«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Stiri

Incluziune financiara
Stiri IES
Actualitate in Romania
Evenimente sector (Ro)
Evenimente internationale
Stiri externe
Noutati legislative
Exemple de urmat
Oportunitati de finantare
Oportunitati
Interviuri
English
Scoala lui Andrei
Noutati editoriale
Anul International al Cooperativelor
toate

stiri arhivate
 19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29 
Stiri pe pagina
Data: 2014-04-01 postata in: Exemple de urmat
In Resita, Fundatia ACTIVITY pentru resurse umane si dezvoltare durabila si-a asumat provocarea de a intra in Laboratorul Societal si de a testa indicatorii de responsabilitate sociala intr-un proiect pe cat de artistic, pe atat de responsabil: Banca Europeana de Amintiri!
Data: 2014-03-31 postata in: Oportunitati de finantare
Fondul Roman de Dezvoltare Sociala (FRDS) a lansat luni, 17 martie 2014, Apelul "Coerent", cel de-al patrulea apel de propuneri de proiecte programat in cadrul Programului RO10 "Copii si tineri aflati in situatii de risc si initiative locale si regionale pentru reducerea inegalitatilor nationale si pentru promovarea incluziunii sociale" (CORAI), finantat de Islanda, Liechenstein si Norvegia, prin intermediul Granturilor SEE.
Data: 2014-03-31 postata in: Evenimente sector (Ro)
Luni, 7 aprilie, va avea loc Editia a doua a EUROSFAT, forumul anual dedicat dezbaterilor pe teme europene. Forumul va avea loc la Palatul Parlamentului, in Bucuresti si va fi intitulata "Europa, incotro?". Scopul evenimentului este de a reuni societatea civila, politicieni, mediul de afaceri si cetateni, pentru a contura pozitiile dar si asteptarile pe care acestia le au fata de Uniunea Europeana.
Data: 2014-03-31 postata in: Oportunitati de finantare
Sub genericul "Participarea publica fara corset" ,in cadrul celei de-a V-a editii a Galei Premiilor Participarii Publice, ce a avut loc pe 27 martie, Centrul de Resurse pentru Participare Publica a premiat initiative care au demonstrat ca participarea publica poate duce la rezultate durabile pentru comunitate.
Data: 2014-03-31 postata in: Actualitate in Romania
Printre agentiile care isi deschid portile anul acesta in cadrul Noptii Agentiilor, se numara si Creionetica, o agentie multimedia dedicate cauzelor societale. Creionetica isi propune ca prin grafica, text, video, audio, fotografie, webdesign si evenimente interactive, sa contribuie la dezvoltarea unei societati echilibrate.
Data: 2014-03-27 postata in: Exemple de urmat
Peter Thum poate fi numit "un antreprenor social in serie". Povestea lui incepe in 2000, in McKinsey, pe cand lucra la un proiect de consultanta in Africa de Sud. Atunci a cunoscut oameni care nu aveau acces la apa curata. In 2002, si-a dat demisia de la locul de munca si s-a mutat in New York pentru a incepe ETHOS WATER - o companie de apa imbuteliata - cu Jonathan Greenblatt. Jonathan este in prezent Asistentul Special al Presedintelui si al Directorului Biroului pentru Inovatie Sociala si Participare Civica de la Casa Alba.
Data: 2014-03-27 postata in: Actualitate in Romania
JASMINE este cea de-a patra initiativa comuna a Comisiei Bancii Europene de Investitii (BEI) si a Fondului European de Investitii (FEI ). Scopul JASMINE este de a stimula capacitatea furnizorilor de microcredite/institutiilor de microfinantare in diverse domenii printre care buna guvernanta, sistemele de informatii, managementul riscurilor si planificarea strategica, ajutandu-le, astfel, sa devina operatori sustenabili si viabili pe piata microcreditelor.
Data: 2014-03-26 postata in: Oportunitati de finantare
Organismul Intermediar Elvetian pentru administrarea Fondului Tematic pentru Parteneriate si Experti format KEK-CDC Consultants, Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile si Fundatia pentru Parteneriat anunta lansarea celei de-a doua runde a Schemei de grant pentru Parteneriate.
Data: 2014-03-26 postata in: Oportunitati de finantare
In 4 martie 2014 au fost anuntati castigatorii celei de-a IV-a Competitie NESsT pentru Intreprinderi Sociale, organizata de catre Fundatia NESsT Romania, In parteneriat strategic cu Romanian-American Foundation, cu sustinerea Citi Romania, The CVC Capital Partners Foundation under the aegis of Fondation de Luxembourg si Unicredit Foundation.
Data: 2014-03-25 postata in: Oportunitati
Mai sunt trei zile pina la termenul de inscriere la cel mai important eveniment international dedicate antreprenoriatului social, intreprinderii sociale si economiei sociale ce va avea loc in 2014, in Romania!
Data: 2014-03-25 postata in: Exemple de urmat
Astazi, in Parlamentul Romaniei, doamna deputat Cristina Nichita a facut prima declaratie politica privind economia sociala din Romania.
Data: 2014-03-25 postata in: Oportunitati de finantare
Ministerul Fondurilor Europene, printr-o scrisoare transmisa Coalitiei ONG pentru Fonduri Structurale, anunta lansarea apelului pe DMI 6.1 Dezvoltarea Economiei Sociale in perioada urmatoare de catre AMPOSDRU.
Data: 2014-03-24 postata in: Oportunitati de finantare
L-am intrebat pe Ioan Agapi Director al Federatiei Agricultorilor de Munte "Dorna" (FAMD) ce crede despre modul in care se vor introduce in Romania fondurile mutuale de asigurari detinute de agricultori.
Data: 2014-03-24 postata in: Exemple de urmat
La inceputul anilor '90, lui Jamie i-a venit ideea ca gatitul are potentialul de a deveni o cariera pentru tinerii someri - in special cei care au abandonat invatamantul de masa si au nevoie de un nou inceput in viata. Si de acolo, conceptul de la Fifteen a inceput sa se contureze.
Data: 2014-03-19 postata in: Oportunitati de finantare
Ministerul Fondurilor Europene a publicat in data de 17 martie 2014 cea de-a doua versiune actualizata a Acordului de Parteneriat 2014-2020, in scopul consultarii publice cu partenerii de dialog. Prima versiune a Acordului de Parteneriat a fost publicata la inceputul lunii februarie 2014. Intre timp, in urma discutiilor cu serviciile Comisiei Europene si in urma consultarii publice, documentul a fost actualizat.
Data: 2014-03-18 postata in: Exemple de urmat
Centrul de voluntariat Cluj-Napoca redefineste cultura voluntariatului international in comunitatea clujeana. Impreuna cu 4 voluntari europeni, CVCN a aplicat principiile responsabilitatii sociale in cadrul Laboratorului Societal in 19 lectii de educatie multiculturala, 36 de ateliere de reciclare creativa, 52 de workshopuri artistice si o campanie europeana de sensibilizare cu ocazia Saptamanii Nationale a Voluntariatului.
Data: 2014-03-17 postata in: Oportunitati de finantare
Impact Hub Bucuresti si Fundatia ERSTE lanseaza editia din 2014 a Social Impact Award, competitia de antreprenoriat social pentru studentii din Romania. Initiativa se desfasoara anul acesta in 8 tari europene, Austria, Cehia, Croatia, Elvetia, Grecia, Romania, Rusia si Slovacia.
Data: 2014-03-17 postata in: Oportunitati de finantare
Fundatia Soros Romania lanseaza Competitia de idei pentru inovare sociala "Serendino - unde dai si unde crapa!", o competitie ce sustine inovatia in domeniul antrepenoriatului social.
Data: 2014-03-17 postata in: Actualitate in Romania
In contextul recentelor dezbateri din Romania legate de proiectul Legii Economiei Sociale si a problemelor aparute in implementarea DMI 6.1 din cadrul POSDRU, Institutul de Economie Sociala din cadrul FDSC si Reteaua Intreprinderilor Sociale de Insertie din Romania - RISE, au inaintat o a doua scrisoarea catre Ministrul Fondurilor Europene Eugen Teodorovici prin care arata care sunt motivele pentru care lansarea DMI 6.1 - Dezvoltarea Economiei Sociale nu ar trebui sa astepte aprobarea Legii Economiei Sociale
Data: 2014-03-14 postata in: Noutati legislative
Un senator PSD propune o reforma legislativa radicala a intrajutorarii financiare printr-o noua lege, unica a CAR. Este aceasta o oportunitate sau o capcana pentru miscarea CAR din Romania?
 19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29 
Stiri pe pagina
 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile