«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Stiri

Incluziune financiara
Stiri IES
Actualitate in Romania
Evenimente sector (Ro)
Evenimente internationale
Stiri externe
Noutati legislative
Exemple de urmat
Oportunitati de finantare
Oportunitati
Interviuri
English
Scoala lui Andrei
Noutati editoriale
Anul International al Cooperativelor
toate

stiri arhivate
 15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25 
Stiri pe pagina
Data: 2014-11-06 postata in: Evenimente sector (Ro)
Asociatia de Ajutor AMURTEL Romania si Centrul pentru Dezvoltare Democratica au placerea sa va invite la seminarul de 2 zile "Austeritatea nu functioneaza - O privire asupra dovezilor si sugestii pentru o noua abordare" la FDSC, bld. Nerva Traian 21, 13-14 noiembrie, orele 14.00 - 17.30.
Data: 2014-10-27 postata in: Actualitate in Romania
In perioada septembrie 2013 - mai 2014, am initiat alaturi de numeroase organizatii ale societatii civile si ale sectorului economiei sociale, un demers comun pentru deblocarea situatiei POSDRU pe axa 6 DMI 6.1 privind finantarea economiei sociale din fonduri structurale (ca oricum cele nationale, regionale, locale lipsesc cu desavarsire - neavand o viziune si o vointa politica in acest sens, nu avem nici dispozitive publice nationale de finantare. Logic!).
Data: 2014-10-16 postata in: Evenimente sector (Ro)
Sorin Onisor si-a castigat titlul de fotograf al satului romanesc cutreierand tara in incercarea de a pastra vii, macar pe pelicula, peisajele, oamenii, mestesugurile si traditiile specifice satelor romanesti. A fotografiat de-a lungul timpului oamenii Deltei, fierarii din Transilvania si Banat, ultimii bocsari si peisajele idilice ale Bucovinei, Maramuresului sau ale zonei Buzaului.
Data: 2014-10-07 postata in: Evenimente internationale
Congresul va contine: sesiuni plenare, ateliere de lucru, prezentari si discutii asupra unor lucrari stiintifice. Cu aceasta ocazie, mai multi speakeri vor lua cuvantul. Dintre acestia, trei ministri.
Data: 2014-09-26 postata in: Evenimente sector (Ro)
Reteaua Nationala de Dezvoltare Rurala si Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale organizeaza in perioada 8-9 octombrie 2014 Conferinta Nationala "Ferma de familie - Nucleu al Agriculturii durabile", la Hotel Caro(Bucuresti, strada Barbu Vacarescu nr.164).
Data: 2014-09-15 postata in: Evenimente sector (Ro)
Pe 17 Septembrie 2014, intre orele 10:00 -13:30, in Bucuresti, la Hanul lui Manuc, etajul 2, Sala Voievodala, Fundatia PACT va organiza conferinta internationala "Accesul femeilor la pozitii de decizie in sectorul economiei sociale si al afacerilor - Unde suntem in Europa?", in cadrul proiectului "Oportunitati de gen in contextul mediului de afaceri si al antreprenoriatului social", finantat prin programul PROGRESS al UE.
Data: 2014-09-15 postata in: Oportunitati
In cadrul atelierului se va vorbi despre ce inseamna sa faci o campanie de crowdfunding, care sunt platformele online pe care sa se publice si apoi, pornind de la elementele cheie necesare intr-o campanie tipica de crowdfunding,participantii sunt invitati sa lucreze pas cu pas la propria campanie.
Data: 2014-09-12 postata in: Evenimente sector (Ro)
Fundatia "Alaturi de Voi" Romania anunta publicarea Raportului de cercetare intitulat "Dezvoltarea economiei sociale prin unitati protejate autorizate", care aduce in atentie rolul pe care il au in mod real unitatile protejate autorizate dezvoltate de ONG-uri, in procesul de integrare profesionala a persoanelor cu dizabilitati si in dezvoltarea socio-economica a comunitatii.
Data: 2014-09-12 postata in: Evenimente internationale
Summitul International al Cooperativelor este o intalnire bienala in cadrul careia lideri ai cooperativelor se intalnesc pentru a dezbate preocuparile legate de provocarile actuale si viitoare ale sectorului cooperatist.
Data: 2014-09-11 postata in: Actualitate in Romania
RuralFest va avea loc duminica, 14 septembrie 2014, pe Soseaua Kiseleff, in portiunea dintre Piata Victoriei si str. Arh. Ion Mincu, in intervalul orar 9:00 - 19:00. Reprezentanta Comisiei Europene in Romania organizeaza evenimentul in parteneriat cuMinisterul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Primaria Municipiului Bucuresti, Muzeul Taranului Roman si Muzeul Satului.
Data: 2014-09-10 postata in: Evenimente sector (Ro)
Comisia pentru industrii si servicii a Camerei Deputatilor a adoptat in sedinta sa de ieri, 9 septembrie 2014, proiectul Legii economiei sociale, cu amendamentele propuse de doamna deputat Cristina Nichita, care a sustinut recomandarile formulate de Coalitia pentru Economie Sociala.
Data: 2014-09-03 postata in: Noutati legislative
Proiectul Legii Economiei Sociale inregistrat de Guvern la Parlament de la sfarsitul anului trecut este in aceste zile pe agenda Camerei Deputatilor.
Data: 2014-08-11 postata in: Actualitate in Romania
NU toate societatile comerciale POT FI ELIGIBILE CA PARTE A ECONOMIEI SOCIALE principalul argument fiind ca acestea in general nu isi limiteaza distributia profitului catre actionari pentru a favoriza un scop social.
Data: 2014-08-11 postata in: Oportunitati de finantare
Ministerul Fondurilor Europene a trimis oficial Comisiei Europene prin sistemul informatic de comunicare - Structural Funds Communication (SFC 2014), versiunile oficiale a trei programe prin care Romania va atrage fonduri europene structurale si de investitii in perioada 2014 - 2020. Programul Operational Capital Uman a fost transmis in data de 6 august a.c., Programul Operational Competitivitate si Programul Operational Asistenta Tehnica.
Data: 2014-08-11 postata in: Evenimente sector (Ro)
Economia sociala este una din prioritatile Presedintiei italiane a Uniunii Europene. Pentru a defini agenda europeana in domeniu, mai ales ca ne aflam la inceput de mandat al unei noi Comisii, Italia a lansat o consultare publica privind Economia Sociala in Europa.
Data: 2014-08-06 postata in: Actualitate in Romania
Festivalul Solidaritatii Pakivalo va avea loc pe 8 August 2014 incepand cu orele 16h00, la Muzeul Culturii Romilor, in str. Drumul Sabareni, nr.101-125, sector 6, Bucuresti. Fiecare organizatie ce contribuie la acest eveniment va pregati o activitate, printre care: o lectie de istoria Romilor, ateliere de pictura, darabane, bricolaj, mestesuguri pentru copii dar si street dance, fotografie, teatru si concerte: Marian Mexicanu, MahalaRai Banda, Amfifanfare din Franta si ansamblul Grigoras Dinicu al Centrului de Cultura al Romilor.
Data: 2014-07-28 postata in: Actualitate in Romania
Tot mai multi romani sunt dispusi sa calatoreasca impreuna cu necunoscuti in masina pentru a economisi banii de transport, folosind metoda car-sharing. Cunoscut si sub numele de carpooling, pentru distante mai mari, traditionalul autostop s-a transformat, pe Internet, intr-o modalitate simpla de a imparti masina cu alti pasageri, reducand costurile si consumul de carburant.
Data: 2014-07-25 postata in: Actualitate in Romania
AMPOSDRU a publicat partea a doua a listei intrebarilor si raspunsurilor referitoare la Ghidul Solicitantului - Conditii Specifice nr. 168 "Dezvoltarea economiei sociale".
Data: 2014-07-24 postata in: Stiri IES
Am primit recent studiul Antreprenoriatul social, o sansa pentru comunitatile de romi realizat pentru Asociatia Partida Romilor Pro Europa de Mircea Alexiu, John Kearns, Calin Rus, Haroon Saad, Mihaela Vetan sub coordonarea lui Valentin Pepenel. Publicat in septembrie 2011, studiul reprezinta o excelenta analiza a fenomenului pe care ne bucuram sa v-o putem pune la dispozitie.
Data: 2014-07-24 postata in: Actualitate in Romania
Coalitia ONGuri pentru Fonduri Structurale, impreuna cu RISE si IES au trimis la finalul saptamanii trecute o scrisoare catre Ministerul Fondurilor Europene in care solicita corectarea unor erori si neclaritati aparute in ghidul conditii specifice aferent DMI 6.1. Dezvoltarea economiei sociale.
 15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25 
Stiri pe pagina
 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile