«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Vrei sa dezvolti o afacere sociala? Invata cum la atelierul 'Introducere in metoda Lean Startup' organizat de IES si PotSiEu.ro

Postata in: Stiri IES
Data: 2014-02-26


 

Institutul de Economie Sociala, impreuna cu platforma de crowdfunding PotSiEu.ro organizeaza un atelier privind dezvoltarea afacerilor sociale prin metoda lean startup. Atelierul va fi sustinut de Dragos Nicolaescu, mentor vocational si business angel, fondator al platformei de crowdfunding.

Ce au in comun Google, Facebook, DropBox sau Wikipedia? Toti au abordat lansarea serviciilor lor intr-un mod lean, pornind cu un serviciu schematic pe care apoi l-au dezvoltat in functie de cerintele consumatorilor.
Aceasta metoda de dezvoltare a afacerii, Lean Startup, este o metoda care iti permite testarea produsului sau serviciului extrem de rapid, pentru a vedea daca merita efortul investitional.

Sunt de parere ca aproximativ 90% din startup-urile romanesti esueaza in primii 2 ani de existenta. Asemenea date ne determina sa cautam o solutie. Cum poti porni prima ta afacere cu un risc mai scazut de esec? Sau cum poti diminua riscul de esec de la 90% la, sa zicem, 10%? (Dragos Nicolaescu).

Metoda Lean isi propune sa se concentreze pe ceea ce este numit MVP (Minimum Viable Product sau cel mai simplu produs viabil), respectiv produsul/serviciul cu minimum de functionalitati necesare pentru a putea deja fi comercializat, vandut. 
Acest lucru iti permite sa nu irosesti timp pretios si sa iti testezi imediat produsul/serviciul in randul publicului tinta si sa vezi daca acestia sunt interesati sau nu de ceea ce iti propui sa le oferi.

Cand voi prezenta the Lean Startup methodology, veti spune:
Este atat de usor, logic si evident! De ce nu m-am gandit la asta pana acum?

Asadar, daca ai planuri legate de pornirea primei tale afaceri sociale sau ai deja un startup mai tanar de 3 ani, haide sa ne cunoastem si sa descoperim care este propriul tau mod de a crea un start-up de succes.

Atelierul Introducere in metoda Lean Startup va avea loc joi, 6 martie 2014, incepand cu ora 14.00 la sediul Fundatiei pentru Dezvoltarea Societatii Civile din bd. Nerva Traian nr. 21.

Inscrierile la seminar se fac la aceasta pagina pana la data de 4 martie 2014. Pentru mai multe detalii va rugam sa ne contactati la adrian.secal@fdsc.ro.

Mai multe informatii privind metoda LeanStartup puteti citi in articolul Introducere in metodologia Lean Startup  pe blogul PotSIEu.

Dragos Nicolaescu este initiatorul platformei de crowdfunding www.potsieu.ro, creata pentru a sprijini oamenii cu idei sa le transforme in afaceri sociale. Din rolul de Mentor Vocational si Business Angel, foloseste cei peste 20 de ani de experienta de business, management si psihologie pentru a ajuta antreprenorii sa identifice metodele cele mai eficiente de a trai din ceea ce ii pasioneaza cu adevarat si de a-si valida ideile de afaceri. (https://www.facebook.com/dragos.nicolaescuhttps://twitter.com/liveonpassionhttp://www.dragosnicolaescu.com/)

(Surse foto: aici si aici)

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile