departe!

Postata in: Actualitate in Romania
Data: 2013-11-21

 

 

Bazarsolidar.ro este un proiect al Asociatiei Mai Bine care isi propune sa extinda si in spatiul virtual o idee frumoasa: prin crearea unui circuit al bunurilor - surplus pentru unii, necesitate pentru altii -  sa generam fonduri care, oferite mai departe, pot fi de ajutor in comunitatea in care traim.

Stim ca ritmul vietii de astazi poate limita ajutorul si implicarea pe care am dori sa le oferim semenilor nostri. Avem convingerea ca multe persoane sunt sensibile la diferite cazuri si situatii dificile din jur, dar nu au timpul necesar sau poate ca nu stiu o modalitate eficienta de a ajuta.

Bazarsolidar.ro este un intermediar responsabil si caritabil care face mai accesibila  o implicarea activa. Punem astfel in practica unele din principiile de baza promovate de Asociatia Mai Bine: consumul responsabil, reutilizarea produselor, implicare sociala de care orice comunitate are nevoie.


Cumparaturile online sunt foarte populare in zilele noastre si la bazarsolidar.ro vrem sa punem pe roate un proiect de shopping sanatos care nu urmareste acumularea de profit, ci strângerea de fonduri pentru caritate. Pe scurt, este vorba despre un plan in 3 pasi, astfel:

1. Donatiile
Primim mereu donatii de la orice binevoitor care vrea sa faca parte din PLANUL nostru. Se pot dona lucruri care nu mai sunt de folos, lucruri de care alte persoane s-ar bucura sau chiar lucruri noi special procurate pentru bazarul solidar.

2. Bazarul
Noi preluam, sortam, facem poze, ambalam, uneori reconditionam bunurile primite si le scoatem la vânzare la preturi modice, dându-le o a doua viata. Cei care cumpara prin bazarsolidar.ro vor genera o suma de bani. Din aceasta Bazarul retine doar pentru cheltuielile administrative, restul fiind donat proiectelor de caritate.
Nu incurajam un consum excesiv, ci un shopping sanatos!

3. Suntem solidari
Cumparaturile care dau mai departe!
Generozitatea este componenta de baza in planul nostru si credem ca a da mai departe acolo unde este nevoie e un principiu sanatos. Dorinta noastra este sa ajutam deschis si activ persoane sau familii in perioade dificile si alte institutii sau ONG-uri care sunt implicate cu adevarat in comunitate. Dorim sa facem lucrul acesta oferind donatii si participând voluntar la diferite activitati solidare.

Vrem ca in viitor sa putem alatura celor prezente si alte cauze, iar fiecare cumparator sa poata directiona unde va dori sumele cheltuite.

Alaturi de Asociatia Mai Bine si CUIB - Centrul Urban de Initiative Bune vom organiza lunar evenimente tip Bazar solidar care sa aduca impreuna persoanele care vor sa se implice in planul nostru.

Persoana de contact: Laura Paduraru-Luchian (manager proiect)
Telefon: 0755.035.978; Email: bazarsolidar@gmail.com

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile