«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Cum se poate finanta un film? Prin crowdfunding!

Postata in: Oportunitati de finantare
Data: 2014-04-29


 

Al Midan - Piata, filmul despre revolutia egipteana finantat prin crowd funding si premiat deja,  a fost prezentat la Bucuresti in cadrul Festivalului de Film Cinepolitica.

Al Midan - Piata este un film despre una din cele mai recente revolutii, cea din Egipt, si despre evenimentele care au avut loc acolo timp de peste doi ani şi jumătate. Filmul, povestea inspiraţională a unor tineri care-şi revendică drepturile, înfruntând forţe de tot felul, în lupta lor de a crea o societate a conştiinţei a fost prezentat luna aceasta in cadrul Festivalului Cinepolitica. 

Dupa ce a primit premiul publicului in cadrul Festivalului de Film Sundance in ianuarie, desi nu era inca terminat, Piata a reusit sa stranga 126 020 USD cu ajutorul a1413 oameni, prin platforma Kickstarter. Scopul campaniei de crowdfunding a fost finantarea cu 100 000 USD a documentarului. Astfel, depasind cu 26% scopul initial, Piata a intrat in istorie ca fiind cel mai finantat film din Orientul Mijlociu.

Intr-o vreme in care protestele inca fac ravagii in Egipt si mii de oameni au murit luptand pentru convingerile lor, Piata spune povestile care lipsesc din buletinele de stiri, prezentandu-ne oamenii extraordinari din primele linii ale frontului. Egiptenii au ceva de spus in acest film, iar acum e clar, lumea vrea sa ii auda!

 

 

sursa foto: aici

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile