«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Fii mai bun, ajuta semenii prin voluntariat!

Postata in: Scoala lui Andrei
Data: 2014-02-27

Scoala cu Clasele I-VIII din Scortoasa, jud. Buzau, desfasoara in cadrul programului de antreprenoriat Scoala lui Andrei un proiect de antreprenoriat social menit sa promoveze atat voluntariatul, cat si solidaritatea cu semenii aflati in situatii delicate. Astfel, in cadrul scolii va fi construit un atelier mestesugaresc de producere a suvenirurilor de promovare a Vulcanilor Noroiosi, ce vor fi vandute in vederea cumpararii de rechizite scolare si incaltaminte pentru elevii nevoiasi, alimente pentru batrani si a trei calculatoare pentru scoala.

Institutul de Economie Sociala din cadrul FDSC a fost inca de la inceput alaturi de reprezentantii scolii din Scortoasa in elaborarea proiectului si a planului de afacere, si le ofera sprijinul in continuare prin consultanta de specialitate in implementarea in bune conditii a acestuia.

In satul Scortoasa din judetul Buzau locuiesc 116 familii cu situatie finanaciara precara, din totalul de 484. Din cele 116 de familii, jumatate au copii la scoala, iar cealalata jumatate este formata din batrani care au pensii foarte mici si isi asigura cu greu traiul zilnic.

Voluntariatul poate produce o schimbare in bine in comunitate. In Romania actiunea de voluntariat este putin raspandita, iar aceasta trebuie cultivata in mentalitatea copiilor de timpuriu.

Aflandu-se in comuna Scortoasa, scoala beneficiaza de o resursa naturala unica in sud-estul Europei, Vulcanii Noroiosi. Astfel, au posibilitatea cu sprijinul Petrom, sa puna bazele unei afaceri cu suveniruri care se va desfasura in doua puncte strategice: bifurcatia dintre Pâclele Mici si Mari si in parcarea amenajata de la Paclele Mici.

Succesul afacerii lor provine din faptul ca potentialul turistic este ridicat, iar rezervatia naturala a vulcanilor nu numai ca este unica in sud-estul Europei, dar aduce un plus de valoare prin cele câteva specii de plante unice in toata Europa. Un alt avantaj este concurenta scazuta in cele doua puncte mentionate mai sus, dar si prezenta clientilor de toate vârstele.

Echipa din Scortoasa a inceput deja productia de suveniruri si ofera: tricouri si sacose din panza imprimate cu imaginea Vulcanilor Noroiosi, mini-figurine in forma unui vulcan noroios si bijuterii si decoratiuni din fimo sau alte materiale.

La acest link puteti vedea o serie de fotografii din atelierul de productie, realizate in timpul vizitei consultantilor Institutului de Economie Sociala.

"Antreprenoriatul social ii ajuta pe elevi sa devina cetateni responsabili, de incredere, integri si plini de compasiune, capabili sa contribuie la bunastarea si binele comunitatii. Are un rol important in constientizarea rolului in devenire a calitatii de cetatean, aducând o contributie important asupra educatiei civice. Proiectul Fii mai bun, ajuta semenii, ii ajuta pe elevii inscrisi sa-si dezvolte gândirea creativa si analitica, dar si abilitati practice necesare integrarii in societate." declara doamna Pasere Daniela, coordonatoarea proiectului.

Mai multe informatii despre proiect si produsele scolii sunt disponibile la acest link.

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile