«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

FDSC lanseaza cererea de propuneri de proiecte din 2014 - Fondul pentru Inovare Civica

Postata in: Oportunitati de finantare
Data: 2014-03-09


 

Luni, 10 martie a.c., Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile (FDSC) lanseaza cererea anuala de propuneri de proiecte din cadrul Fondului pentru Inovare Civica.

Acesta este un instrument de finantare adresat organizatiilor neguvernamentale dezvoltat de FDSC si sustinut financiar de Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe si donatori privati din Romania, reprezentati in special de sectorul de afaceri prin urmatoarele companii responsabile social:  OMV PETROM si Raiffeisen Bank.

Programul de finantare, in cadrul caruia se lanseaza prezenta Cerere anuala de propuneri de proiecte este dezvoltat ca raspuns la situatia si nevoile societatii civile din Romania la ora actuala, inclusiv ale comunitatilor locale, punand accent pe initiativele civice ale organizatiilor neguvernamentale.

Obiectiv

Fondul pentru Inovare Civica isi propune sa sprijine initiative si actiuni civice inovative ale organizatiilor neguvernamentale din Romania, responsabilizarea si cresterea participarii active a cetatenilor pentru a contribui la dezvoltarea comunitatii.   

Fondul pentru Inovare Civica urmareste sa sprijine initiative in urmatoarele domenii:

 

  • Mobilizarea si responsabilizarea cetatenilor
  • Actiuni de advocacy si monitorizare a institutiilor/autoritatilor publice
  • Educatie civica si implicarea copiilor si tinerilor in viata comunitatii

 

Cine poate solicita finantare
Exclusiv organizatii neguvernamentale fara scop lucrativ, infiintate legal si cu sediul in Romania.

Valoarea finantarilor
Valoarea estimativa a finantarilor acordate va fi de maxim 65.000 Lei / proiect.

Durata proiectelor
Durata unui proiect nu va fi mai mare de 12 luni.

Informatii privind procedura de aplicare:
Procesul de aplicare, atat Etapa I – Scrisoarea de intentie, cat si Etapa II – Cererea de finantare, se vor desfasura exclusiv online, pe platforma www.finantare.fdsc.ro.

Termene
Termenul limita pentru primirea Scrisorii de intentie este 25 aprilie 2014 (inclusiv). Dupa aceasta data, nu veti mai putea modifica scrisorile deja depuse sau completa scrisori noi. Accesul va fi limitat automat de serverul FDSC.

Numarul limita de Scrisori de intentie: O organizatie va putea depune cel mult 2 scrisori de intentie, in calitate de solicitant sau partener.

Nota: Mentionam ca, in cazul in care o organizatie va depune mai mult de doua scrisori de intentie in calitate de solicitant sau partener, toate scrisorile vor fi eliminate automat din evaluare.

Intrebari
Potentialii solicitanti care doresc sa adreseze intrebari referitoare la acest program le pot transmite pana pe data de 23 aprilie 2014 prin e-mail la adresa inovarecivica@fdsc.ro sau telefonic la 021-3100181, Persoana de contact: Ileana Hargalas.

Puteti descarca AICI Ghidul Solicitantilor pentru Programului de finantare Fondul pentru Inovare Civica.

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile