«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Studiu Hope and Homes for Children privind dimensiunea financiara a sistemului de protectie a copilului si recomandari pentru finantarea acestuia din fondurile europene FEDER si FSE in perioada 2014-2020

Postata in: Actualitate in Romania
Data: 2014-05-23

 

Hope and Homes for Children au publicat studiului "Impactul financiar al reformei sistemului public de protecție a copilului in Romania". Studiul se concentreaza asupra impactului financiar al reformei sistemului de protectie a copilului asupra sistemului public.

Acesta include analize ale costurilor, evaluari ale impactului si neecsarului financiar la nivelul sistemului de protectie a copilului pentru a ajunge la un sistem centrat în jurul familiilor şi copiilor. Studiul demonstrează ca intervenţiile concrete in prevenirea separarii copilului de familie sunt esentiale nu doar pentru respectarea drepturilor omului, ci si pentru economii de costuri. De asemenea, se detaliaza masurile necesar a fi intreprinse si costurile acestora pentru a reusi schimbarea paradigmei in sistemul actual de protectie a copilului din Romania, de la unul bazat pe centrele de plasament si pe instrumentarea efectelor, la unul centrat pe alternative familiale si pe prevenire.

Studiul estimeaza sumele necesare pentru investitiile in sistemul de protectiea copilului si in infrastructura de servicii sociale rezidentiale pana in anul 2020 la 170 milioane Euro din Fondul European de Dezvoltare Regionala si 30 milioane Euro din Fondul Social European.

 

Puteti consulta textul integral al studiului aici.

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile