«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Stiri

Incluziune financiara
Stiri IES
Actualitate in Romania
Evenimente sector (Ro)
Evenimente internationale
Stiri externe
Noutati legislative
Exemple de urmat
Oportunitati de finantare
Oportunitati
Interviuri
English
Scoala lui Andrei
Noutati editoriale
Anul International al Cooperativelor
toate

stiri arhivate
 16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26 
Stiri pe pagina
Data: 2014-07-24 postata in: Actualitate in Romania
AMPOSDRU a publicat prima parte a listei intrebarilor si raspunsurilor referitoare la Ghidul Solicitantului - Conditii Specifice nr. 168 "Dezvoltarea economiei sociale".
Data: 2014-07-18 postata in: Exemple de urmat
Cum reuseste Spania sa exporte cantitati surprinzatoare de legume in toata Europa? Cum s-a ajuns la agricultura intensiva in cea mai arida zona a Europei?
Data: 2014-07-18 postata in: Oportunitati de finantare
Ministerul Fondurilor Europene a avut la inceputul acestei luni consultari privind PO Capital Uman, program menit sa raspunda nevoilor si provocarilor referitoare la dezvoltarea resurselor umane in Romania, actionand in trei domenii principale: Ocuparea fortei de munca, Incluziunea sociala si reducerea saraciei si Educatie.
Data: 2014-07-18 postata in: Oportunitati de finantare
Ministerul Fondurilor Europene a avut la inceputul acestei luni consultari privind PO Capital Uman, program menit sa raspunda nevoilor si provocarilor referitoare la dezvoltarea resurselor umane in Romania, actionand in trei domenii principale: Ocuparea fortei de munca, Incluziunea sociala si reducerea saraciei si Educatie.
Data: 2014-07-16 postata in: Actualitate in Romania
Management responsabil - Echipament IT uzat :Ateliere Fara Frontiere colecteaza de la companii si institutii responsabile echipament IT uzat pe care il reconditioneaza sau recicleaza in atelierul de insertiune socio-profesionala din Bucuresti.
Data: 2014-07-15 postata in: Actualitate in Romania
"Romano Cher-Casa Romilor" este un proiect de integrare sociala si economica cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltare Resurse Umane 2007-2013 si are ca obiectiv principal readucerea pe piata economica si in viata activa a comunitatii a meseriasului traditional de etnie roma. Proiectul s-a desfasurat in perioada iunie 2010 - februarie 2013 si si-a propus sa refaca legatura intrerupta dintre priceperea meseriasului traditional de etnie roma si nevoile actuale ale pietei.
Data: 2014-07-11 postata in: Evenimente sector (Ro)
Propunerile de proiecte pentru contractarea finantarilor de 200 de milioane de euro pentru dezvoltarea economiei sociale vor putea fi incarcate in sistemul Action Web in perioada 28 iulie - 11 august a.c., conform prevederilor documentelor publicate ieri, 10 iulie a.c., in Monitorul Oficial.
Data: 2014-07-08 postata in: Evenimente sector (Ro)
AM POSDRU a lansat astazi cererea de propuneri de proiecte nr. 168 "Dezvoltarea economiei sociale", finantata din DMI 6.1. Alocarea financiara este de 200.000.000 euro. Conform Ghidului beneficiarii vor avea la dispozitie 15 zile in care isi pot depune proiectele prin sistemul ActionWeb, iar prima zi de depunere va fi a 16 zi de la data publicarii in Monitorul Oficial a Ghidului Solicitantului.
Data: 2014-07-07 postata in: Exemple de urmat
La invitatia Asociatiei Romano ButiQ si a Mesteshukar ButiQ, doi designeri suedezi au strabatut Romania in cautare de mestesugari romi alaturi de care sa dezvolte o noua colectie de obiecte. Tor Palm si Mattias Rask, reuniti sub numele de Glimpt Studio, au vizitat pe parcursul a doua saptamani 7 comunitati de mestesugari romi din reteaua Mesteshukar ButiQ; rudari, caldarari, argintari, ceaunari, fierari, impletitori in rachita si in lemn de alun, pentru a intelege cat mai bine specificul acestora. Pana in prezent, cei doi au mai lucrat cu mestesugari si artizani din Peru, Africa de Sud si Vietnam, iar rezultatele acestor colaborari au facut si ele ocolul lumii.
Data: 2014-07-04 postata in: Oportunitati
Castigatorii se vor alatura comunitatii de antreprenori sociali ai Fundatiei Schwab - una dintre cele mai remarcabile comunitati de antreprenori sociali la nivel mondial, unde se impartatesc cunostinte, experiente si exemple de bune practice. De asemenea, castigatorii pot beneficia de cunostinte de ultima ora in domenii ce vizeaza planificarea, managementul si comunicarea intr-o intreprindere sociala,precum si in alte domenii pe care le considera esentiale pentru imbunatatirea performantei lor.
Data: 2014-07-04 postata in: Actualitate in Romania
Ministrul delegat pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Mediul de Afaceri si Turism a prezentat joi Strategia pentru IMM-uri Obiectivul general al Strategiei il reprezinta crearea unui mediu favorabil afacerilor, initiativei private si spiritului antreprenorial, stimularea infiintarii si dezvoltarii IMM-urilor si sprijinirea cresterii competitivitatii mediului de afaceri autohton pe plan local, regional, national, european si international.
Data: 2014-07-03 postata in: Oportunitati
Standardul, inclus intr-un raport asupra masurarii impactului social, va ajuta intreprinderile sociale care doresc sa primeasca investitii de la Fondurile de Antreprenoriat Social recunoscute la nivel european - EuSEF European Social Entrepreneurship Funds si din programul european pentru ocupare si inovare sociala EaSI.
Data: 2014-07-03 postata in: Actualitate in Romania
Romania poate pierde 150 milioane de Euro Desi a creat in 3 ani 4600 de locuri de munca, economia sociala a devenit victima colaterala a ineficientei autoritatilor in managementul fondurilor europene
Data: 2014-07-02 postata in: Noutati editoriale
CIRIEC a publicat in seria de working papers din acest an articolul Cristinei Barna si Ancutei Vamesu "Social Economy in Romania - between emerging social enterprises in all sectors, surviving communist coops, and subsidiaries of globalization actors".
Data: 2014-06-30 postata in: Actualitate in Romania
"Scoala de antreprenoriat pentru femei cu initiative responsabile Bucuresti Ilfov" ofera cursuri gratuite pentru 280 de femei care vor sa se angajeze in domeniul ingrijirilor la domiciliu sau sa isi deschida o afacere.
Data: 2014-06-19 postata in: Actualitate in Romania
In sedinta de ieri, Senatul Romaniei a adoptat tacit proiectul Legii privind economia sociala in forma transmisa de Guvern. Aceasta decizie urmeaza unei serii de dezbateri dificile, care au avut loc in Senat intre reprezentantii Coalitiei pentru Economie Sociala formata din ONGuri, intreprinderi sociale, case de ajutor reciproc ale salariatilor si pensionarilor, cooperativele de consum si cooperativele agricole, membri Comisiilor senatoriale care au avizat proiectul si reprezentantii unui patronat care a beneficiat de sustinerea Ministerului Muncii.
Data: 2014-06-11 postata in: Actualitate in Romania
Asociatia React si Vodafone Romania, in parteneriat cu Centrul de Transfuzii Bucuresti, va invita miercuri, 11 iunie 2014, ora 10.00, in sala de conferinte Modigliani din cadrul Hotelului Intercontinental, pentru a marca impreuna Ziua Modiala a Donatorului de Sange, care se afla anul acesta sub sloganul "Doneaza sange pentru cele care daruiesc viata!".
Data: 2014-06-10 postata in: Actualitate in Romania
Enel Cuore, organizatia non-profit a grupului international Enel, alaturi de Universitatea "Alma Mater Studiorum" din Bologna, a lansat un apel de finantare pentru proiecte de afaceri care implica agricultura urbana, agricultura sociala sau "comunitatile alimentare" (comunitati formate in jurul unor preocupari care tin de alimentatie).
Data: 2014-06-06 postata in: Evenimente sector (Ro)
Institutul de Economie Sociala din cadrul Fundatiei pentru Dezvoltarea Societatii Civile a organizat joi, 5 iunie, Conferinta Nationala a Economiei Sociale: "Economia sociala - actor cheie al bunastarii si echitatii sociale", editia a 4-a.
Data: 2014-06-05 postata in: Evenimente sector (Ro)
Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile, un eveniment ce aduce in fiecare an date noi cu privire la acest domeniu, mai putin cunoscut in Romania. Economia sociala reprezinta insa una dintre prioritatile Comisiei Europene. Este o modalitate prin care domeniul social devine auto-sustenabil. In Romania, economia sociala creeaza in fiecare an noi locuri de munca si este un contribuitor important la bugetul de stat.
 16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26 
Stiri pe pagina
 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile