«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Proiectul de lege privind economia sociala - in dezbatere la Senat

Postata in: Noutati legislative
Data: 2014-01-04Proiectul de Lege privind Economia Sociala a fost trimis de catre Guvernul Romaniei pentru dezbatere si aprobare la Senat in data de 20.12.2013, avand numarul de inregistrare B888/2013. Proiectul de lege nu face obiectul procedurii de urgenta.

Dupa cum am prezentat deja in acest articol, Guvernul Romaniei a aprobat in sedinta de guvern din data de 11 decembrie Proiectul de Lege privind economia sociala. In data de 16 decembrie acest proiect a primit si avizul Consiliului Legislativ, fiind apoi inregistrat la Senat in data de 20 decembrie.

Documente suport: Aici puteti gasi proiectul de lege si documentele anexa, expunerea de motive si avizul Consiliului Legislativ.

Principalele mentiuni

Dupa cum a prezentat si doamna Elena Dobre, director adjunct in cadrul MMFPSPV, in data de 12 decembrie, proiectul de lege include cateva dintre modificarile promovate de Institutul de Economie Sociala si de Colaitia informala pentru economia sociala, si anume:

- mentionarea caracterului privat al initiativei si al distributiei limitate a profitului/excedentului catre asociati
- principiul alocarii celei mai mari parti a profitului/excedentului financiar pentru atingerea obiectivelor de dezvoltare durabila si furnizare de servicii membrilor
- recunoasterea explicita a entitatilor sectorului economiei sociale
- definirea intreprinderii de insertie sociala si mentionarea mecanismelor de finantare si de sprijinire a acestora.

In perioada urmatoare Institutul de Economie Sociala va lansa o campanie de advocacy in vederea transmiterii de propuneri de modificari la proiectul de lege si pentru urmarirea procesului legislativ. Va invitam alaturi de noi in acest demers.

(sursa foto: aici)

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile