«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Stiri - Stiri IES

Incluziune financiara
Stiri IES
Actualitate in Romania
Evenimente sector (Ro)
Evenimente internationale
Stiri externe
Noutati legislative
Exemple de urmat
Oportunitati de finantare
Oportunitati
Interviuri
English
Scoala lui Andrei
Noutati editoriale
Anul International al Cooperativelor
toate

stiri arhivate
 2  3  4  5  6  7 
Stiri pe pagina
Data: 2012-07-09 postata in: Stiri IES
Portalul Institutului de Economie Sociala, www.ies.org.ro, ofera tuturor organizatiilor neguvernamentale care vand produse sau servicii, posibilitatea de se promova gratuit!
Data: 2012-06-22 postata in: Stiri IES
In perioada 21-24 iunie 2012, Uniunea Nationala a Caselor de Ajutor Reciproc ale Salariatilor din Romania (U.N.C.A.R.S.R.) organizeaza la Mamaia Conferinta Nationala a Caselor de Ajutor Reciproc ale Salariatilor din Romania. Ieri, 21 iunie, Institutul de Economie Sociala in parteneriat cu U.N.C.A.R.S.R. a sustinut pentru participantii la Conferinta un seminar intitulat "Casele de Ajutor Reciproc - Actori ai Economiei Sociale din Romania".
Data: 2012-06-15 postata in: Stiri IES
In perioada 11-20 iunie 2012, Institutul de Economie Sociala din cadrul Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile (FDSC) colaboreaza la realizarea studiului privind "Crearea de locuri de munca prin antreprenoriat si economie sociala", realizat de catre Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE/ OECD) in 10 state din intreaga lume in cadrul programul LEED - Local Economic and Employment Development - Dezvoltare economica si angajabilitate locala.
Data: 2012-06-14 postata in: Stiri IES
Institutul de Economie Sociala (IES), in parteneriat cu Institutul pentru Cercetarea Calitatii Vietii al Academiei Romane (ICCV), a lansat rezultatele primei anchete de teren reprezentative la nivel national, in randul asociatiilor de fermieri si a celor de proprietari de paduri, obsti si composesorate, din Romania. Studiile au fost lansate in cadrul seminarului "Asociatiile de agricultori si composesoratele de paduri - actori cheie ai economiei sociale din mediul rural", care a avut loc in data de 12 iunie 2012, in Bucuresti, la Academia Romana. In cadrul anchetei de teren au fost intervievate 794 de entitati agricole din Romania, la finalul anului 2011.
Data: 2012-06-13 postata in: Stiri IES
Comisia Europeana s-a angajat, prin Initiativa pentru antreprenoriatul social din 2010, sa constituie un grup consultativ multipartit privind antreprenoriatul social care sa examineze progresul masurilor prevazute de Initiativa. Acest grup este alcatuit din reprezentanti ai statelor membre, ai colectivitatilor locale, ai organizatiilor economiei sociale, ai sectorului bancar si financiar si ai mediului academic si universitar.
Data: 2012-05-23 postata in: Stiri IES
Marti, 22 mai, 47 de organizatii membre ale Coalitia Pentru Economie Sociala au transmis o scrisoare Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale prin care reitereaza necesitatea reluarii dialogului cu privire la reglementarea economiei sociale.
Data: 2012-05-15 postata in: Stiri IES
In data de 8 mai 2012, a avut loc la sediul Institutului de Cercetare a Calitatii Vietii (ICCV) din Bucuresti, seminarul "Cooperativele - actori cheie ai economiei sociale" organizat de Institutul de Economie Sociala si ICCV. Va invitam sa descarcati prezentarile IES, sa aflati cum s-a desfasurat seminarul si care au fost concluziile.
Data: 2012-04-24 postata in: Stiri IES
1 din fiecare 3 cetateni UE sunt membri cooperatori iar in Italia cooperativele reprezinta 15% din ansamblul economiei?
Data: 2012-03-27 postata in: Stiri IES
In urma procesului de selectie desfasurat in periaoada 21-27 martie 2012, au fost selectate cele 120 de persoane care vor participa la Scoala de Antreprenoriat in Economie Sociala. Detalii aici...
Data: 2012-03-08 postata in: Stiri IES
Iti place provocarea? Vrei sa fii de folos comunitatii in care traiesti? Ai o idee de afacere care sa fie in folosul comunitatii, dar nu stii cum sa o dezvolti? Esti deja un actor implicat in dezvoltarea comunitatii locale, dar vrei sa afli mai multe informatii despre economia sociala? Participa la Scoala de Antreprenoriat in Economie Sociala!
Data: 2012-03-06 postata in: Stiri IES
Institutul de Economie Sociala (IES) lanseaza prima editie a Scolii de antreprenoriat in economia sociala in cadrul programului PROMETEUS, pentru dezvoltarea intreprinderilor sociale.
Data: 2012-01-25 postata in: Stiri IES
In anul 2007, grupurile de banci cooperatiste din Uniunea Europeana reprezentau 44 milioane de actionari/membri cooperatori, 126 milioane clienti, 674 000 de angajati si acopereau 20% din piata bancara.
Data: 2012-01-16 postata in: Stiri IES
Incepand cu data de 14 decembrie 2011, cand a fost pus in discutie proiectul de Lege a Economiei Sociale, Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile a initiat un proces de consultare a organizatiilor care desfasoara activitati in domeniul economiei sociale, in vederea centralizarii propunerilor de modificare a proiectului de lege. Propunerile de modificare a proiectului de Lege a Economiei Sociale le puteti consulta in cadrul articolului.
Data: 2011-12-13 postata in: Stiri IES
Institutul de Economie Sociala anunta deschiderea primului spatiu virtual destinat exclusiv promovarii produselor si serviciilor entitatilor de economie sociala din Romania. Catalogul online IES este o facilitate acordata prin platforma www.ies.org.ro entitatilor de economie sociala care se inregistreaza in baza de date, beneficiind astfel si de alte facilitati.
 2  3  4  5  6  7 
Stiri pe pagina
 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile