«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Start-up de succes prin crowdfunding- Intrarea Violoncelului

Postata in: Oportunitati de finantare
Data: 2014-01-24


 

IES a devenit unul dintre suporterii platformei de crowdfunding PotsiEu.ro, platforma care isi propune finantarea, in mod special, al initiativelor de antreprenoriat social. Aceasta initiativa vine in contextul diverfisicarii temelor abordate si propunerii de surse alternative pentru finantarea antreprenoriatului si economiei sociale.

Ce este PotSiEu.ro?

PotSiEu.ro doreste sa fie un instrument prin care antreprenorii sociali sa mobilizeze finantarea de catre persoanele fizice din comunitate, in vederea strangerii capitalului minim pentru a porni o activitate economica ce are drept scop rezolvarea unei probleme sociale.

Prin PotSieu.ro, toti cei care doresc sa sustina un proiect social, in care cred, o pot face in conditii garantate de siguranta si transparenta. Sustinatorii unei campanii aleg dintre recompensele propuse de initiator si contribuie cu suma corespunzatoare acesteia, avand astfel ocazia sa faca o fapta buna cu un efort minim si, in acelasi timp, primind un produs sau serviciu pe care si-l doresc. Sunt implicati si ajuta la rezolvarea unei probleme de care le pasa din comunitate.

Mai multe detalii despre aceasta platforma in acest articol.

Start-up de succes prin crowdfunding- Intrarea Violoncelului

Una din primele campanii de crowdfunding care s-a finantat cu succes este Intrarea Violoncelului care s-a desfasurat in iulie-august 2013, avand de mobilizat un buget de 7000 lei, si care a fost depasit cu ajutorul celor 81 de sustinatori.

"Intrarea Violoncelului" e un spatiu deschis si accesibil pentru organizarea unor evenimente diverse - activitati educationale, ateliere de reciclare creativa, expozitii si alte activitati socio-culturale-, pe scurt, un centru de educatie eco-creativa unde expresia urbana, artistica si culturala este la ea acasa.

Obiectivul este sa devina acel loc care iti vine in minte atunci cand vrei sa fii creativ, dar ai nevoie de un spatiu, unelte si indrumare, un loc unde copii si adultii pot vorbi despre ecologie si creativitate prin experienta directa si unde exprimi un "wow, ce interesant!" la prima vedere.

"Intrarea Violoncelului este un spatiu unde noi, adulti, tineri si copii gasim un loc de manifestare a creativitatii, unde putem realiza mobilierul acela dragut din tuburi de hartie pe care intotdeauna ni l-am dorit dar nu am avut uneltele si indrumarea necesara, unde invatam lucruri interesante si tehnici noi, unde vedem o proiectie buna in aer liber la un film interesant. Va fi un spatiu unde legam prietenii, generam idei si dezvoltam proiecte impreuna. Un loc al adultilor, copiilor, tinerilor artisti, dar si creativilor de rand." Georgiana Cremene, membru al echipei.

In prezent, Asociatia D'avent, care a initiat si construit pavilionul din Intrarea Violoncelui, desfasoara o serie de ateliere de reciclare creativa, inclusiv ateliere in scop caritabil prin care se ofera sprijin financiar sau obiecte create in cadrul workshop-urilor catre diverse cauze sociale. Isi doresc, astfel, sa incurajeze oamenii sa tina ateliere de reciclare, prin care sa reuseasca sa se autosustina.

Povestea de succes a avut ingredientul denumit crowdfunding prin platforma PotsiEu.Ro.

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile