«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Stiri

Incluziune financiara
Stiri IES
Actualitate in Romania
Evenimente sector (Ro)
Evenimente internationale
Stiri externe
Noutati legislative
Exemple de urmat
Oportunitati de finantare
Oportunitati
Interviuri
English
Scoala lui Andrei
Noutati editoriale
Anul International al Cooperativelor
toate

stiri arhivate
 20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30 
Stiri pe pagina
Data: 2014-03-13 postata in: Actualitate in Romania
Bancile cooperatiste din Romania, cu toate dobanzile mai mult decat atractive la depozite si conditiile de creditare avantajoase pentru membri, au ajuns de la cea mai puternica institutie financiara a tarii, in 1910, la un sector bancar marginal cu o cota de piata de 0,3% in 2014. Ele concureaza pe piata romaneasca cu banci cooperatiste din alte state membre, ca Raiffeisen Bank, care au ajuns in mai putin de 20 de ani sa detina peste 7% din piata financiara. Noua lege bancara aflata in pregatire la BNR ar putea influenta si acest sector bancar parte din economia sociala?
Data: 2014-03-10 postata in: Actualitate in Romania
Organizatiile economiei sociale saluta trecerea AMPOSDRU in subordinea Ministerului Fondurilor Europene si solicita lansarea de urgenta a apelului de proiecte in cadrul Domeniul Major de Interventie 6.1 Dezvoltarea Economiei Sociale al POSDRU
Data: 2014-03-09 postata in: Oportunitati de finantare
Luni, 10 martie a.c., Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile (FDSC) lanseaza cererea anuala de propuneri de proiecte din cadrul Fondului pentru Inovare Civica. Acesta este un instrument de finantare adresat organizatiilor neguvernamentale dezvoltat de FDSC si sustinut financiar de Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe si donatori privati din Romania, reprezentati in special de sectorul de afaceri prin urmatoarele companii responsabile social: OMV PETROM si Raiffeisen Bank.
Data: 2014-02-27 postata in: Scoala lui Andrei
Scoala Cu Clasele I-VIII "George Enescu" Moinesti participa cu "Micii gradinari" in cadrul proiectului "Inovare sociala si antreprenoriala pentru scoli performante in comunitatile Petrom", finantat de Petrom prin programul Scoala lui Andrei. Proiectul lor de antreprenoriat social, "Sera din curtea scolii" presupune amenajarea unei sere de flori si comercializarea acestora pentru a obtine banii necesari pentru achizitionarea de carti, rechizite si haine pentru cei 84 de elevi nevoiasi din scoala.
Data: 2014-02-27 postata in: Scoala lui Andrei
Scoala cu Clasele I-VIII din Scortoasa, jud. Buzau, desfasoara in cadrul programului de antreprenoriat Scoala lui Andrei un proiect de antreprenoriat social menit sa promoveze atat voluntariatul, cat si solidaritatea cu semenii aflati in situatii delicate. Astfel, in cadrul scolii va fi construit un atelier mestesugaresc de producere a suvenirurilor de promovare a Vulcanilor Noroiosi, ce vor fi vandute in vederea cumpararii de rechizite scolare si incaltaminte pentru elevii nevoiasi, alimente pentru batrani si a trei calculatoare pentru scoala.
Data: 2014-02-27 postata in: Oportunitati de finantare
Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) a publicat versiunea consultativa a primelor fise pentru masurile de finantare a investitiilor din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala 2014 - 2020
Data: 2014-02-26 postata in: Stiri IES
Institutul de Economie Sociala ofera posibilitatea pentru doua persoane de a se implica in echipa IES prin intermediul unui program de internship.
Data: 2014-02-26 postata in: Stiri IES
Institutul de Economie Sociala si platforma de crowdfunding PotSi Eu.ro organizeaza atelierul Introducere in metodologia Lean Startup. Atelierul este sustinut de Dragos Nicolaescu, mentor vocational si business angel.
Data: 2014-02-24 postata in: Noutati legislative
In data de 4 februarie 2014, Camera Deputatilor a adopat Modificarea Legii 101/2006 privind salubrizarea localitatilor, modificare prin care se stabileste ca singurele firme care au dreptul sa stranga deseurile reciclabile din localitati sunt DOAR cele care au incheiate contracte de salubrizare cu municipalitatile. Printre cei aproximatv 2000 de intreprinderi de reciclare se afla si cateva intreprinderi sociale de succes.
Data: 2014-02-21 postata in: Oportunitati de finantare
Ministerul Fondurilor Europene a publicat prima versiune a Programului Operational Regional 2014-2020 (versiune sinteza) si Strategia Nationala pentru Dezvoltare Regionala 2014-2020 detalii la aceasta pagina. In cadrul acestui Program se prevede inclusiv sprijin pentru economia sociala.
Data: 2014-02-21 postata in: Evenimente sector (Ro)
Institutia Prefectului Covasna, in parteneriat cu Institutul de Economie Sociala si ALUTUS - Asociatia pentru Dezvoltare Comunitara Durabila, organizeaza vineri, 28 februarie 2014, Conferinta Economia sociala - o perspectiva noua pentru dezvoltarea durabila a comunitatilor.
Data: 2014-02-21 postata in: Evenimente sector (Ro)
Colegiul National al Asistentilor Sociali din Romania organizeaza marti, 18 martie 2014, GALA NATIONALA A EXCELENTEI IN ASISTENTA SOCIALA. Acest eveniment are loc in contextul Zilei Modiale a Asistentului Social.
Data: 2014-02-20 postata in: Noutati legislative
Reprezentantii Coalitiei au participat miercuri la o intalnire cu grupul parlamentar PSD din Comisia pentru Munca, Familie si Protectie Sociala a Senatului pentru a prezenta in detaliu propunerile de modificare a proiectului legislativ. Detalii in articol
Data: 2014-02-19 postata in: Oportunitati
Centrul European de Cercetare in Microfinante (CERMi), Bruxelless, Belgia ofera o bursa doctorala de 2+2 ani in domeniul microfinantelor, la Scoala de Economie si Managament Solvay Bruxelless.
Data: 2014-02-19 postata in: Oportunitati
"Sustenabilitatea este in mainile noastre" este sloganul Premiului pentru Antreprenoriat Sustenabil (SEA), primul premiu international ce se adreseaza afacerilor sustenabile. Ideea acestui premiu este de a stimula o revolutie a stilului de viata si de a fixa Antreprenoriatul Sustenabil ca model economic al viitorului. Companiile sunt motorul economiei, iar prin promovarea Antreprenoriatului Sustenabil in afacerea lor, pot sa nu mai faca parta din problema, si sa devina parte a solutiei.
Data: 2014-02-14 postata in: Interviuri
In campania de promovare a modificarilor privind proiectul de Lege a Economiei Sociale, Instititul de Economie Sociala a dorit sa afle si opinia liderilor din sector fata de reglementarile actuale si oportunitatea noului proiect legislativ, in calitate de persoane care s-au implicat activ in dezvoltarea unor astfel de intreprinderi. Astazi va prezentam un interviu realizat cu dl. Orlando Neagoe, coordonator al retelei de cooperative Romano-BoutiQ.
Data: 2014-02-14 postata in: Oportunitati de finantare
Google a anuntat ca programul Google Ad Grants este disponibil in Romania, incepand de astazi. Prin acesta, compania le ofera organizatiilor non-profit granturi sub forma de reclama AdWords, in valoare 10.000 de dolari pe luna, pentru ca acestea sa-si promoveze initiativele si proiectele pe Google.ro.
Data: 2014-02-13 postata in: Oportunitati
Targul de la sat reprezinta unul dintre beneficiile pe care Fundatia World Vision Romania, prin proiectele "Atelierul de mestesuguri", le aduce renasterii artei traditionale din mediul rural.
Data: 2014-02-11 postata in: Noutati legislative
Reprezentantii IES si RISE au participat astazi, 11 februarie 2014, la lucrarile comsisiilor de specialitate din Senat unde au sustinut propunerile de modificare a proiectului de lege a Economiei Sociale.
Data: 2014-02-11 postata in: Scoala lui Andrei
"Prepelitele cu oua de aur" este proiectul de antreprenoriat social initiat de Scoala cu Clasele I-VIII Bustenari, comuna Teleaga, din judetul Prahova, in cadrul proiectului "Inovare sociala si antreprenoriala pentru scoli performante in comunitatile Petrom", finantat de Petrom prin programul Scoala lui Andrei. Ideea de afacere presupune realizarea unei microferme de prepelite pe lotul scolar, urmand ca prin comercializarea oualelor de prepelita sa fie construite grupuri santiare moderne in incinta scolii.
 20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30 
Stiri pe pagina
 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile