«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Noua oportunitate de finantare, Granturile SEE: Apelul de proiecte "Coerent"

Postata in: Oportunitati de finantare
Data: 2014-03-31

 

 

Fondul Roman de Dezvoltare Sociala (FRDS) a lansat luni, 17 martie 2014, Apelul "Coerent", cel de-al patrulea apel de propuneri de proiecte programat in cadrul Programului RO10 "Copii si tineri aflati in situatii de risc si initiative locale si regionale pentru reducerea inegalitatilor nationale si pentru promovarea incluziunii sociale" (CORAI), finantat de Islanda, Liechenstein si Norvegia, prin intermediul Granturilor SEE.

Apelul “Coerent” vizeaza stimularea cooperarii dintre entitatile publice si cele private (incluzand aici si sectorul non-profit) si sprijinirea masurilor care au in vedere imbunatatirea accesului la servicii publice, la formare, la retele de schimb de experienta, precum si participarea societatii civile la procesul de decizie.

Suma totala alocata pentru acest apel este de 4.458.598 euro, permitand finantarea a cca. 25 de proiecte. Valoarea minima a sumei care poate fi solicitata pentru implementarea unui proiect este de 100.000 de euro, iar cea maxima de 300.000 de euro

Activitatile eligibile pentru finantare sunt:

·         studii;

·          campanii de informare si constientizare;

·          dezvoltarea de politici publice, strategii si planuri de actiune;

·         ajustarea, dezvoltarea si testarea unor standarde de furnizare;

·         activitati de tip retea;

·         sesiuni de instruire;

·         Crearea de facilitati corespunzatoare pentru furnizarea de servicii specifice;

·         Dezvoltarea de structuri formale sau non-formale de cooperare;

·         Activitati bilaterale cum ar fi: seminarii, conferinte, ateliere de lucru, vizite de studiu etc.

·         Alte activitati care sa contribuie la realizarea obiectivelor si la atingerea rezultatelor specifice ale apelului, care vor fi mentionate in Ghidul aplicantului.

Termenul limita pentru depunerea cererilor de finantare este 19 mai 2014.

Pot depune proiecte atat entitatile publice locale si centrale, cat si organizatiile neguvernamentale, in calitate de Promotori de Proiect. Pentru a veni in sprijinul potentialilor solicitanti, FRDS va organiza 4 sesiuni de informare, la nivel regional.

Mai multe informatii puteti accesa la aceasta pagina.

sursa foto:aici.

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile