«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Acordul de Parteneriat 2014-2020 va fi transmis de Romania Comisiei Europene la sfarsitul lunii ianuarie 2014

Postata in: Actualitate in Romania
Data: 2013-12-13

Ministerul Fondurilor Europene va transmite serviciilor Comisiei Europene documentul de programare pentru perioada 2014-2020, Acordul de Parteneriat 2014-2020, la sfarsitul lunii ianuarie 2014, potrivit calendarului aprobat in sedinta de Guvern de ieri. Inainte de a transmite documentul, Ministerul Fondurilor Europene a anuntat ca va supune consultarii publice Acordul de Parteneriat 2014-2020.

Regulamentele europene care reglementeaza viitoarea perioada de programare au fost adoptate recent si vor deveni oficiale dupa publicarea in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene. De la acea data, statele membre au la dispozitie un termen de patru luni pentru a transmite oficial Acordul de Parteneriat.

Conform unui comunicat oficial, Ministerul Fondurilor Europene a purtat un amplu dialog informal cu serviciile Comisiei Europene pentru pregatirea Acordului de Parteneriat. In cadrul dialogului informal, autoritatile romane au transmis Comisiei Europene, in data de 11 octombrie 2013, prima versiune a Acordului de Parteneriat 2014-2020. Pe marginea primei versiuni a documentului de programare, serviciile Comisiei au transmis, recent, informal, o serie de comentarii. Potrivit MFEur, autoritatile romane vor discuta cu serviciile Comisiei Europene pe marginea acestor comentarii.

Pentru elaborarea Acordului de Parteneriat 2014-2020, care va fi transmis serviciilor Comisiei la sfarsitul lunii ianuarie 2014, ministerele de linie urmeaza sa transmita Ministerului Fondurilor Europene o serie de informatii in cursul lunii decembrie.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Articol preluat de pe fonduri-structurale.ro.

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile