«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

A treia Convetie Anuala a Platformei de combatere a saraciei si excluziunii sociale

Postata in: Stiri externe
Data: 2013-11-29

 In perioada 26-27 noiembrie 2013, la Bruxelles, a avut loc A treia Convetie Anuala a Platformei de combatere a saraciei si excluziunii sociale, una din initiativele emblematice ale strategiei Europa 2020.

Platforma Europeana impotriva saraciei si a excluziunii sociale este creata pentru a stabili actiuni de reducere a saraciei si a excluziunii sociale in Europa. Provocarea actuala consta in a crea noi parteneriate, a da un impuls pentru implementarea Pachetului de Investitii Sociale, a creste nivelul de ambitie pentru a realiza obiectivul privind saracia, prin intermediul unor reforme in statele membre si in a face fata provocarile sociale cu care se confrunta Europa.

IES a prezentat intr-un articol precedent agenda de lucru, participantii, speakerii si temele abordate pe parcursul intalnirii.

Lieve Fransen, Director pentru Politici Sociale si Europa 2020 in cadrul Directiei Generale Angajabilitate, Afaceri Sociale si Incluziune a Comisiei Europene, a prezentat situatia si tendintele la nivelul UE a indeplinirii targetului privind saracia din cadrul programului Europa 2020. Conform datelor prezentate, Romania se afla pe penultimul loc in clasamentul statelor membre, cu peste 40% din populatie aflata in risc de saracie sau excluziune sociala, urmata de Bulgaria (aprox. 50%), procentul ajungand la sub 40% daca vor fi indeplinite obiectivele Europa 2020.

Puteti consulta la acest link lista completa a speakerilor, iar prezentarile sustinute de acestia in cadrul Conventiei sunt disponibile la acest link

Mai multe detalii despre A treia Convetie Anuala a Platformei de combatere a saraciei si excluziunii sociale puteti accesa aici.

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile