«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Stiri

Incluziune financiara
Stiri IES
Actualitate in Romania
Evenimente sector (Ro)
Evenimente internationale
Stiri externe
Noutati legislative
Exemple de urmat
Oportunitati de finantare
Oportunitati
Interviuri
English
Scoala lui Andrei
Noutati editoriale
Anul International al Cooperativelor
toate

stiri arhivate
 18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28 
Stiri pe pagina
Data: 2014-04-29 postata in: Actualitate in Romania
Coalitia ONGurilor pentru Fonduri Structurale a transmis observatiile sale la Ghidul Solicitantului pentru DMI 6.1 Dezvoltarea economiei sociale catre AMPOSDRU Ministerul Fondurilor Europene.
Data: 2014-04-29 postata in: Oportunitati de finantare
Al Midan - Piata, filmul despre revolutia egipteana finantat prin crowd funding si premiat deja, a fost prezentat la Bucuresti in cadrul Festivalului de Film Cinepolitica.
Data: 2014-04-28 postata in: Exemple de urmat
"Intreprinderea sociala de la Campia Turzii este un exemplu de urmat, nu unul de blamat, pentru ca are ca scop principal integrarea pe piata muncii a persoanelor defavorizate. Prin Combinatul social, noi le-am oferit oamenilor un cadru in care ei pot sa isi desfasoare munca si unde au posibilitatea sa devina actionari la sfarsitul proiectului si sa beneficieze de profitul realizat", a declarat senatorul Alexandru Cordos, citat de Ziarul Cotidianul Transilvan .
Data: 2014-04-25 postata in: Actualitate in Romania
Prezentam punctul de vedere al lui Iulian Ifrim asupra Legii Economiei Sociale: "Acest gen de modele economice apar tot mai des in Romania, au aparut si diverse surse de finantare, astfel ca se simte nevoia unui cadru legislativ care sa recunoasca acest model si care sa-l incurajeze. De aceea, in 2011, au inceput discutiile pe o lege a economiei sociale. Si asa ajungem la problema noastra-in loc sa se dezvolte o lege pentru a recunoaste economia sociala si a o reglementa in concordanta cu legislatia europeana, legea risca sa devina intrumentul de canalizare a fondurilor catre diferite firme."
Data: 2014-04-24 postata in: Actualitate in Romania
Initiat in 2010 de catre deputatul PSD Iulian Iancu, proiectul Legii Antreprenorului Social s-a remarcat printr-o serie de elemente "originale", contestate vehement la vremea respectiva de catre Coalitia Economiei Sociale care, dupa o campanie de aproape 2 ani, a reusit sa determine respingerea legii.
Data: 2014-04-23 postata in: Oportunitati de finantare
Domeniul major de interventie 6.1 Dezvoltarea economiei sociale era cel mai asteptat de actorii din acest sector. Apeluri noi nu au mai fost lansate pentru acest domeniu din 2011. Lucrurile au capatat o noua dinamica o data cu trecerea AMPOSDRU in subordinea Ministerului Fondurilor Europene. In mai putin doua luni un nou ghid a fost elaborat si publicat. Ghidul publicat acum rezolva o mare parte din problemele identificate de actorii din sector dar si de Consiliul Concurentei. Toate documentele aferente apelului au fost lansate in dezbatere publica.
Data: 2014-04-18 postata in: Evenimente sector (Ro)
In perioada 29 aprilie - 15 mai Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice (MMFPSPV) impreuna cu Institutul de Economie Sociala din cadrul FDSC organizeaza o serie de trei evenimente in cadrul carora se vor prezenta si dezbate elemente de legislatie nationala si politica publica in domeniul economiei sociale, cateva date esentiale privind economia sociala din Romania precum si sursele de finantare pentru acest sector cu precadere cele din fondurile europene.
Data: 2014-04-17 postata in: Actualitate in Romania
COALITIA PENTRU ECONOMIA SOCIALA, prin reprezentantii FDSC - IES si RISE, a fost prezenta la dezbaterile din Senat in cele trei comisii in care legea a fost dezbatuta. Am lipsit la o singura dezbatere in aceste doua luni. Pe ultima suta de metri un patronat, CPISC (Confederatia Patronala Industrie Servicii si Comert) care-din informatiile de pe site-nu este clar ce societati are afiliate, reprezentanta de un domn Adrian Izvoranu, a reusit sa treaca prin Comisiile Economica si Administratie Publica o serie de amendamente foarte periculoase.
Data: 2014-04-12 postata in: Actualitate in Romania
Pe 9-11 mai facem apel la (r)evolutie! (R)evolutia catre mai bine in orice domeniu ce ne priveste pe fiecare dintre noi. Catre si pentru celebrarea diversitatii, respectarea drepturilor omului, sanse egale pentru fiecare, protejarea mediului si a patrimoniului, implicare si participare in decizii ce ne privesc. Inscrierile au loc in perioada 11 - 23 aprilie prin completarea formularului de inscriere disponibil in articol.
Data: 2014-04-11 postata in: Actualitate in Romania
Astazi, 11 aprilie 2014, Coalitia pentru Economie Sociala a transmis doamnei Ministru Rovana Plumb-Ministrul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, o scrisoare deschisa prin care sunt semnalate unele probleme in legatura cu adoptarea de catre Comisiile Economica si Administratie Publica a unor amendamente la proiectul de lege L14/2014 privind economia sociala.
Data: 2014-04-10 postata in: Actualitate in Romania
In cadrul intalnirii Comisiei ONG Iasi din data de 4 aprilie, ONG-urile membre si-au prezentat punctele de pe agenda de politica publica d-nei Aurelia Cristea, ministru delegat pentru Dialog si Relatia cu Societatea Civila.
Data: 2014-04-10 postata in: Noutati legislative
Incepand cu 8 aprilie 2014, ONG-urile, cooperativele si societatile agricole care desfasoara activitati economice sunt recunoscute ca intreprinderi mici si mijlocii, beneficiind de de toate prevederile Legii 346/2004.
Data: 2014-04-08 postata in: Interviuri
Astazi, in Comisia de Munca a Senatului Romaniei se discuta legea economiei sociale. Presedintele acestei Comisii, Senatorul PSD Liviu Pop, a dat curs invitatiei noastre si raspuns la cateva intrebari privind aceasta lege.
Data: 2014-04-08 postata in: Actualitate in Romania
Pana pe 16 aprilie, organizatiile non-guvernamentale din Romania pot accesa finantari in cadrul editiei din 2014 a competitiei de proiecte sustenabile Idei din Tara lui Andrei, organizata de Petrom. Pana la aceasta data, orele 12:00, puteti inscrie solutiile pentru rezolvarea pronlemelor in care activati.
Data: 2014-04-08 postata in: Actualitate in Romania
Cu un format aproape identic cu cel al unui bon de masa, tichetul de servicii ar putea deveni in curand, cea mai simpla si la indemana metoda de plata legala a zilierilor din agricultura si nu numai. Sistemul functioneaza deja in alte state europene, iar avantajul major este ca lucratorii isi pot pastra in continuare ajutorul social si, in plus, prin retinerea contributiilor sociale, vor beneficia si de pensie, asigurari sociale si de sanatate.
Data: 2014-04-08 postata in: Actualitate in Romania
Poate o intreprindere sociala sa distribuie profit? Ce ar trebui sa se intample cu patrimoniul unei intreprinderi sociale in caz de lichidare? Aceste aspecte se decid in zilele acestea in Parlament in cadrul dezbaterilor privind legea economiei sociale.
Data: 2014-04-07 postata in: Actualitate in Romania
Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a declarat, in emisiunea "Dupa 20 de ani" difuzata duminica de Pro TV, ca se doreste o crestere reala a numarului de salariati de cel putin 400.000 pana in 2016 si de scoatere a unui numar de pana la un milion din zona neagra si gri a economiei.
Data: 2014-04-02 postata in: Evenimente internationale
Laszlo Andor, Comisarul pentru Ocuparea Fortei de Munca, Afaceri sociale si Incluziune va gazdui o conferinta la nivel inalt, in cadrul "Youth Guarantee: Making It happen", in data de 8 aprilie, la Bruxelles.
Data: 2014-04-02 postata in: Evenimente internationale
Comisia Europeana organizeaza o Conferinta privind inovarea in politicile sociala, la Bruxelles, intre 19-20 mai.
Data: 2014-04-01 postata in: Oportunitati
Au mai ramas doua saptamani in care va puteti inscrie la Impact Social Award 2014, competitia de antreprenoriat social pentru studentii din Romania. Competitia ofera tuturor studentilor oportunitatea de a participa la seminarii de informare si instruire in domeniul antrepenoriatului social. Seminariile vor avea loc la Impact Hub Bucuresti, participarea fiind gratuita pentru studenti, pe baza inscrierii online.
 18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28 
Stiri pe pagina
 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile