«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Proiectul de lege privind economia sociala pe agenda Sedintei de Guvern de azi

Postata in: Noutati legislative
Data: 2013-12-11

 

 

Proiectul de Lege privind Economia Sociala se afla pe agenda Sedinte de Guvern de astazi, 11.12.2013.
Detalii la aceasta pagina .

Din pacate, proiectul de lege dezbatut de Guvern nu este disponibil nici pe site-ul Ministerului Muncii, initiatorul acestui proiect de lege, nici pe site-ul Guvernului, astfel incat forma finala a proiectului de lege dezbatut este necunoscuta de catre organizatiile carora li se adreseaza aceast act normativ. 
De asemenea, Ministerul Muncii nu a raspuns solicitarilor Coalitiei pentru Economia Sociala de a transmite forma finala a proiectului de lege ce a rezultat in urma dezbaterilor publice si care a fost transmis spre aprobare catre Guvern.

Lipsa de transparenta in realizarea proiectului final de lege?!

Va reamintim ca, in urma cu aproximativ o luna, Institutul de Economie Sociala a semnalat faptul ca proiectul de lege privind economia sociala, care ar fi trebuit sa fie pe agenda Sedintei de Guvern din data de 13 noiembrie 2013, contine cel putin 2 dispozitii care sunt neconforme reglementarilor europene privind acest domeniu.

Astfel, intr-o scrisoare transmisa catre toate institutiile publice responsabile (atat ministere, cat si Guvern), organizatiile semnatare solicitau mentionarea in mod explicit a formelor juridice specifice economiei sociale (cooperative, case de ajutor reciproc, asociatii și fundatii) si introducerea pricipiului non-distributivitatii sau distributivitatii partiale a profitului catre membrii asociati.

Detalii privind acest demers puteti afla la aceasta pagina, iar scrisoarea transmisa o puteti citi aici.

Mai mult, in data de 4 iulie 2013, organizatiile Coalitiei informale pentru Economia Sociala au transmis secretarului de stat din Minsterul Muncii o scrisoare continand o opinie detaliata privind proiectul de lege, scrisoare la care Ministerul Muncii nu a oferit niciun raspuns. Scrisoarea este disponibila la aceasta pagina.

Vom reveni cu detalii.

 

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile