«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Idei inedite de afaceri sociale, care folosesc ca materie prima deseurile

Postata in: Actualitate in Romania
Data: 2014-01-15

 


Imaginati-va o camera plina de deseuri: peturi, anvelope si geamantane uzate, paleti si ladite din lemn, papura si niste rumegus. Si acum incercati sa va inchipuiti ca locuiti in ea. Vi s-ar parea grotesc? Dar daca v-am spune ca toate aceste gunoaie recuperate din tomberon au fost transformate de fapt in mobilier de colectie sau in alte obiecte folositoare?

Ce am descris mai sus nu este o fantezie. Acest lucru se intampla deja, in cadrul unui proiect al Asociatiei Salvati Dunarea si Delta si Eco-Rom Ambalaje. Este vorba despre “Economia sociala, o solutie pentru mediul inconjurator”, un proiect cu finantare europeana, care s-a derulat in perioada 2011-2013.

Ideea care a stat la baza proiectului a fost de a dezvolta o serie de afaceri sociale care valorifica deseuri si asigura totodata locuri de munca pentru persoane vulnerabile din punct de vedere social sau economic.

La finalul proiectului, organizatorii au anuntat ca au infiintat 4 astfel de intreprinderi, in cadrul carora au angajat 80 de persoane vulnerabile: fosti detinuti, persoane cu dizabilitati, victime ale violentei, someri pe termen lung, dar si alte categorii defavorizate.

Intreprinderile functioneaza in Bucuresti si in trei judete din tara: Arges, Neamt si Tulcea. In fiecare dintre acestea, se valorifica anumite tipuri de deseuri, in functie de ceea ce se genereaza pe plan local din activitatile economice specifice zonei.

Sursa stirii si mai multe informatii despre acest subiect gasiti la acest link.

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile