«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Targ de economie sociala la sediul ONU

Postata in: Evenimente sector (Ro)
Data: 2013-12-06

 

 


Peste 15 reprezentanti de la noua organizatii din domeniul incluziunii sociale au participat joi, 5 decembrie, la targul de economie sociala organizat de Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) cu ocazia Sfantului Nicolae, la sediul Organizatiei Natiunilor Unite din Romania.

Angajati ai ONU, colaboratori si parteneri s-au bucurat de obiectele expuse spre vanzare, produse de beneficiari ai unor entitati de economie sociala. Beneficiarii provin din randul persoanelor de etnie roma, persoane cu dizabilitati, tineri care parasesc sistemul institutionalizat de protectie a copilului, beneficiari de venit minin garantat, pensionari sau someri.

Paine proaspata din secara, turta dulce, chec cu martipan, batice, bijuterii, produse din piele, sacose din panza eco, lumanari, haine pentru copii, felicitari, globuri de pom sau decoratiuni de sarbatori, acestea au fost doar cateva dintre produsele expuse în cadrul targului care si-au gasit foarte rapid cumparatori.

Cele noua organizatii care au participat la targul de economie sociala sunt Asociatia Carusel, Asociatia pentru Promovarea Economiei Sociale, Asociatia Tonal, Asociatia Viitor Plus, Federatia CARP-Omenia, Fundatia HANDROM, Organizatia Umanitara Concordia, Mesteshukar ButiQ si reprezentanti ai proiectului "Educatie pentru toti. Cu tine".

Evenimentul reprezinta o initiativa în cadrul proiectului Modelul Economiei Sociale în Romania, proiect implementat în cadrul unui parteneriat din care fac parte Asociatia Alternative Sociale din Iasi în calitate de beneficiar, Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) Romania, Academia de Studii Economice din Bucuresti si Universitatea "Al. I. Cuza" din Iasi. Proiectul se desfasoara în perioada martie 2011 - februarie 2014 si este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013 - Axa Prioritara 6 - Promovarea incluziunii sociale.

O serie de testimoniale din partea participantilor si fotografii realizate in cadrul targului puteti gasi la acest link.

(Stire preluata de aici)

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile