«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

2013 - un an al cresterii si al noilor proiecte pentru IES

Postata in: Stiri IES
Data: 2013-12-20



Acest articol face parte din retrospectiva activitatii Institutului de Economie Sociala din anul 2013, prezentand noile proiecte si servicii dezvoltate.

Anul 2013 a insemnat pentru IES un an al dezvoltarii si consolidarii ca centru de resurse pentru organizatiile economiei sociale din Romania. Dezvoltarea serviciilor, desfasurarea de noi proiecte cat si promovarea actorilor economiei sociale din Romania in afara granitelor au constituit atat provocari, cat si noi oportunitati de crestere.

Reprezentare la nivel european

IES urmareste cu interes evolutiile de politici publice si de bune practici la nivel european, implicandu-se, prin reprezentantii sai Ancuta Vamesu si Cristina Barna, in GECES - Grupul de Experti in Economie Sociala al Comisiei Europene.
Date privind economia sociala din Romania au fost prezentate de catre reprezentantii IES si in cadrul a doua importante evenimente la nivel international, in cadrul intalnirii Comitetului Economic si Social European in reuniunea din februarie 2013 si la Conferinta Internationala CIRIEC din octombrie 2013.

Noi proiecte

Lansat in cadrul unui proiect cu finantare POSDRU care s-a incheiat in august 2013, Institutul de Economie Sociala a inceput, inca de la sfarsitul anului trecut, sa caute noi surse de finantare pentru a se autosustine, atat prin acordarea de consultanta de specialitate pentru dezvoltarea si planificarea de intreprinderi sociale, cat si prin implementarea unor proiecte cu finantare europeana.

In acest moment IES are in desfasurare proiectul "Pentru ca economia sociala din Romania sa devina vizibila!" inceput cu luna mai 2013 si finantat de Comisia Europeana, Directia Generala Intreprinderi si Industrie. Prin intermediul acestui proiect se va calcula, pentru prima data in Romania, in colaborare cu experti Centrului National de Pregatire Statistica, contributia economiei sociale la conturile nationale, aplicandu-se o metodologie pilot la nivel european.

De asemenea, un alt proiect al IES il constituie proiectul European Coop Campus, implementat incepand cu luna noiembrie 2012 ce vizeaza dezvoltarea unei sistem international de credite ECVET (European Credit System for Vocational Education and Training) cu scopul de sprijini si de a contribui la dezvoltarea competentelor managerilor de cooperative.

Consultanta 

Institutul de Economie Sociala si-a dezvoltat si a oferit serviciile de consultanta, atat in cadrul proiectului Prometeus de care au beneficiat un numar de 30 de manageri (detalii in acest articol), cat si altor organizatii, la cerere.

Astfel, am fost alaturi de SOS SATELE COPIILOR in sprijinirea initiativelor de antreprenoriat din randul beneficiarilor lor si, pentru aproximativ 30 de persoane, am oferit servicii de instruire si consultanta in dezvoltarea unor mici afaceri.

De asemenea, sprijinim dezvoltarea initiativelor premiate prin intermediul programului Scoala lui Andrei. 10 scoli beneficiaza de consultanta pentru dezvoltarea proiectelor de antreprenoriat care au ca misiune sociala modernizarea scolilor sau ajutorarea copiilor care provin din familii defavorizate in vederea prevenirii abandonului scolar. Mai multe detalii la aceasta pagina

Centru de resurse

In 2013, IES si-a consolidat baza informationala care poate fi pusa la dispozitia actorilor economiei sociale, oferind in acelasi timp si spatiu pentru desfasurarea de seminarii si workshop-uri.
Astfel, in acest an fondul de carte al bibliotecii IES a crescut, atat prin achizitia de noi titluri, cat si prin donatiile primite, ajungand la peste 100 de titluri de carte, alaturi de publicatiile realizate in cadrul proiectului Prometeus. Acestea sunt disponibile, la cerere, tuturor celor interesati. Pentru mai multe informatii va rugam sa ne contactati


 

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile