«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Stiri - Evenimente sector (Ro)

Incluziune financiara
Stiri IES
Actualitate in Romania
Evenimente sector (Ro)
Evenimente internationale
Stiri externe
Noutati legislative
Exemple de urmat
Oportunitati de finantare
Oportunitati
Interviuri
English
Scoala lui Andrei
Noutati editoriale
Anul International al Cooperativelor
toate

stiri arhivate
 1  2  3  4  5  6  7 
Stiri pe pagina
Data: 2017-05-10 postata in: Evenimente sector (Ro)
Pe 13-14 Mai construim impreuna traditii ecologice si comunitare pentru un viitor sustenabil al Clujului. Prima editie eCo traditii 2017 debuteaza in Manastur, in spatiul La Terenuri. eCo traditii e un festival al darurilor de cartier, initiat in 2016 in Parcul Armatura.
Data: 2017-04-29 postata in: Evenimente sector (Ro)
Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile lanseaza studiul "Romania 2017. Sectorul neguvernamental - profil, tendinte, provocari", o incercare de a observa si a defini dimensiunea si dinamica sectorului neguvernamental din Romania in perioada 2010 - 2016. Studiul reprezinta o aducere la zi a editiei anterioare publicate in anul 2010 si, impreuna cu aceasta, ofera tuturor celor interesati o mai buna cunoastere (si recunoastere) a rolului si importantei sectorului neguvernamental in societatea romaneasca.
Data: 2017-04-05 postata in: Evenimente sector (Ro)
Repair Cafe Cluj impreuna cu libaria Bookstory le reaminteste doamnelor si domnisoarelor ca lucrurile stricate nu se arunca, ci se repara. Pe aceasta cale suntem invitate sa invatam sa mesterim, independent de prezenta vreunui barbat prin preajma. Ne vedem pe 6 aprilie la ora 18.00 la libraria Bookstory, blv. Eroilor, nr. 6-8, Cluj-Napoca.
Data: 2017-03-29 postata in: Evenimente sector (Ro)
Bijuteriile ne coloreza momente din viata. Ne aduc culoare, delicatete, simplitate si eleganta. Dar ce faci cand cerceii tai preferati s-au stricat? Dar cu colierul de care te-ai plictisit ce se intampla? Noi speram ca nu le-ai aruncat si avem o invitatie pentru tine! Pe 30 martie, Repair cafe Cluj in parteneriat cu Orangerie te invita la un eveniment de reparatii si schimb de bijuterii, la Flowers Teahouse, incepand cu orele 18.
Data: 2017-03-14 postata in: Evenimente sector (Ro)
Autoritatile locale pot fi motorul prin care economia Romaniei poate deveni una cu emisii reduse de dioxid de carbon, daca proiectele verzi vor fi mai bine implementate si sprijinite financiar, este concluzia Conferintei Internationale "Contributia autoritatilor publice locale la reducerea amprentei de carbon in Romania" desfasurate miercuri 8 martie si joi 9 martie 2017, la hotel Minerva din Bucuresti, eveniment desfasurat in cadrul proiectului Orase Verzi - Regiuni Verzi, cofinantat printr-un grant din partea Elvetiei pentru Uniunea Europeana extinsa.
Data: 2017-02-21 postata in: Evenimente sector (Ro)
Daca esti tanar profesionist, student sau elev, te provocam sa construiesti viitorul. Sa creezi solutii inovative la problemele sociale din comunitatea ta. Participa marti, 28 februarie, la Kick Off Social Impact Award 2017 si devino parte din cel mai mare program international dedicat tinerilor interesati de antreprenoriat social.
Data: 2017-02-09 postata in: Evenimente sector (Ro)
Ne aratam pretuirea fata bunicii nostri si ii invitam sa ne impartaseasca talentele lor. " Bunicii au talent " e un eveniment tip sezatoare, se intampla la Cluj sambata, 11 februarie, la Bastionul Croitorilor. La aceasta prima editie depanam amintiri, invatam sa crosetam, sa tesem si sa pictam. Impreuna.
Data: 2016-12-14 postata in: Evenimente sector (Ro)
Totul este mancare pentru cineva, candva, undeva. E zicala pe care Repair Cafe Cluj o aplica in cadrul Street Food Festival, in perioada 12-18 Decembrie. Concret, resturile alimentare nu mai sunt considerate gunoi, ci resurse. Incepand cu aceasta editie, acestea se colecteaza separat si devin hrana pentru animale sau pentru pamant si gradina din compost.
Data: 2016-12-09 postata in: Evenimente sector (Ro)
A 5-a editie a competitiei "Idei din Tara lui Andrei" a inregistrat peste 170 de aplicatii pentru proiecte ce vizeaza educatia profesionala si mediul inconjurator. 13 proiecte au fost desemnate castigatoare in urma jurizarii proiectelor de catre lideri de opinie si reprezentanti ai ONG-urilor, dar si a votului public, proportia fiind de 70%-30%. Proiectele desemnate castigatoare de OMV Petrom vor fi implementate in 2017, in 9 judete din Romania.
Data: 2016-12-05 postata in: Evenimente sector (Ro)
Asociatia Cercul Social, echipele Repair Cafe Cluj si Casa de Cultura Permanenta alaturi de peste 12000 de organizatii si institutii din 32 de tari europene s-au alaturat initiativei Saptamana Europeana pentru Reducerea Risipei. In perioada 21-26 noiembrie, echipa Repair Cafe Cluj a invitat clujenii sa intre in dialog pe tema RISIPEI de resurse.
Data: 2016-11-21 postata in: Evenimente sector (Ro)
Asociatia Mai Bine alaturi de alte optsprezece organizatii din UE, Camerun, Columbia, Ecuador si insulele Windward s-au alaturat campaniei Make Fruit Fair! In cursul zilelor de Joi si Vineri de saptamana trecuta a fost invitat la Bucuresti, activistul de origine ecuadoriana Jorge Acosta Orellana. In cadrul unei actiuni publice si a unei dezbateri la Seneca Anticafe acesta a prezentat conditiile de trai si de munca de pe plantatiile de banane si a dezbate optiunile de a consuma produse certificate "comert echitabil".
Data: 2016-11-11 postata in: Evenimente sector (Ro)
Tone de gunoaie produse, resurse pretioase risipite, ecosisteme degradate, comunitati bolnave, sunt doar cateva dintre urmarile modelului actual de productie si consum. Consumam mai mult decat avem nevoie. Dar oare ce optiuni avem pentru a reduce risipa? E o intrebare pe care echipa Repair Cafe Cluj o adreseaza clujenilor si ii invita la dialog in cadrul Saptamanii Europene pentru Reducerea Risipei (21-26 noiembrie).
Data: 2016-11-07 postata in: Evenimente sector (Ro)
Vineri, 11 noiembrie, ora 17.00, Asociatia Mai Bine organizeaza in spatiul Seneca Anticafe dezbaterea "Fructe dulci, realitati amare. Drepturile muncitorilor si lanturile de aprovizionare echitabile". Invitatul special al serii va fi Jorge Acosta Orellana, aparator al drepturilor omului in America Latina, iar discutiile vor fi moderate de Bogdan Gioara, presedintele Asociatiei REPER21.
Data: 2016-11-02 postata in: Evenimente sector (Ro)
Aflata la a III-a editie, Ziua Intreprinderilor Sociale 2016 este un eveniment ce face parte din Proiectul "Dezvoltarea de parteneriate in vederea consolidarii antreprenoriatului social", coordonat de catre Fundatia NESsT Romania si implementat in parteneriat cu Social Entrepreneurship Initiative & Foundation (SEIF, Elvetia) si Fundatia Alaturi de Voi (ADV, Romania).
Data: 2016-10-27 postata in: Evenimente sector (Ro)
Impreuna cu o echipa de 4 voluntari internationali, la Cluj, asociatia Cercul Social, a explorat, dezbatut si aplicat, timp de o saptamana, modele si idei pentru un viitor rezilient al Clujului. 6 evenimente, peste 128 de participanti implicati activ si 4 campanii de sensibilizare in spatii publice pe tema economiei circulare sunt doar cateva dintre rezultatele Saptamanii Internationale Repair Cafe la Cluj (17-23 octombrie 2016).
Data: 2016-10-14 postata in: Evenimente sector (Ro)
Cautam si propunem solutii pentru reinventarea Clujului. Un viitor mai bun al acestui frumos oras, forme alternative de economie, circularitate si zero deseuri sunt concepte asupra carora punem reflectorul in cadrul Saptamanii Internationale a Repair Cafe. Se va intampla si la Cluj in saptamana 17-23 octombrie.
Data: 2016-09-07 postata in: Evenimente sector (Ro)
eCo traditii e un festival de daruri de toamna, asezat la prima editie pe Malul Somesului, in Parcul Armatura, in perioada 9-11 Septembrie 2016. Simplitatea, cooperarea, circularitatea, traiul bun si resemnificarea spatiilor urbane caracterizeaza activitatile, oamenii si energia acestui festival de cartier, pe care l-am dori ulterior extins si in alte cartiere/parcuri ale orasului.
Data: 2016-08-23 postata in: Evenimente sector (Ro)
Luna august pentru unii e luna concediilor, pentru altii e o luna a curateniei generale. Ei bine, in asemenea perioade, daca nu esti de soi risipitor, dai peste fel de fel de obiecte prin casa pe care nu le mai folosesti, fie ca s-au stricat, fie ca nu le mai gasesti utilitatea, fie ca tie nu-ti mai aduc bucurie.
Data: 2016-08-09 postata in: Evenimente sector (Ro)
Pe 13 august, Repair Cafe celebreaza Somesul in cadrul festivalului Artizen. Plimbari cu cargo-bicicleta, reparatii mecanice, electrice si electrocasnice si proiectia documentarului Trashed (2012) sunt activitatile pe care Repair Cafe Cluj le propune sambata in Parcul Feroviarilor.
Data: 2016-07-12 postata in: Evenimente sector (Ro)
O sesiune creativa de upcycling textile organizata de Repair Cafe Cluj si un ceai bun la Doamna T (Str. Napoca, nr. 10), o invitatie pentru o dupa-masa altfel a zilei de sambata, 16 iulie, intre orele 15-18.00. Finete, joc, gingasie si culoare sunt cuvintele care definesc atelierul de upcycling textile pe care il punem la cale pentru acest weekend.
 1  2  3  4  5  6  7 
Stiri pe pagina
 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile