«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Albinutele Sportive lucreaza de zor in Scoala lui Andrei!

Postata in: Scoala lui Andrei
Data: 2013-12-13
Scoala cu Clasele I-VIII Nr. 1 din Ramnicu Sarat implementeaza in cadrul programului Scoala lui Andrei, finantat de Petrom, unul dintre cele mai inedite proiecte de antreprenoriat social. Echipa Albinutele Sportive va infiinta o stupina cu o capacitate de 20 de familii de albine, urmand ca din profiturile obtinute din vanzarea mierii sa reamenajeze unul dintre terenurile de sport ale scolii.

Institutul de Economie Sociala din cadrul FDSC s-a implicat activ inca de la inceput alaturi de reprezentantii scolii Nr.1 din Ramnicu Sarat in elaborarea proiectului si a planului de afacere, si ii sprijinia in continuare prin consultanta de specialitate in implementarea in bune conditii a proiectului.

In Scoala Gimnaziala Nr.1 din Ramnicu Sarat invata peste 1000 de elevi, mai precis in anul scolar in curs sunt 669 de elevi la ciclul primar si 520 de elevi la ciclul gimnazial. Unitatea scolara este dotata cu doua terenuri de sport, unul dintre acestea avand o suprafata de 800 metri patrati si fiind functional. Al doilea teren de sport are o suprafata de 525 metri patrati si, din pacate, se afla intr-o severa stare de degradare care il face nefunctional. Aceasta situatie este una ce afecteaza grav buna desfasurare a orelor de educatie fizica si implicit dezvoltarea armonioasa a elevilor scolii, dat fiind faptul ca frecvent 2-3 clase trebuie sa imparta acelasi teren de sport pentru a-si desfasura ora.

Apicultura este o ramura a agriculturii bine sustinuta in cadrul Comunitatii Europene, proiectul avand astfel un ridicat potential de autosustinere, stupii achizitionati putand produce intr-un an un profit de 1500 de euro, suma din care scoala poate sustine anual proiecte de mici investitii (achizitionarea de echipament sportiv, videoproiectoare, carti pentru biblioteca scolii etc.).

Printre rezultatele previzionate de Albinutele Sportive nu se numara doar terenul de sport reamenajat si functional, ci si alte avantaje pentru elevii scolii si comunitate, printre care: cresterea calitatii orelor de educatie fizica, dezvoltarea aptitudinilor antreprenoriale, imbunatatirea starii de sanatate (prin sport si accesul la produsele apicole) si dezvoltarea dragostei fata de natura si a unor trasaturi de caracter inspirate de stilul de viata al albinelor.

In ceea ce priveste implicarea in proiect si beneficiile aduse de acesta atat elevilor, cat si cadrelor didactice din scoala, doamna Viorica Manolache, coordonatorul proiectului, delcara:

"Cred ca un astfel de concurs ar trebui sa constituie o provocare pentru orice cadru didactic care doreste sa-si conecteze elevii la realitatile comunitatii din care fac parte. Consider ca elevii au nevoi de a fi abilitati cu tehnici antreprenoriale de la o varsta frageda. Ca adult am intampinat dificultati atunci cand am fost pusa in situatia de a administra o intreprindere individuala, cu siguranta si datorita faptului ca in perioada scolaritatii nu am avut parte de educatie in acest domeniu. Cred, de asemenea ca acest proiect constituie si un foarte bun prilej de rezolvare a unei probleme din comunitatea scolara careia ii apartinem, reamenajarea terenului de sport al scolii."

Alaturi de doamna Manolache se afla o echipa vesela si foarte implicata de elevi, care lucreaza in aceste zile la materialele de promovare (logo, afise, etichete) ale proiectului si produselor din miere pe care le vor comercializa. Puteti vedea la acest link o serie de fotografii din timpul realizarii acestor materiale.

Mai multe detalii despre proiectul Albinutele Sportive gasiti la acest link.

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile