«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Stiri

Incluziune financiara
Stiri IES
Actualitate in Romania
Evenimente sector (Ro)
Evenimente internationale
Stiri externe
Noutati legislative
Exemple de urmat
Oportunitati de finantare
Oportunitati
Interviuri
English
Scoala lui Andrei
Noutati editoriale
Anul International al Cooperativelor
toate

stiri arhivate
 1  2  3  4  5  6  7 
Stiri pe pagina
Data: 2018-01-30 postata in: Actualitate in Romania
Proiectul CONCORDIA Agricultura, intreprindere sociala sustenabila pentru insertie profesionala, a avut o valoare de 95.190,77 CHF si a fost co-finantat printr-un grant din partea Elvetiei prin intermediul Contributiei Elvetiene pentru Uniunea Europeana extinsa. Valoarea grantului primit de Organizatia Umanitara CONCORDIA a fost de 64.723,95 CHF, acesta fiind destinat dezvoltarii intreprinderii sociale pentru insertie profesionala, CONCORDIA Agricultura.
Data: 2018-01-17 postata in: Noutati editoriale
Raportul CIRIEC realizat la cererea CESE a fost realizat sub indrumarea profesorilor Jose Luis Monzon si Rafael Chaves, alaturi de 8 experti CIRIEC. Studiul a beneficiat de contributia a 89 de corespondenti din cele 28 de tari ale UE si membri ai Social Economy Europe. Datele aferente sectorului economiei sociale din Romania au fost furnizate de catre Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile si Dr. Cristina Barna.
Data: 2017-12-13 postata in: Noutati editoriale
Studiul SSEDAS analizeaza interdependentele globale din mai multe puncte de vedere si subliniaza cum saracia extrema si gestionarea gresita a mediului inconjurator pot fi consecinta unei aplicari incorecte sau eronate a politicilor publice europene si cum ar putea comportamentul cetatenilor europeni sa le influenteze direct sau indirect.
Data: 2017-11-23 postata in: Actualitate in Romania
Kaufland Romania, in parteneriat cu Cooperativa Agricola "Tara Mea" si cu sprijinul Comisiei pentru Agricultura, Silvicultura si al Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a inaugurat primul program national pentru carne de porc 100% romaneasca. Denumita Raftul Romanesc, initiativa creste prezenta carnii de porc autohtone la raft in magazinele Kaufland, sprijinind astfel dezvoltarea micilor fermieri romani.
Data: 2017-11-15 postata in: Noutati editoriale
Studiul denumit "SECOIA - Analiza impactului economiei sociale" a fost comandat de Minsitrul pentru Economie Sociala al regiunii belgiene Wallon. In cadrul acestui raport, practicile de management ale intreprinderilor din economia sociala au fost evaluate prin aplicarea unei grile-model.
Data: 2017-11-13 postata in: Evenimente sector (Ro)
Avand in vedere fenomenul in crestere al marginalizarii economice a taranilor, cota critica atinsa in migratia rurala, precum si efectele schimbarilor climatice, taranii cauta solutii la cel mai inalt nivel, prin negociere pentru realizarea celui mai puternic instrument international de protectie a drepturilor omului.
Data: 2017-11-10 postata in: Oportunitati
Pe 18 decembrie 2017 are loc la Bucuresti cea de-a doua editie a Galei Fondurilor Structurale, eveniment in cadrul caruia vor fi premiate proiectele de succes finantate din fonduri europene. Evenimentul reprezinta punctul culminant al campaniei "Succesul e ... MOLIPSITOR!" desfasurata de Reprezentanta Comisiei Europene in Romania si Structural Consulting Group - www.fonduri-structurale.ro in anul 2017.
Data: 2017-11-01 postata in: Stiri IES
Agentia pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia, in calitate de partener in cadrul proiectului SENSES, va invita sa luati parte la o consultare privind mediul antreprenoriatului social in Romania.
Data: 2017-10-09 postata in: Evenimente sector (Ro)
Joi, 5 octombrie 2017, a avut loc marea finala a Social Impact Award Romania, competitia care incurajeaza anual tinerii cu idei de afaceri sociale, la nivel international. In urma pitch-urilor celor 12 echipe finaliste, juriul a selectat trei echipe care au castigat premii in valoare de cate 1500 de euro si ocazia de a merge la Belgrad in luna noiembrie, pentru a cunoaste echipele castigatoare din celelalte 17 tari SIA, in cadrul Social Impact Award Summit.
Data: 2017-09-22 postata in: Evenimente sector (Ro)
Grupul de Initiativa Civica Bucurestii Noi si Gradinescu va invita duminica, 24 septembrie la Sarbatoarea Comunitatii. Incepem ziua de duminica intr-un spatiu de inspiratie despre pace & iubire, invatam tehnici de comunicare non-violenta, onoram roadele pamantului la pranz si incheiem ziua pe vibratii de chitara si cu o proiectie a filmului "Blocul" de Maria Salaru. Totul se petrece in gradina urbana comunitara #Gradinescu, str. Bucurestii Noi, nr. 50B.
Data: 2017-09-12 postata in: Oportunitati
Ashoka, in colaborare cu Nestle, a lansat Creating Shared Value Prize, o competitie internationala ce ofera premii in valoare de 500.000 franci elvetieni pentru initiativele ce adreseaza provocari in domeniile managementului apei, nutritiei si dezvoltarii rurale.
Data: 2017-09-07 postata in: Actualitate in Romania
Asociatia Crestem Romania Impreuna si Asociatia S.O.S Tara Fagarasului lanseaza petita pentru produsele locale si produsele taranesti facute in casa care vizeaza relaxarea legislatiei in acest sector. Cele doua asociatii solicita Guvernului si Parlamentului Romaniei reglementari legale clare care sa permita taranului roman sa-si valorifice surplusul de produse proprii obtinute in gospodarie, fara bariere birocratice si taxe exagerate.
Data: 2017-08-30 postata in: Noutati editoriale
Institutul de Economie Sociala (parte a Fundatiei pentru Dezvoltarea Societatii Civile) are placerea sa va prezinte o serie de noi materiale de formare realizate alaturi de partenerii sai din Italia, Spania si Suedia in cadrul proiectului "New Crops - Social entrepreneurship to create new opportunities for socially excluded in rural areas", finantat prin programul Erasmus+ al Comisiei Europene.
Data: 2017-08-29 postata in: Evenimente sector (Ro)
In data de 24 august 2017, Institutul de Economie Sociala din cadrul Fundatiei pentru Dezvoltarea Societatii Civile a organizat la Bucuresti conferinta "Rolul actorilor economiei sociale - cooperative si intreprinderi sociale - in combaterea saraciei in mediul rural din Europa".
Data: 2017-08-11 postata in: Evenimente sector (Ro)
In zilele de 9 si 10 August 2017, Institutul de Economie Sociala din cadrul Fundatiei pentru Dezvoltarea Societatii Civile a avut placerea sa organizeze la Bucuresti doua evenimente de mutiplicare si dezbatere dedicate finantarii intreprinderilor sociale si cooperativelor din mediul rural, respectiv intreprinderilor sociale verzi.
Data: 2017-08-09 postata in: Actualitate in Romania
COMUNICAT DE PRESA, 8 august 2017 - Se umple bugetul prin suprataxare, falimentare si somajul persoanelor cu dizabilitati! Desi am cerut cu insistenta Guvernului Romaniei respectarea dreptului la munca al celor 2000 de persoane cu dizabilitati greu angajabile, din unitati protejate autorizate, Ordonanta nr. 60, votata vineri, 4 august 2017 si publicata ieri, este categorica. Angajatorii cu peste 50 de salariati, care nu au 4% dintre acestia persoane cu dizabilitati, vor plati o taxa dubla la buget, fata de cea de pana acum (salariul minim brut pe economie X numarul de persoane cu dizabilitati neangajate/luna) fara a mai avea si alte optiuni ca pana acum.
Data: 2017-08-08 postata in: Evenimente sector (Ro)
Initiativa Repair Cafe Cluj si Asociatia Cercul Social va invita la a 4-a editie a festivalului EcoTraditii pe 11-13 august 2017 in Parcul Feroviarilor! eCo traditii e un festival al darurilor de cartier, initiat in 2016 in Parcul Armatura. Revitalizam impreuna spatii urbane si construim traditii ecologice si comunitare pentru un viitor sustenabil al clujenilor.
Data: 2017-08-07 postata in: Evenimente sector (Ro)
Institutul de Economie Sociala din cadrul Fundatiei pentru Dezvoltarea Societatii Civile are placerea sa va invite in data de 24 August 2017, la Bucuresti, la conferinta Rolul actorilor din economia sociala - cooperative si intreprinderi sociale - in combaterea saraciei in mediul rural din Europa. Conferinta va avea loc incepand cu ora 09.00 la Hotel Marshal Garden, (Bulevardul Dorobanti, nr.50, sector 1), sala Panoramic 1.
Data: 2017-07-26 postata in: Evenimente sector (Ro)
Institutul de Economie Sociala din cadrul Fundatiei pentru Dezvoltarea Societatii Civile are placerea sa va invite la Bucuresti, la doua evenimente de mutiplicare si dezbatere dedicate finantarii intreprinderilor sociale si cooperativelor din mediul rural, respectiv intreprinderilor sociale verzi. Evenimentele sunt organizate in cadrul proiectului New Crops - Noile Recolte - Antreprenoriat social pentru crearea de noi oportunitati pentru persoanele excluse social din zonele rurale, finantat prin programul Erasmus+.
Data: 2017-07-19 postata in: Stiri externe
La cea de-a 527a sesiune plenara, care a avut loc in zilele de 5 si 6 Iulie 2017, Comitetul Economic si Social European a adoptat o serie de opinii cu privire la dimensiunea externa a economiei sociale.
 1  2  3  4  5  6  7 
Stiri pe pagina
 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile