«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

In Scoala lui Andrei prepelitele fac oua de aur!

Postata in: Scoala lui Andrei
Data: 2014-02-11
"Prepelitele cu oua de aur" este proiectul de antreprenoriat social initiat de Scoala cu Clasele I-VIII Bustenari, comuna Teleaga, din judetul Prahova, in cadrul proiectului "Inovare sociala si antreprenoriala pentru scoli performante in comunitatile Petrom", finantat de Petrom prin programul Scoala lui Andrei. Ideea de afacere presupune realizarea unei microferme de prepelite pe lotul scolar, urmand ca prin comercializarea oualelor de prepelita sa fie construite grupuri santiare moderne in incinta scolii.

Institutul de Economie Sociala din cadrul FDSC a fost inca de la inceput alaturi de reprezentantii scolii din Bustenari in elaborarea proiectului si a planului de afacere, si ii sprijinia in continuare oferindu-le consultanta de specialitate in implementarea in bune conditii a acestora.

Scoala din Bustenari este o constructie veche, dar trainica, ce a fost modernizata cu cativa ani in urma, avand acum tamplarie termopan si centrala pe gaze. In ciuda acestui fapt, situatia economica de criza nu a permis cadrelor didactice si elevilor sa beneficieze de fondurile necesare construirii grupurilor sanitare in interiorul scolii. In acest moment, elevii sunt nevoiti sa utilzeze toalete aflate la o oarecare distanta de scoala.

Echipa "Micii intreprinzatori" nu se dezminte, si prin forte proprii doreste sa se gospodareasca si sa obtina fondurile necesare construirii grupurilor sanitare atat de necesare. Astfel, afacerea lor presupune construirea unei microferme cu 400 de prepelite, pasari ce pot fi ingrijite cu usurinta si de copii. La momentul actual, în zona Prahova, cererea de ouǎ de prepeliţǎ este una considerabilǎ, iar oferta aproape inexistentǎ.

In urma unui studiu de piata realizat in comunitatea lor si in imprejurimi, au ajuns la concluzia ca ouale de prepelita pot fi comercializte catre cunostinte, rude si chiar la magazinele din zona, fiind in ultima vreme tot mai cautate pe piata. Afacerea cu prepelite reprezinta o oportunitate pe piata locala, deoarece oul de prepelita este un medicament si un aliment extraordinar, fiind o sursa naturala de vitamine si minerale, foarte bine venite in orice anotimp, atat in cazul copiilor, cat si in cazul adultilor.

Manta Alina, parintele unuia dintre copiii implicati, rezuma astfel impactul proiectului propus:

,,Ideea afacerii m-a convins de la inceput. Avantajele folosirii oualelor de prepelita m-au facut ca in urmatoarea clipa sa pornesc la promovarea proiectului printre prieteni, rude si cunostinte, nu fara sa specific si obiectivul social urmarit. Construirea unor grupuri sanitare in interiorul scolii ar reprezenta intr-adevar o mare realizare pentru noi si copiii nostri.

Mai multe informatii si detalii despre proiect gasiti la acest link.

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile