«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Festivalul Solidaritatii "Pakivalo"

Postata in: Actualitate in Romania
Data: 2014-08-06

 

 

Festivalul Solidaritatii Pakivalo va avea loc pe 8 August 2014 incepand cu orele 16h00, la Muzeul Culturii Romilor, in str. Drumul Sabareni, nr.101-125, sector 6, Bucuresti. Fiecare organizatie ce contribuie la acest eveniment va pregati o activitate, printre care: o lectie de istoria Romilor, ateliere de pictura, darabane, bricolaj, mestesuguri pentru copii dar si street dance, fotografie, teatru si concerte: Marian Mexicanu, MahalaRai Banda, Amfifanfare din Franta si ansamblul Grigoras Dinicu al Centrului de Cultura al Romilor. 

Pakiv (in limba romani) este un pact de loialitate, incredere si cinste intre persoane. Organizatorii doresc sa faca din Pakivalo un calificativ folosit de toti, in spiritul solidaritatii inter-etnice si inter-culturale promovate de reputatul sociolog Nicolae Gheorghe, care a parasit aceasta lume, cu un an in urma, pe 8 august. 

Printre organizatiile si structurile implicate: Primaria Sectorului 6, Centrul Cultural European sector 6, ActiveWatch, Policy Center for Roma Minorities, Fundatia pentru o Societate Deschisa, Asociatia pentru Dezvoltare si Incluziune Sociala (ADIS), Asociatia ARTActiv, Asociatia Culturala Amphiteathrrom, JWT COHNANDJANSEN,  Agentia de Dezvoltare Comunitară Impreună, ROMED-ROMACT, CEDS (Centrul pentru Educatie si Dezvoltare Sociala), SASTIPEN, Fundatia Toflea,  Romani Criss, Amurtel, Centrul de Resurse si Documentare pe Problematica Romilor (SNSPA), Partida Romilor Pro-Europa, Agentia Natională pentru Romi, Centrul National de Cultura al Romilor Romano Kher, Grupul de Actiune Locala al Romilor Sectorul 6, Mestesukar Butiq.

Mai multe informatii si agenda evenimentului gasiti aici si aici.

Pentru programul complet si update-uri, urmariti pagina de Facebook a festivalului si site-ul asociatie Romano ButiQ .

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile