«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Crowdfunding - istetime 2.0

Postata in: Evenimente sector (Ro)
Data: 2014-06-02

 

 

Va invitam sa invatati din experienta de crowdfunder pentru Balul epocilor. Valentin Filip, voluntar la Centrul DEDiC, cei care au organizat in martie campania de crowdfunding, vorbeste despre aceasta experienta, intr-un articol publicat pe blogul PotSiEU.ro:

Transylvania History Days este un eveniment organizat de Centrul DEDiC, de tip festival ce reuneste trupe de reconstituire istorica intr-un mediu care favorizeaza atat spectacole pentru public cat ai interactionarea cu publicul. Balul Epocilor, segmentul din eveniment pentru care ne-am propus strangerea de fonduri prin crowdfunding, era initial perceput drept momentul in care interactionarea capata o noua dimensiune, publicul nefiind doar martor ci si participant.

Ideea de a propune "Balul Epocilor" ca si sub-eveniment finantat prin crowdfunding ne-a venit după ce ne-am dat seama ca o astfel de metoda ne-ar ajuta atat la promovarea intregului eveniment cat si la abordarea "consumatorului" (participantul la bal) intr-un mod inedit, care sa sublinieze valoarea educationala si culturala pe care o oferim.

Am conceput initial un mesaj. Tema generala era cea a masinii timpului. Participarea la Bal, inseamna o calatorie inapoi in timp cu această masina - un ambalaj pe care l-am imaginat unul usor de inteles si care ar putea determina grupul tinta sa participe. Am adaugat apoi ideea de a prezenta (online) cate un eveniment din viata unei personalitati istorice si oportunitatea ca prin Bal, participantul sa ”cunoasca” acea persoana si sa "schimbe cursul istoriei" printr-o scurta sceneta in care il convinge pe respectivul personaj sa ia o alta decizie - o idee cu radacini in filmul ”Inglorious Bastards”a lui  Tarantino.

Am demarat promovarea online (Facebook si grupuri de discutii) precum si e-mailuri personalizate catre prieteni. Rezultatele insa au fost foarte scazute. Doar doua persoane ne-au raspuns elegant ca nu doresc sa contribuie cu fonduri din diferite motive si in rest, liniste. Si dupa 3 saptamani, doar 3 persoane sustinusera Balul(...)


Articolul integral il gasiti aici.

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile