«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Stiri - Evenimente sector (Ro)

Incluziune financiara
Stiri IES
Actualitate in Romania
Evenimente sector (Ro)
Evenimente internationale
Stiri externe
Noutati legislative
Exemple de urmat
Oportunitati de finantare
Oportunitati
Interviuri
English
Scoala lui Andrei
Noutati editoriale
Anul International al Cooperativelor
toate

stiri arhivate
 1  2  3  4  5  6  7  8 
Stiri pe pagina
Data: 2014-07-08 postata in: Evenimente sector (Ro)
AM POSDRU a lansat astazi cererea de propuneri de proiecte nr. 168 "Dezvoltarea economiei sociale", finantata din DMI 6.1. Alocarea financiara este de 200.000.000 euro. Conform Ghidului beneficiarii vor avea la dispozitie 15 zile in care isi pot depune proiectele prin sistemul ActionWeb, iar prima zi de depunere va fi a 16 zi de la data publicarii in Monitorul Oficial a Ghidului Solicitantului.
Data: 2014-06-06 postata in: Evenimente sector (Ro)
Institutul de Economie Sociala din cadrul Fundatiei pentru Dezvoltarea Societatii Civile a organizat joi, 5 iunie, Conferinta Nationala a Economiei Sociale: "Economia sociala - actor cheie al bunastarii si echitatii sociale", editia a 4-a.
Data: 2014-06-05 postata in: Evenimente sector (Ro)
Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile, un eveniment ce aduce in fiecare an date noi cu privire la acest domeniu, mai putin cunoscut in Romania. Economia sociala reprezinta insa una dintre prioritatile Comisiei Europene. Este o modalitate prin care domeniul social devine auto-sustenabil. In Romania, economia sociala creeaza in fiecare an noi locuri de munca si este un contribuitor important la bugetul de stat.
Data: 2014-06-03 postata in: Evenimente sector (Ro)
2.708.765.000 lei remuneratii platite intr-un an de angajatorii din economia sociala din Romania
Data: 2014-06-02 postata in: Evenimente sector (Ro)
Va invitam sa invatati din experienta de crowdfunder pentru Balul epocilor. Valentin Filip, voluntar la Centrul DEDiC, cei care au organizat in martie campania de crowdfunding, vorbeste despre aceasta experienta, intr-un articol publicat pe blogul PotSiEU.ro:
Data: 2014-05-29 postata in: Evenimente sector (Ro)
In perioada 10 - 16 Iunie 2014, Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice (MMFPSPV) impreuna cu Institutul de Economie Sociala din cadrul FDSC organizeaza o serie de trei evenimente in cadrul carora se vor prezenta si dezbate elemente de legislatie nationala si politica publica in domeniul economiei sociale, cateva date esentiale privind economia sociala din Romania precum si sursele de finantare pentru acest sector cu precadere cele din fondurile europene.
Data: 2014-05-29 postata in: Evenimente sector (Ro)
Economia sociala - cu cartile pe fata Cum mai arata economia sociala din Romania? Ce ne spun datele statistice? Cat de important este acest sector? Ce reglementari si finantari sunt de actualitate pentru economia sociala din Romania? Despre toatea acestea in Conferinta Nationala a Economiei Sociale, 5 iunie 2014, Bucuresti, organizata de Institutul de Economie Sociala (IES) din cadrul Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile.
Data: 2014-05-21 postata in: Evenimente sector (Ro)
Experienta intreprinderilor sociale verzi finantate de Fundatia Pentru Parteneriat - Programul Green Entrepreneurship a ajuns la finalul primei faze
Data: 2014-05-16 postata in: Evenimente sector (Ro)
Asociatia CRIES are placearea de a va invita sa participati la doua ateliere de lucru care vor fi organizate in cadrul Caravanei coresponsabiltatii sociale, 20.05.2014, Bucuresti, dupa cum urmeaza:
Data: 2014-05-14 postata in: Evenimente sector (Ro)
In 8 mai 2014 s-a publicat in Monitorul Oficial Legea pentru modificarea şi completarea Legii nr. 346/2004 privind stimularea infiintarii si dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii IMM. Aliniatul 2 al articolul 2 al legii extinde sfera de cuprindere a legii si la asociatii si fundatii, cooperative si societatilor agricole care desfasoara activitati economice, care vor fi considerate, in masura in care indeplinesc toate celelalte criterii, IMM.
Data: 2014-05-08 postata in: Evenimente sector (Ro)
In perioada 8-20 mai, asociatia CRIES organizeaza o serie de intalniri in 4 mari orase ale Romaniei pentru a promova coresponsabilitatea sociala. Intitulata Caravana coresponsabilitatii sociale, actiunea vizeaza cresterea vizibilitatii pentru demersurile inovatoare de abordare colaborativa si incluziva a unor probleme comune, precum si conjugarea unor eforturi viitoare in logica coresponsabilitatii.
Data: 2014-05-08 postata in: Evenimente sector (Ro)
Week-end-ul acesta are loc ONGFest - Targul National al Asociatiilor si Fundatiilor. Este a cincea editie a evenimentului si are loc in Parcul Herastrau, la intrarea dinspre piata Charles de Gaulle. Anul acesta ONGFest face apel la (r)evolutie. si invita oamenii sa se alature cauzelor ONGurilor si impreuna sa aduca o schimbare. Pe 10 si 11 mai, peste 130 de organizatii neguvernamentale isi prezinta proiectele si organizeaza activitati educative si distractive.
Data: 2014-04-18 postata in: Evenimente sector (Ro)
In perioada 29 aprilie - 15 mai Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice (MMFPSPV) impreuna cu Institutul de Economie Sociala din cadrul FDSC organizeaza o serie de trei evenimente in cadrul carora se vor prezenta si dezbate elemente de legislatie nationala si politica publica in domeniul economiei sociale, cateva date esentiale privind economia sociala din Romania precum si sursele de finantare pentru acest sector cu precadere cele din fondurile europene.
Data: 2014-03-31 postata in: Evenimente sector (Ro)
Luni, 7 aprilie, va avea loc Editia a doua a EUROSFAT, forumul anual dedicat dezbaterilor pe teme europene. Forumul va avea loc la Palatul Parlamentului, in Bucuresti si va fi intitulata "Europa, incotro?". Scopul evenimentului este de a reuni societatea civila, politicieni, mediul de afaceri si cetateni, pentru a contura pozitiile dar si asteptarile pe care acestia le au fata de Uniunea Europeana.
Data: 2014-02-21 postata in: Evenimente sector (Ro)
Institutia Prefectului Covasna, in parteneriat cu Institutul de Economie Sociala si ALUTUS - Asociatia pentru Dezvoltare Comunitara Durabila, organizeaza vineri, 28 februarie 2014, Conferinta Economia sociala - o perspectiva noua pentru dezvoltarea durabila a comunitatilor.
Data: 2014-02-21 postata in: Evenimente sector (Ro)
Colegiul National al Asistentilor Sociali din Romania organizeaza marti, 18 martie 2014, GALA NATIONALA A EXCELENTEI IN ASISTENTA SOCIALA. Acest eveniment are loc in contextul Zilei Modiale a Asistentului Social.
Data: 2014-02-07 postata in: Evenimente sector (Ro)
Vineri, 14 februarie 2014, Institutul de economie Sociala impreuna cu platforma PotsiEu.ro organizeaza un atelier privind Crowdfunding-ul la care sunt invitati antreprenorii sociali si cei care doresc sa cunoasca mai bine aceasta metoda alternativa de finantare.
Data: 2014-01-22 postata in: Evenimente sector (Ro)
Pactul Regional Nord-Vest Pentru Ocupare si Incluziune Sociala organizeaza in data de 30.01.2014 sesiunea de informare si dezbatere "Perspectivele economiei sociale in Romania. Provocari si oportunitati". Evenimentul va avea loc la Cluj-Napoca, in Sala Mare de Conferinte a Hotelului Victoria (Bd. 21 Decembrie 1989, nr. 54-56), de la ora 11:00.
Data: 2014-01-21 postata in: Evenimente sector (Ro)
In 4 si 5 decembrie 2013, Asociatia de Ajutor AMURTEL Romania si Centrul pentru Dezvoltare Democratica, cu sprijinul Institutului de Economie Sociala, au organizat la sediul IES un seminar in care invitat si vorbitor a fost un expert al Institute for New Economic Futures. Seminarul a fost o lectie de educatie macro-economica pentru nespecialisti, necesara pentru a intelege contextul general actual in care Romania si intreprinderile sociale, oricat de mici, se zbat pentru a se dezvolta, oferind o viziune din prisma teoriei sociale si economice PROUT - Teoria Utilizarii Progresive.
Data: 2014-01-09 postata in: Evenimente sector (Ro)
"Pana la urma, omul sfinteste locul. Iar cand mai multi oameni se pun laolalta pentru a interveni pur si simplu in propria lor soarta si a semenilor lor, aceasta constituie acel ulei invizibil care face sa mearga mai departe mecanismul adesea ruginit al societatii", Vintila Mihailescu, membru al juriului.
 1  2  3  4  5  6  7  8 
Stiri pe pagina
 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile