«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Stiri - Evenimente internationale

Incluziune financiara
Stiri IES
Actualitate in Romania
Evenimente sector (Ro)
Evenimente internationale
Stiri externe
Noutati legislative
Exemple de urmat
Oportunitati de finantare
Oportunitati
Interviuri
English
Scoala lui Andrei
Noutati editoriale
Anul International al Cooperativelor
toate

stiri arhivate
 1  2 
Stiri pe pagina
Data: 2017-04-05 postata in: Evenimente internationale
In data de 04 Aprilie 2017, la Burxelles, a avut loc cea de a 4a intalnire a Categoriei de Economie Sociala, parte a Comitetului Economic şi Social European (CESE). Cu aceasta ocazie, membri categoriei au avut posibilitatea sa discute cu reprezentantii CIRIEC, care redacteaza studiul solicitat de CESE privind "Evolutii Recente in Economia Sociala in Uniunea Europeana".
Data: 2016-12-15 postata in: Evenimente internationale
Declaratia de la Bratislava denumita "Economia sociala ca actor important in furnizarea unor raspunsuri eficiente la provocarile societale actuale in UE si in lume" a fost semnata in data de 1 decembrie 2016 de catre 10 reprezentanti ai statelor membre UE (Cipru, Slovenia, Romania, Italia, Slovacia, Luxembourg, Spania, Cehia si Grecia).
Data: 2016-11-17 postata in: Evenimente internationale
Atentia asupra mediului si a felului in care gesturile noastre zilnice afecteaza pe termen lung natura din jurul nostru este un subiect care trebuie tratat tot mai des pentru schimbarea obiceiurilor noastre cotidiene. Cu ocazia saptamanii dedicate constientizarii problemei deseurilor in Romania si Europa, un consoritiu de organizatii vor organiza o serie de evenimente pe aceasta tematica. Acest demers face parte din evenimentele reprezentative pentru European Week for Waste Reduction - EWWR. Mesajul central promovat se intituleaza, pe scurt, cei 3R, adica Reducerea deseurilor, Refolosirea produselorsi Reciclarea materialelor.
Data: 2016-11-03 postata in: Evenimente internationale
Impreuna cu partenerii SEED7 si membri ai retelei de intreprinderi sociale Euclid Network, Euclid Network anunta "Gathering to Grow" - doua evenimente conexe, privind antreprenoriatul social European, ce vor avea loc anul viitor.
Data: 2016-07-19 postata in: Evenimente internationale
Societatea Prietenii Dizabilitatii (Friends of the Disabled Society) din Polonia invita in numele organizatorilor reprezentanti ai intreprinderilor sociale din Europa, ONGuri active in domeniul economiei sociale, organizatii umbrela si institutii publice la cea de-a 29a Conferinta Anuala a Intreprinderilor Sociale Europene, CEFEC, dedicata economiei sociale si problemelor de sanatate mintala, care va avea loc in Polonia (Lodz), in perioada 22-23 Septembrie 2016.
Data: 2016-07-15 postata in: Evenimente internationale
Federsolidarieta - Confcooperative, cea mai mare federatie a cooperativelor sociale din Europa si din lume, membru italian al CECOP, organizeaza cea de-a doua editie a Scolii Internationale pentru Cooperative Sociale, in Napoli (Italia), in perioada 20-23 Octombrie 2016.
Data: 2016-06-10 postata in: Evenimente internationale
Organizatia Friends of the Disabled Society (Polonia) invita in numele organizatorilor reprezentanti ai intreprinderilor sociale europene, ONG-uri active in domeniul economiei sociale, organizatii umbrela si institutii publice la cea de-a 29-a Conferinta anuala europeana a Intreprinderilor Sociale CEFEC, dedicata problemelor de economie sociala, care va avea loc in Polonia (Lodz) in perioada 22-23 Septembrie 2016.
Data: 2016-01-11 postata in: Evenimente internationale
Noul "Document unic pentru achizitiile publice europene" (European Single Procurement Document - ESPD) a fost adoptat in data de 5 ianuarie 2016. Acesta va reduce considerabil sarcina administrativa pentru companiile interesate in a castiga un contract de achizitii publice, in special IMM-uri.
Data: 2015-10-28 postata in: Evenimente internationale
26 de organizatii din 23 de tari europene sunt implicate in proiectul "SUSY - SUstainable and Solidarity EconomY", cofinantat de Uniunea Europeana, al carui scop este de a promova metode alternative de productie si distributie, modele diferite de consum si economisire, pornind de la cele mai bune practici ale economiei sociale si solidaritatii.
Data: 2015-07-31 postata in: Evenimente internationale
Ideea proiectului este de a dezvolta noi bauturi probiotice, folosind deseuri agroalimentare si bacterii probiotice micro-incapsulate, ambalate in sticle cu eliberare controlata.
Data: 2015-07-13 postata in: Evenimente internationale
Politicile publice pentru intreprinderile sociale din patru tari din Europa Centrala si de Est printre care si Romania - subiect al unei cercetari realizate de Giulia Galera EURICSE si Mihaela Lambru Universitatea Bucuresti si prezentata recent la Conferinta EMES de la Helsinki.
Data: 2015-07-13 postata in: Evenimente internationale
A 5-a Conferinta Internationala de Cercetare a Economiei Sociale a CIRIEC se apropie. Intre 15 si 18 iulie, sute de cercetatori ai economiei sociale din toata lumea se vor intalni la Lisabona pentru a vorbi despre "Economia sociala intr-o lume globalizata".
Data: 2015-06-16 postata in: Evenimente internationale
Urmatoarea intalnire a Intergrupului pentru Economie Sociala (din cadrul Parlamentului European) va avea loc in data de 25 iunie. Tema intalnirii va fi finantarea intreprinderilor sociale.
Data: 2015-04-07 postata in: Evenimente internationale
Urmatoarea reuniune a Intergrupului pentru Economia Sociala al Parlamentului European va avea loc in data de 22 aprilie 2015, incepand cu ora 16:00 la sediul Comitetului Economic si Social European.
Data: 2014-12-09 postata in: Evenimente internationale
In perioada noiembrie 2012 - decembrie 2014, Institutul de Economie Sociala a fost partener in Romania al Federazione Trentina della Cooperazione (FTC) pentru implementarea proiectului European Coop Campus.
Data: 2014-10-07 postata in: Evenimente internationale
Congresul va contine: sesiuni plenare, ateliere de lucru, prezentari si discutii asupra unor lucrari stiintifice. Cu aceasta ocazie, mai multi speakeri vor lua cuvantul. Dintre acestia, trei ministri.
Data: 2014-09-12 postata in: Evenimente internationale
Summitul International al Cooperativelor este o intalnire bienala in cadrul careia lideri ai cooperativelor se intalnesc pentru a dezbate preocuparile legate de provocarile actuale si viitoare ale sectorului cooperatist.
Data: 2014-04-02 postata in: Evenimente internationale
Laszlo Andor, Comisarul pentru Ocuparea Fortei de Munca, Afaceri sociale si Incluziune va gazdui o conferinta la nivel inalt, in cadrul "Youth Guarantee: Making It happen", in data de 8 aprilie, la Bruxelles.
Data: 2014-04-02 postata in: Evenimente internationale
Comisia Europeana organizeaza o Conferinta privind inovarea in politicile sociala, la Bruxelles, intre 19-20 mai.
Data: 2014-01-22 postata in: Evenimente internationale
Antreprenorii sociali din Europa reuniti la Strasbourg au stabilit agenda de lucru privind economia sociala a urmatoarei Comisii Europene pentru perioada 20014-2020
 1  2 
Stiri pe pagina
 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile