«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Economia sociala in Sibiu, Constanta si Targoviste - seminarii regionale organizate de Ministerul Muncii si IES

Postata in: Evenimente sector (Ro)
Data: 2014-05-29

 

 

In perioada 10 - 13 Iunie 2014, Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice (MMFPSPV) impreuna cu Institutul de Economie Sociala din cadrul FDSC organizeaza o serie de trei evenimente in cadrul carora se vor prezenta si dezbate elemente de legislatie nationala si politica publica in domeniul economiei sociale, cateva date esentiale privind economia sociala din Romania precum si sursele de finantare pentru acest sector cu precadere cele din fondurile europene.

Seminariile vor avea loc dupa cum urmeaza:

  • Sibiu  - 10 Iunie 2014 – AICI Agenda evenimentului
  • Constanta - 12 Iunie 2014 – AICI Agenda evenimentului
  • Targoviste  - 13 Iunie 2014 – AICI Agenda evenimentului

Locatiile exacte vor fi transmise in timp util participantilor la eveniment.

In cadrul evenimentelor va fi prezentat in premiera un raport statistic privind Conturile satelit ale economiei sociale consolidate si conectate la conturile nationale precum si date din Atlasul Economiei Sociale - ediția 2014. Datele au fost colectate si analizate in conformitate cu o metodologie europeana care permite realizarea unei analize de profunzime care ofera o imagine a performantelor si contributiei acestui sector in economia nationala. Cercetarea statistica a fost realizata in colaborare cu Centrul National de Pregatire in Satistica, partener  al MMFPSPV si FDSC in cadrul proiectului. De asemenea, in cadrul evenimentelor va fi prezentat si Registrul Statistic al Economiei Sociale din Romania.

La evenimente vor participa atat reprezentanti ai institutiilor publice de la nivel central cu atributii in domeniul economiei sociale, cat si de la nivel local, precum si reprezentanti ai organizatiilor economiei sociale si mediului academic.

Organizatiile economiei sociale – asociatii, fundatii, case de ajutor reciproc si cooperative - care doresc sa participe sunt rugate sa se inscrie completand unul dintre formularele de inregistrare de mai jos:

Numarul de locuri este limitat. Organizatorii vor trimite un e-mail de confirmare participantilor inregistrati. 
 
Persoana de contact Olivia Rusandu, manager public Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice (MMFPSPV) email: olivia.rusandu@mmuncii.rotelefon 021/310.09.65 sau 021/315.71.43 int.770.

Evenimentele sunt organizate in cadrul proiectului Making Social Economy Visible in Romania (MSEVR), finantat de Comisia Europeana prin Directia Generala Intreprinderi si Industrie, apelul de proiecte „Impactul economic al intreprinderilor sociale” (Economic impact of social enterprises).

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile