«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Analiza a economiei sociale din Romania realizata de experti IES publicata de Centrul International de Cercetare a Economiei Sociale CIRIEC

Postata in: Noutati editoriale
Data: 2014-07-02

 

 

CIRIEC a publicat in seria de working papers din acest an articolul Cristinei Barna si Ancutei Vamesu "Social Economy in Romania - between emerging social enterprises in all sectors, surviving communist coops, and subsidiaries of globalization actors". 

Articolul poate fi citit integral la acest link

Articolul incearca sa raspunda la o serie de teme de interes general dar si specific pentru Romania. Ce rol poate juca in Romania economia sociala considerata de multi un raspuns la criza ecologica, sociala si economica actuala, insemnand locuri de munca sustanabile si ne-exportabile, incluziune sociala, imbunatatirea serviciilor sociuale locale si coeziune teritoriala? 

Romania a traversat o tranzitie in ritm alert de la o societate si economie inchise, la o tara care se integreaza pe o piata globala, inclusiv a muncii. Aceasta tranzitie a insemnat schimbari ale regimului de proprietate si ale relatiilor de munca, un nou context in care solutiile de la centru nu mai functioneaza si in care  solutiile organizationale antreprenoriale ale economiei sociale pot juca un rol cheie. 

Articolul analizeaza aceste evolutii si in plus include si un studiu de caz asupra unui teritoriu clar delimitat - zona Horezu, judetul Valcea - care a facut obiectul unui experiment de economie sociala pentru a analiza masura in care economia sociala poate fi o strategie de succes pentru dezvoltare teritoriala bazata pe resurse locale in Romania.

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile