«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Scoala lui Andrei merge la Scoala de antreprenoriat - Crestem prin teatru!

Postata in: Scoala lui Andrei
Data: 2013-12-18

 

 



Continuam seria articolelor despre scolile implicate in programul de atreprenoriat Scoala lui Andrei, finantat de Petrom, cu prezentarea proiectului "Crestem prin teatru" implementat de Scoala Cu Clasele I-VIII Nr.8 din Giurgiu, jud. Giurgiu.
 
Elevii si profesorii scolii isi doresc sa amenajeze un spatiu potrivit pentru repetitiile si reprezentatiile trupei de teatru a scolii (Trupa Aschiuta), prin sustinerea de spectacole de teatru contra-cost. Veniturile astfel obtinute vor fi atat reinvestite in sustenabilitatea atelierului si a trupei, dar si pentru sustinerea elevilor nevoiasi ai scolii cu diverse materiale.

Si de aceasta data Institutul de Economie Sociala din cadrul FDSC a fost alaturi de cadrele didactice si de elevii scolii oferindu-le asistenta in elaborarea proiectului si a planului de afacere, precum si servicii de consultanta pentru implementarea in bune conditii a acestuia.

In orasul Giurgiu nu exista teatru de copii sau cinema, si astfel copiii au foarte putine alternative de petrecere a timpului liber. De aproape 4 ani, elevii clasei a V-a A, ai Scolii Gimnaziale nr.8 Acad. Marin Voiculescu din Giurgiu, urmeaza cursuri de Teatru de papusi si Teatru de improvizatie si au format Trupa ASCHIUTA, sub coordonarea doamnei profesor Luminita Dan.

Pregatirea pieselor de teatru se realizeaza in salile de cursuri dupa ore, pe holuri sau in sala de sport, spatii improprii desfasurarii acestui gen de activitate. Nu exista recuzita specifica, elementele necesare punerii in scena a unei piese sunt confectionate de copii si profesorul coordonator din materiale reciclabile.

Activitatea trupei in cei patru ani de activitate s-a dovedit a fii deosebit de apreciata, marturie stand numeroase premii obtinute la Festivaluri Nationale de gen, locul I si II, dar si premii speciale ale juriului obtinute la Piatra Neamt sau la Iasi, Pitesti, Târgu Mures. Pentru a putea creste in continuare prin teatru, este necesara amenajarea unei sali pentru repetitii dar si pentru sustinerea unor spectacole in conditii de atelier, la subsolul unitatii scolare, care sa dispuna de tehnica necesara: recuzita, papusi, paravan, scena, reflectoare, sonorizare, mobilier de scena.

"Piesele noastre de teatru de papusi si cele de teatru de improvizatie au fost apreciate la concursurile si festivalurile de teatru pentru copii pentru profesionalism si talent actoricesc. Spectacolele noastre sunt animate de un fundal muzical ce accentueaza trairile personajelor interpretate, dar si de momente de dans si muzica live, cu aceeasi protagonisti, membrii Trupei Aschiuta, cantand la chitara si vioara, cu zambetul pe buze, dorind sa ofere micilor spectatori giurgiuveni - publicul nostru tinta - momente de amuzament, deplasandu-ne in scoli si gradinite dupa un program stabilit de staff-ul trupei.", declara doamna Luminita Dan, coordonatorul acestui proiect si al trupei de teatru.

Reprezentatii Institutului de Economie Sociala au avut ocazia saptamana trecuta sa participe la una dintre reprezentatiile de Craciun ale trupei Aschiuta, si au fost foarte impresionati de talentul si daruirea micilor actori. Cateva fotografii din timpul vizitei sunt disponibile la acest link.

Trupa de teatru a inceput deja sa sustina spectacole si va invitam sa le urmariti activitatea pe pagina lor de Facebook si sa participati la spectacolele pe care le sustin.

Mai jos puteti urmari un filmulet de prezentare a proiectului si cateva momente surprinse in timpul uneia dintre reprezentatiile Trupei Aschiuta.


Mai multe detalii despre proiect gasiti la acest link.

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile