«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

"Stropi de soare pe campii" in Scoala lui Andrei

Postata in: Scoala lui Andrei
Data: 2013-12-03




"Stropi de soare pe campii" este proiectul de antreprenoriat social initiat de Scoala cu Clasele I-VIII Roata de Jos, din judetul Giurgiu, in cadrul proiectului "Inovare sociala si antreprenoriala pentru scoli performante in comunitatile Petrom", finantat de Petrom prin programul Scoala lui Andrei.

Institutul de Economie Sociala din cadrul FDSC a fost inca de la inceput alaturi de reprezentantii scolii Roata de Jos in elaborarea proiectului si a planului de afacere, si ii sprijinia in continuare oferindu-le consultanta de specialitate in implementarea in bune conditii a acestuia.

In contextul actual de crestere a preturilor pentru furnizarea energiei electrice si a energiei termice (gaz natural), sumele pe care Scoala Roata de Jos trebuie sa le achite pentru electricitate si incalzire devin din ce in ce mai mari, iar reducerea cheltuielilor poate fi facuta prin instalarea de panouri fotovoltaice care sa asigure necesarul de consum.

Cadrele didactice din Roata de Jos au gasit o solutie inovativa pentru achizitionarea acestor panouri, si pe termen lung, pentru a putea folosi cat mai eficient resursele scolii preponderent pentru procesul educativ si pentru a putea asigura activitatii de invatamant un mediu propice. Astfel, o suprafata de teren arabil aflata in proprietatea scolii va deveni "un camp de soare", unde vor fi cultivate plante medicinale (galbenele) in vederea comercializarii acestora pentru a putea achizitiona panourile fotovoltaice atat de necesare scolii.

"Consideram ca scoala este un actor principal in comunitatea pe care o reprezentam, de aceea este datoria noastra sa formam copii, atat in clasa dar si in afara orelor de curs. Acest proiect ne da sansa sa responsabilizam copii dar si parintii. Putem spune ca valoarea adaugata a proiectului consta si in aceea ca atragem in activitatea de voluntariat si parintii elevilor, astfel acestia vor putea sa petreaca mai mult timp impreuna. Prin intalnirile organizate cu elevi, parinti, medic, alesi locali si autoritati locale vom promova acest gen de proiecte si activitatile ce militeaza pentru un mediu curat si dezvoltare durabila." declara reprezentatii scolii Roata de Jos.

Profesorii nu sunt singurii implicati, ci au alaturi de ei o echipa tanara si energica, cea a "Galbenelelor vesele", formata din 20 de elevi ai Scolii Roata de Jos. Copiii continua sa se implice activ in implementare proiectului, atat in ceea ce priveste popularizarea, informarea, redactarea materialelor si promovarea proiectului, cat si in actiunile ce tin de plantarea si recoltarea plantelor medicinale, sub permanenta supraveghere a profesorului coordonator.

"Prin implementarea proiectului "Stropi de soare pe campii" ne propunem sa atragem elevii catre activitatile agricole, sa ii determinam sa inteleaga importanta activitatilor de voluntariat si de a avea un mediu curat; de asemenea prin acest proiect vrem sa dezvoltam spiritual de initiativa si sa intarim colaborarea in cadrul comunitatii noastre.", ne spune doamna profesoara Gabriela Tila.

Mai multe detalii despre proiect puteti gasi la acest link, iar aici o serie de fotografii din timpul vizitei de consultanta a IES..

In vara anului 2014 galbenele sadite si ingrijite de elevii scolii Roata de Jos isi vor gasi primii cumparatori. Pentru a fi la curent cu noutatile acestui proiect, dar si pentru a-i sustine si incuraja pe cei mici, vizitati pagina de Facebook dedicata.

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile