«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

A patra editie a Scolii Internationale Doctorale de Vara EMES

Postata in: Oportunitati
Data: 2014-01-22




Dupa trei editii de succes ale scolilor de vara doctorale EMES, la Universitatea din Corsica (Franta), in 2008, Universitatea Roskilde (Danemarca) in 2010, si Universitatea din Trento (Italia) in 2012, a patra editie va avea loc la Timisoara (Romania ) in iulie 2014.

Intr-o perioada de transformari profunde in modul in care cercetarea si politica sunt concepute, organizate si puse in aplicare, editia aceasta a scolii de vara EMES va cauta sa introducă abordari inovatoare in studiul de intreprinderii sociale. Pentru a face acest lucru, cei trei "piloni" SE - antreprenoriatul social, economia sociala si economia solidara - vor continua sa functioneze ca ancore conceptuale pentru discutii si ateliere de lucru teoretice si practice care vor avea loc in timpul acestor patru zile.

In plus, inovarea sociala va fi incorporata in Școala de Vara ca o notiune-cheie, ce influenteaza in prezent numeroase initiative de cercetare si de politica, inclusiv intreprinderi sociale. Proiecte de cercetare in curs de desfasurare sau finalizate recent vor fi incluse in Scoala de Vara ca resurse valoroase.

In acest context, EMES si Universitatea de Vest Timisoara organizeaza a patra editie a scolii de vara, destinata tinerilor cercetatori doctoranzi si celor de la niveluri avansate de masterat, care sunt atrasi de ideea de a efectua cercetari in domeniile legate de  antreprenoriat social și intreprinderile sociale, economia sociala si economia de solidaritate. Cu acest eveniment, EMES și UVT urmaresc:

  • Mentinerea unui puternic accent pe invatarea participantilor cu privire la evolutiile disciplinare, inclusiv abordari majore teoretice si dezbateri din domeniul economiei sociale (economie si solidaritate, teorii NPO, antreprenori sociali, antreprenoriat social si intreprinderea sociala);
  • Consolidarea formarii doctoranzilor prin metode precum: prelegeri teoretice si metodologice, dezbateri, workshopuri profesionale sip e social media;
  • Accentuarea designului de cercetare si a metodologiei folosite in orice proiect de cercetare;
  • Furnizarea de feedback personalizat si sprijin prin intermediul unor discutii in grupuri mici, despre proiectele de cercetare ale participantilor, intrebarile lor, abordari, etc.
  • Crearea unui spatiu pentru discutii, astfel incat doctoranzii sa aiba posibilitatea de a stabili relatii si retele cu alti doctoranzi, si de a beneficia de feedback-ul cercetatorilor consacrati.

Mai multe detalii despre locul de desfasurare, taxa de participare, si specialistii prezenti puteti gasi la acest link.

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile