«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Ce inseamna o experienta de crowdfunder?

Postata in: Exemple de urmat
Data: 2014-05-30

 

 

Va prezentam cateva fragmente dintr-un interviu cu Florin Badita, initiatorul campaniei Descopera lumea prin Spray Painting, despre experienta sa in aceasta campanie de crowdfunding pe care a initiat-o. Florin ne vorbeste despre cum merge campania sa intr-un articol publicat pe blogul PotSiEU.ro.


Cum ți-a venit ideea de a concepe o campanie de crowdfunding?

Urmăresc de vreo 2 ani de zile Kickstarter, un proiect mondial de crowdfunding, unde am vazut sute de proiecte care au prins viata.

Am constatat ca in ultimul timp au aparut mai multe proiecte de crowdfunding in Romania, multe dintre ele strangand suma necesara.

Am fost si beneficiar in doua dintre proiectele sustinute prin crowdfunding, respectiv am tinut ateliere de spray painting pentru proiectul “Iurta Calatoare”, pornit de Asociatia Macaz, unde s-au strans bani pentru a desfasura diverse ateliere in Vama Veche, precum si la Volunteer Fest, proiect al Brigazii de Voluntari.


De ce ai ales sa faci asta pentru proiectul tau?

Nu ma pricep sa scriu un proiect, iar de obicei cand depui cerere pentru un proiect, pana ajungi sa il implementezi efectiv, trec minim 6-9 luni de zile. Crowdfundingul iti permite sa realizezi un proiect, intr-un timp mult mai scurt.

Vreau sa pilotez si sa fac deja ateliere pentru copiii speciali, incepand de anul acesta; nu vreau sa astept pana in 2015, mai ales pentru ca stiu ca se pot face si acum. Exista si o sezonalitate: ateliere de pictura pot sa fie facute doar in perioada primavara- toamna, pentru ca trebuie sa se desfasoare in exterior.


Mai aveți alte variante prin care să strângeți bani pentru organizarea atelierelor?

Da, de exemplu, Asociația Komunitas desfasoara un proiect, in cadrul caruia am fost invitat sa fac un atelier de spray painting, iar materialele care vor ramane ne sunt donate, ca sa le putem folosi in cadrul atelierelor cu copiii speciali.

O alta varianta este organizarea unor concerte caritabile, iar din banii de bilete sa cumparam materialele necesare. Exista si varianta cererilor de sponsorizare la firmele care vand spray-uri, masti, carton, etc.(...)Puteti citi interviul integral aici.

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile