Data: 2014-01-15
Seria de articole despre scolile implicate in programul de antreprenoriat Scoala lui Andrei, finantat de Petrom, continua cu prezentarea Scolii cu Clasele I-VIII din localiatea Alunu, jud. Valcea, unde Magicienii Florilor isi doresc ca prin activitatea lor sa contruiasca un spatiu potrivit activitatilor extracurriculare desfasurate in scoala.
Institutul de Economie Sociala a sustinut Magicienii Florilor inca de la inceputul activitatii lor, initial prin oferirea de asistenta in elaborarea proiectului si a planului de afacere, si mai apoi prin servicii de consultanta pentru implementarea in bune conditii a acestuia.
In scoala din Alunu nu exista un spatiu in care elevii si profesorii sa poata desfasura activitati extracurriculare . Toate aceste actiuni se desfasoara in curtea scolii, pe scene improvizate sau in salile de clasa. Pentru ca scoala lor detine suficient teren, echipa Magicienii Florilor isi doreste sa construiasca o sera de flori de 120 mp in scopul vanzarii plantelor si rasadurilor cultivate pentru a obtine fondurile necesare dotarii unei sali de festivitati.
Dupa atingerea acestui prim obiectiv si dupa finalizarea finantarii, sera va continua sa functioneze, proiectul având un potential ridicat de autosustinere. Conform planului, sera va avea anual un profit de 7500 RON, suma care va putea face posibila achizitionarea unei statii de sonorizare pentru sala de festivitati si sustinerea scoalii in realizarea unor proiecte viitoare de investitii.
Impactul proiectului Scolii din Alunu se prevede a fi unul deosebit de ambitios, incepand de la dezvoltarea aptitudinilor gospodaresti si a spiritului antreprenorial pentru membrii echipei, elevi si cadre didactice, pana la asigurarea unor resurse financiare atat de necesare scolii pentru dotarea cu diferite materiale. Multe din orele de Stiinte vor putea fi desfasurate in sera si odata cu amenajarea salii, elevii vor dezvolta aptitudini, creativitate, simt artistic si ludic. Sala va servi atat la intâlnirile elevilor, cat si la intalnirile cadrelor didactice cu parintii.
"Pentru mine este o provocare! Dupa vizita celor din Tara lui Andrei in scoala noastra, copiii au fost foarte entuziasmati si au venit imediat cu "idei mari". Una dintre acestea a fost sa infiintam o sera. Ceva in sufletul meu s-a aprins. Inainte de a deveni dascal, am terminat facultatea de horticultura, dar nu am profesat nici macar 5 minute. Pasii mei au mers pe o alta poteca: cea in care trebuia sa "cresc" suflete, nu flori. Aceste suflete au nevoie de toata implicarea din partea noastra, a dascalilor. Sper ca in Scoala lui Andrei mie, copiilor, celor din jurul nostrum, sa ni se intâmple lucruri minunate, iar comuna noastra (cu florile produse de noi) sa devina cea mai frumoasa!" ne declara doamna Cecilia Boeangiu, profesorul coordonator al proiectului.
Mai multe detalii despre Magicienii Florilor puteti gasi la acest link, iar la acest link puteti vedea o serie de fotografii cu echipa de proiect si spatiile ce urmeaza a fi amenajate.