«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Stiri

Incluziune financiara
Stiri IES
Actualitate in Romania
Evenimente sector (Ro)
Evenimente internationale
Stiri externe
Noutati legislative
Exemple de urmat
Oportunitati de finantare
Oportunitati
Interviuri
English
Scoala lui Andrei
Noutati editoriale
Anul International al Cooperativelor
toate

stiri arhivate
 14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24 
Stiri pe pagina
Data: 2015-03-04 postata in: Oportunitati
Ateliere Fara Frontiere (AFF) este o asociatie romana, creata in mai 2008, avand ca scop insertia sociala, profesionala si civica a persoanelor aflate in mare dificultate.
Data: 2015-02-26 postata in: Incluziune financiara
In contextual unei rate reduse de ocupare (aproximativ 60%) si a unei rate mari a saraciei (40.4% din populatia Romaniei era in 2014 expusa riscului de saracie), evenimentului a dezbatut modul in care Casele de Ajutor Reciproc (CAR) pot sa contribuie la incluziunea financiara a romanilor, fiind abordate teme precum CAR-model de credibilitate viabil si incluziv, Micro-finantarea si Codul european de bune practici, implicarea CAR in economia sociala.
Data: 2015-02-24 postata in: Incluziune financiara
Miercuri, 18 februarie, Comitetul Economic si Social European a dezbatut un aviz din proprie initiativa cu privire la rolul bancilor cooperatiste si al caselor de economii in coeziunea teritoriala propuneri pentru un cadru de reglementare financiara adaptat.
Data: 2015-02-23 postata in: Incluziune financiara
Sute de institutii financiare nonbancare, persoane fizice si chiar o banca recent deschisa in Romania au gasit o sursa de profit in persoanele care, din diferite motive, nu se califica pentru un credit clasic. In oferta lor exista credite pentru pensionari, pentru restantieri sau imprumuturi de valori mici pentru cei care nu se ajung cu salariul de la o luna la alta.
Data: 2015-02-23 postata in: Incluziune financiara
Rescrierea vizeaza, conform expunerii de motive, "o reformulare a textului actual pentru o mai buna intelegere a acestuia, eliminarea disfunctionalitatilor existente, dar si o actualizare si o reasezare a prevederilor titlurilor si articolelor".
Data: 2015-02-23 postata in: Incluziune financiara
Ministerul Finantelor Publice a lansat in dezbatere publica Proiectul de lege privind Codul fiscal si Proiectul de lege privind Codul de procedura fiscala, in contextul Strategiei fiscal bugetare pentru perioada 2014-2016.
Data: 2015-02-18 postata in: Noutati legislative
Azi a avut loc sedinta Comisiei pentru munca si protectie sociala a Camerei Deputatilor in care s-a dezbatut proiectul Legii economiei sociale initiat de catre actualul Guvern in anul 2013, la care a participat si Ministrului Muncii, doamna Rovana Plumb.
Data: 2015-02-16 postata in: Stiri externe
Noul Intergrup pentru Economie Sociala a fost relansat in mod oficial in timpul reuniunii sale constitutive, reuniune ce a avut loc pe 27 ianuarie la Parlamentul European, la Bruxelles. Membrii au ales un nou birou format din 5 co-presedinti si 2 vicepresedinti. Noul birou va decide, pentru urmatorii patru ani si jumatate, activitatile si prioritatile politice ale Intergrupului pentru Economie Sociala. Cu toate acestea, principalele linii directoare au fost deja convenite de catre membrii sai. Intergrupul va face apel la Comisia Europeana sa includa dezvoltarea sectorului de Economie Sociala printre prioritatile sale pe urmatorii cinci ani. Promovarea Economiei Sociale poate contribui la crearea de locuri de munca, crestere economica si o mai buna coeziune sociala in Uniunea Europeana.
Data: 2015-02-10 postata in: Oportunitati de finantare
NESsT lanseasa Competitia pentru Intreprinderi Sociale 2015, competitie co-finantata de Elvetia prin intermediul Programului de Cooperare Elvetiano-Roman pentru reducerea disparitatilor economice si sociale in cadrul Uniunii Europene extinse (mai multe detalii la www.swiss-ontribution.ro).
Data: 2015-02-04 postata in: Noutati legislative
AMENDAMENTELE MINISTERULUI MUNCII LA PROPRIUL PROIECT DE LEGE PRIVIND ECONOMIA SOCIALA EXCLUD TOCMAI FORMELE DE ORGANIZARE SPECIFICE ECONOMIEI SOCIALE DIN ROMANIA!
Data: 2015-01-27 postata in: Actualitate in Romania
Proiectul Legii Economiei Sociale inregistrat de actualul Minister al Muncii la Senat in decembrie 2013 intrase pe ultima suta de metri in Camera Deputatilor, camera decizionala. Doua din cele 3 comisii sesizate pe fond au admis amendamentele propuse de actorii economiei sociale in cursul anului tercut. In ultim moment, prin intermediul Comisiei de Munca, Ministerul propune un text complet nou, diferit de textul supus dezbaterii publice la Minister in anul 2013.
Data: 2015-01-08 postata in: Actualitate in Romania
Ministerul Muncii a lansat in dezbatere publica chiar inainte de Anul Nou, pe 29 decembrie 2014 proiectul Strategiei Nationale de Incluziune Socială și Reducere a Sărăciei 2014 - 2020. Documentul poate fi consultat la acest link.
Data: 2014-12-16 postata in: Stiri IES
Astazi, 16 decembrie 2014, Institutul de Economie Sociala din cadrul FDSC a gazduit seminarul de prezentare a rezultatelor proiectului European Coop Campus.
Data: 2014-12-12 postata in: Stiri IES
Rezultatele proiectului European Coop Campus www.coopcampus.eu, desfasurat in perioada noiembrie 2012 - decembrie 2014 si finantat din fonduri europene, sunt acum online la dispozitia comunitatii cooperatiste.
Data: 2014-12-10 postata in: Evenimente sector (Ro)
Institutul de Economie Sociala (IES) din cadrul Fundatiei pentru Dezvoltarea Societatii Civile va invita, in data de 16 decembrie 2014, ora 10.00 la prezentarea si dezbaterea setului de instrumente ECVET (Sistemul european de credite pentru educatie si formare profesionala) pentru validarea si recunoastere transnationala a competentelor membrilor cooperativelor dezvoltate in cadrul proiectului European Coop Campus.
Data: 2014-12-09 postata in: Evenimente internationale
In perioada noiembrie 2012 - decembrie 2014, Institutul de Economie Sociala a fost partener in Romania al Federazione Trentina della Cooperazione (FTC) pentru implementarea proiectului European Coop Campus.
Data: 2014-11-27 postata in: Exemple de urmat
Un mix intre ONG-uri si afaceri, intreprinderea sau afacerea sociala este o forma de organizare care are potentialul de a schimba lumea in bine. Cu o misiune primordial comunitara, dar cu o forma de organizare si o gandire business, intreprinderile sociale sunt proiecte comunitare de cursa lunga ca si afacerile. In acelasi timp au potentialul unui impact pozitiv mai mare decat ONG-urile datorita faptului ca se sustin si din venituri generate direct din ceea ce fac.
Data: 2014-11-25 postata in: Actualitate in Romania
Programul este prezentat intr-un proiect de procedura disponibil la acest link. Departamentul pare a intelege prin intreprinderi sociale firme infiintate de persoane defavorizate fara a preciza nicaieri ce intelege prin persoane defavorizate.
Data: 2014-11-25 postata in: Noutati editoriale
Comisia Europeana publica rezumatul unui studiu comparativ privind intreprinderile sociale in statele membre UE si Elvetia. Romania este mentionata printre tarile aflate in faza de elaborare a unei politici publice in domeniu.
Data: 2014-11-19 postata in: Actualitate in Romania
Asociatia pentru Educatie Practica si Creativa atrage atentia asupra unei situatii cu care se confrunta proiectele POSDRU finantate in cadrul CPP 168 "Dezvoltarea economiei sociale" ale caror contracte de finantare au fost semnate cu mare pompa la Palatul Victoria pe data de 22 septembrie 2014, au fost lasate practic fara nicio sursa de finantare .
 14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24 
Stiri pe pagina
 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile