«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Stiri - Actualitate in Romania

Incluziune financiara
Stiri IES
Actualitate in Romania
Evenimente sector (Ro)
Evenimente internationale
Stiri externe
Noutati legislative
Exemple de urmat
Oportunitati de finantare
Oportunitati
Interviuri
English
Scoala lui Andrei
Noutati editoriale
Anul International al Cooperativelor
toate

stiri arhivate
 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11 
Stiri pe pagina
Data: 2014-04-25 postata in: Actualitate in Romania
Prezentam punctul de vedere al lui Iulian Ifrim asupra Legii Economiei Sociale: "Acest gen de modele economice apar tot mai des in Romania, au aparut si diverse surse de finantare, astfel ca se simte nevoia unui cadru legislativ care sa recunoasca acest model si care sa-l incurajeze. De aceea, in 2011, au inceput discutiile pe o lege a economiei sociale. Si asa ajungem la problema noastra-in loc sa se dezvolte o lege pentru a recunoaste economia sociala si a o reglementa in concordanta cu legislatia europeana, legea risca sa devina intrumentul de canalizare a fondurilor catre diferite firme."
Data: 2014-04-24 postata in: Actualitate in Romania
Initiat in 2010 de catre deputatul PSD Iulian Iancu, proiectul Legii Antreprenorului Social s-a remarcat printr-o serie de elemente "originale", contestate vehement la vremea respectiva de catre Coalitia Economiei Sociale care, dupa o campanie de aproape 2 ani, a reusit sa determine respingerea legii.
Data: 2014-04-17 postata in: Actualitate in Romania
COALITIA PENTRU ECONOMIA SOCIALA, prin reprezentantii FDSC - IES si RISE, a fost prezenta la dezbaterile din Senat in cele trei comisii in care legea a fost dezbatuta. Am lipsit la o singura dezbatere in aceste doua luni. Pe ultima suta de metri un patronat, CPISC (Confederatia Patronala Industrie Servicii si Comert) care-din informatiile de pe site-nu este clar ce societati are afiliate, reprezentanta de un domn Adrian Izvoranu, a reusit sa treaca prin Comisiile Economica si Administratie Publica o serie de amendamente foarte periculoase.
Data: 2014-04-12 postata in: Actualitate in Romania
Pe 9-11 mai facem apel la (r)evolutie! (R)evolutia catre mai bine in orice domeniu ce ne priveste pe fiecare dintre noi. Catre si pentru celebrarea diversitatii, respectarea drepturilor omului, sanse egale pentru fiecare, protejarea mediului si a patrimoniului, implicare si participare in decizii ce ne privesc. Inscrierile au loc in perioada 11 - 23 aprilie prin completarea formularului de inscriere disponibil in articol.
Data: 2014-04-11 postata in: Actualitate in Romania
Astazi, 11 aprilie 2014, Coalitia pentru Economie Sociala a transmis doamnei Ministru Rovana Plumb-Ministrul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, o scrisoare deschisa prin care sunt semnalate unele probleme in legatura cu adoptarea de catre Comisiile Economica si Administratie Publica a unor amendamente la proiectul de lege L14/2014 privind economia sociala.
Data: 2014-04-10 postata in: Actualitate in Romania
In cadrul intalnirii Comisiei ONG Iasi din data de 4 aprilie, ONG-urile membre si-au prezentat punctele de pe agenda de politica publica d-nei Aurelia Cristea, ministru delegat pentru Dialog si Relatia cu Societatea Civila.
Data: 2014-04-08 postata in: Actualitate in Romania
Pana pe 16 aprilie, organizatiile non-guvernamentale din Romania pot accesa finantari in cadrul editiei din 2014 a competitiei de proiecte sustenabile Idei din Tara lui Andrei, organizata de Petrom. Pana la aceasta data, orele 12:00, puteti inscrie solutiile pentru rezolvarea pronlemelor in care activati.
Data: 2014-04-08 postata in: Actualitate in Romania
Cu un format aproape identic cu cel al unui bon de masa, tichetul de servicii ar putea deveni in curand, cea mai simpla si la indemana metoda de plata legala a zilierilor din agricultura si nu numai. Sistemul functioneaza deja in alte state europene, iar avantajul major este ca lucratorii isi pot pastra in continuare ajutorul social si, in plus, prin retinerea contributiilor sociale, vor beneficia si de pensie, asigurari sociale si de sanatate.
Data: 2014-04-08 postata in: Actualitate in Romania
Poate o intreprindere sociala sa distribuie profit? Ce ar trebui sa se intample cu patrimoniul unei intreprinderi sociale in caz de lichidare? Aceste aspecte se decid in zilele acestea in Parlament in cadrul dezbaterilor privind legea economiei sociale.
Data: 2014-04-07 postata in: Actualitate in Romania
Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a declarat, in emisiunea "Dupa 20 de ani" difuzata duminica de Pro TV, ca se doreste o crestere reala a numarului de salariati de cel putin 400.000 pana in 2016 si de scoatere a unui numar de pana la un milion din zona neagra si gri a economiei.
Data: 2014-03-31 postata in: Actualitate in Romania
Printre agentiile care isi deschid portile anul acesta in cadrul Noptii Agentiilor, se numara si Creionetica, o agentie multimedia dedicate cauzelor societale. Creionetica isi propune ca prin grafica, text, video, audio, fotografie, webdesign si evenimente interactive, sa contribuie la dezvoltarea unei societati echilibrate.
Data: 2014-03-27 postata in: Actualitate in Romania
JASMINE este cea de-a patra initiativa comuna a Comisiei Bancii Europene de Investitii (BEI) si a Fondului European de Investitii (FEI ). Scopul JASMINE este de a stimula capacitatea furnizorilor de microcredite/institutiilor de microfinantare in diverse domenii printre care buna guvernanta, sistemele de informatii, managementul riscurilor si planificarea strategica, ajutandu-le, astfel, sa devina operatori sustenabili si viabili pe piata microcreditelor.
Data: 2014-03-17 postata in: Actualitate in Romania
In contextul recentelor dezbateri din Romania legate de proiectul Legii Economiei Sociale si a problemelor aparute in implementarea DMI 6.1 din cadrul POSDRU, Institutul de Economie Sociala din cadrul FDSC si Reteaua Intreprinderilor Sociale de Insertie din Romania - RISE, au inaintat o a doua scrisoarea catre Ministrul Fondurilor Europene Eugen Teodorovici prin care arata care sunt motivele pentru care lansarea DMI 6.1 - Dezvoltarea Economiei Sociale nu ar trebui sa astepte aprobarea Legii Economiei Sociale
Data: 2014-03-13 postata in: Actualitate in Romania
Bancile cooperatiste din Romania, cu toate dobanzile mai mult decat atractive la depozite si conditiile de creditare avantajoase pentru membri, au ajuns de la cea mai puternica institutie financiara a tarii, in 1910, la un sector bancar marginal cu o cota de piata de 0,3% in 2014. Ele concureaza pe piata romaneasca cu banci cooperatiste din alte state membre, ca Raiffeisen Bank, care au ajuns in mai putin de 20 de ani sa detina peste 7% din piata financiara. Noua lege bancara aflata in pregatire la BNR ar putea influenta si acest sector bancar parte din economia sociala?
Data: 2014-03-10 postata in: Actualitate in Romania
Organizatiile economiei sociale saluta trecerea AMPOSDRU in subordinea Ministerului Fondurilor Europene si solicita lansarea de urgenta a apelului de proiecte in cadrul Domeniul Major de Interventie 6.1 Dezvoltarea Economiei Sociale al POSDRU
Data: 2014-02-10 postata in: Actualitate in Romania
In contextul procesului de privatizare care a avut loc dupa anul 1990, 30% din actiunile societatilor comerciale din Romania urmau sa fie transferate catre forta de munca romaneasca. Multi dintre cei care au primit actiuni le-au vandut in urmatorii ani, astfel ca acum se pun intrebari importante cum ar fi: "pentru cat timp angajatii care inca detin actiuni le vor pastra?" si "care este modul in care acestia vor face uz de drepturile lor de proprietate in procesul de luare a deciziilor operationale?"
Data: 2014-01-28 postata in: Actualitate in Romania
Coalitia ONG-uri pentru Fonduri Structurale a inaintat astazi o scrisoare catre MMFPSPV si AMPOSDRU o scrisoare prin care solicita mai multa transparenta in publicarea proiectelor castigate in urma apelurilor lansate in 2013. De asemenea, se solicita oficial un termen de lansare a apelurilor pentru DMI 6.1 si DMI 6.4 ale caror Ghiduri au fost publicate spre consultare de aproximativ 6 luni.
Data: 2014-01-15 postata in: Actualitate in Romania
Imaginati-va o camera plina de deseuri: peturi, anvelope si geamantane uzate, paleti si ladite din lemn, papura si niste rumegus. Si acum incercati sa va inchipuiti ca locuiti in ea. Vi s-ar parea grotesc? Dar daca v-am spune ca toate aceste gunoaie recuperate din tomberon au fost transformate de fapt in mobilier de colectie sau in alte obiecte folositoare?
Data: 2014-01-06 postata in: Actualitate in Romania
Desi a creat in 3 ani 4600 de locuri de munca, economia sociala a devenit victima coletarala a Autoritatii de Management (AMPOSDRU) din cadrul Ministerului Muncii.
Data: 2013-12-13 postata in: Actualitate in Romania
Pe 9 decembrie 2013, Fundatia ADEPT Transilvania a castigat premiul intai la sectiunea "Comunicare inovativa" cu proiectul "SMS Ferme Familiale", in competitia organizata de Directoratul General pentru Agricultura al Comisiei Europene (DG Agri) "CAP communication awards 2013", obtinand cele mai multe voturi din partea publicului. Este pentru al doilea an consecutiv cand Fundatia ADEPT castiga locul I in cadrul acestei competitii (editia anterioara - Comunicare catre beneficiari).
 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11 
Stiri pe pagina
 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile