«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Programul Jasmine

Ce este Programul Jasmine?

JASMINE este cea de-a patra initiativa comuna a Comisiei, Bancii Europene de Investitii (BEI) si a Fondului European de Investitii (EIF).

Aceasta actiune in domeniul microcreditelor este dezvoltat in cadrul JEREMIE si in contextul Comunicarii privind microcreditele adoptata de Comisie la 17 noiembrie 2007, O initiativa europeana de dezvoltare a microcreditelor in sprijinul cresterii si ocuparii fortei de munca.

Obiectivele acestui program sunt:

  • Diseminarea bunelor practici din UE in ceea ce priveste activitatea de microcreditare.
  • Sprijinirea dezvoltarii furnizorilor de microcredite activi in Uniunea Europeana in diverse domenii, cum ar fi guvernarea institutionala, sisteme de informare, managementul riscului si planificare strategica (consolidarea capacitatilor).
  • Sprijinirea acestor intermediari pentru a deveni operatori durabili si viabili in conditii comerciale.

Initial Facilitatea JASMINE a oferit diverse servicii financiare si non-financiare pentru IFN-uri, dar conceptul a evoluat de-a lungul anilor.

In momentul de fata, JASMINE se concentreaza pe furnizarea de asistenta tehnica pentru furnizorii de microcredite, in timp ce finantarea este pusa la dispozitie de micro-furnizorii prin intermediul Instrumentului European de Microfinantare Progress (EPMF), gestionat de FEI.

 

Helpdesk Jasmine

Reteaua Europeana de Microfinantare (EMN) este responsabila de gestionarea Helpdesk-ului JASMINE, parte a Initiativei Jasmine (Joint Action to Support Micro-finance Institution in Europe - Actiunea Comuna de Sustinere a Institutiilor de Microfinantare in Europa) finantata de Comisia Europeana, Banca Europeana de Investitii si Fondul European de Investitii. 

Helpdesk-ul JASMINE este un instrument online care permite utilizatorilor sa ceara informatii detaliate despre:

- posibilitati de finantare UE,
- actualizari de piata (market updates),
- consolidarea capacitatilor (capacity building),
- reguli si regulamente ale microfinantarii europene,
- asistenta tehnica,
- bune practici in microcreditare,
- protectia clientilor,
- managementul riscului,
- planificare strategica

si orice alte intrebari legate de microfinantare.

Aceste serviciu este in totalitate gratuit. Intrebarile pot fi formulate in romana, germana, engleza, franceza, italiana si spaniola si vor fi primi raspuns in 5 zile lucratoare din partea unei echipe de experti in microfinantare.

Serviciul Helpdesk Jasmine este disponibil la aceasta pagina

Institutul de Economie Sociala este partener al Serviciului Helpdesk al programului Jasmine.


ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile