«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Stiri

Incluziune financiara
Stiri IES
Actualitate in Romania
Evenimente sector (Ro)
Evenimente internationale
Stiri externe
Noutati legislative
Exemple de urmat
Oportunitati de finantare
Oportunitati
Interviuri
English
Scoala lui Andrei
Noutati editoriale
Anul International al Cooperativelor
toate

stiri arhivate
 1  2  3  4  5  6  7  8 
Stiri pe pagina
Data: 2017-07-17 postata in: Noutati editoriale
In cursul saptamanii trecute a fost lansat raportul "Boosting Social Enterprise Development" - Good Practice Compendium ("Stimularea dezvoltarii intreprinderilor sociale" - Compendiu De Bune Practici).
Data: 2017-07-17 postata in: Stiri IES
Departamentul De Management si Inginerie Economica din cadrul Facultatii de Constructii de Masini, Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, in colaborare cu Centrul Pentru Initiere si Dezvoltare Organizationala, a demarat cercetarea intitulata "Evaluarea procesului de atestare a intreprinderilor sociale din Romania". Cercetarea este adresata reprezentantilor intreprinderilor sociale atestate si are ca scop formularea unor recomandari pentru facilitarea si imbunatatirea procesului de atestare si monitorizare a intreprinderilor sociale din Romania.
Data: 2017-06-30 postata in: Actualitate in Romania
Mai multe ONG-uri au trimis o scrisoare deschisa premierului Mihai Tudose prin care-l avertizeaza ca OUG de modificare a Legii 448/2006 privind persoanele cu dizabilitati (modificarea art.78 in varianta propusa) va conduce la inchiderea a peste 700 de unitati protejate, aprox 4.000 de persoane vor fi concediate din care mai mult de jumatate sunt cu dizabilitati severe care nu pot lucra pe piata neconventionala a muncii! Efectele acestei ordonante la nivel de ONG-uri inseamna mii de persoane cu dizabilitati care raman fara servicii sociale, acestea fiind finantate din veniturile generate pe activitatea economica a unitatilor protejate.
Data: 2017-06-23 postata in: Stiri IES
Aproximativ o mie de structuri de economie sociala si solidara din Europa sunt reprezentante pe o harta online realizata in cadrul proiectului european "SUSY - SUstainable and Solidarity EconomY", cofinantat de Uniunea Europeana, al carui scop este de a promova metode alternative de productie si distributie, modele diferite de consum si economisire, pornind de la cele mai bune practici ale economiei sociale si solidaritatii.
Data: 2017-06-21 postata in: Evenimente sector (Ro)
Duminica, 25 iunie festivalul EcoTraditii ajunge in Parcul Detunata din cartierul Gheorgheni! Ne dam cu cargo-bicicleta, experimentam modele economice alternative la primul Oser din Gheorgheni, crosetam, reparam biciclete, haine si obiecte electrice. Facem bratari din nasturi si ne pictam pe fata. Vindem carti pe fapte bune. Revitalizam impreuna acest spatiu urban si construim traditii ecologice si comunitare pentru un viitor sustenabil al clujenilor.
Data: 2017-06-07 postata in: Oportunitati
29 de formatori si facilitatori de tineret din noua tari europene vor invata pe parcursul a 8 zile cum sa isi reduca impactul asupra mediului in activitatile educationale pe care le desfasoara. Si tu poti fi unul dintre ei! Societatea pentru Consum Responsabil te invita la cursul gratuit "Redu, Reutilizeaza Recicleaza in Proiecte de Tineret" (1-9 iulie 2017, Aiud, jud. Alba). Termen limita incriere: 11 iunie.
Data: 2017-05-23 postata in: Actualitate in Romania
Bucuresti, 23 mai 2017 - Au mai ramas 3 zile pana cand romanii pot sustine cauzele in care cred prin redirectionarea a 2% din impozitul pe venit catre o organizatie non-profit. De-a lungul celor 10 ani de cand OMV Petrom deruleaza Campania 2%, compania a colectat peste 12.000 de formulare de redirectionare si au sustinut in medie, anual, 150 de ONG-uri.
Data: 2017-05-15 postata in: Evenimente sector (Ro)
Asociatia "Acces pentru Toti" are placerea de a va invita la ultimul eveniment pe care il organizeaza in cadrul proiectului SEED (Social Entrepreneurship in a European Dimension), finantat prin programul Erasmus+ al Uniunii Europene.
Data: 2017-05-10 postata in: Evenimente sector (Ro)
Pe 13-14 Mai construim impreuna traditii ecologice si comunitare pentru un viitor sustenabil al Clujului. Prima editie eCo traditii 2017 debuteaza in Manastur, in spatiul La Terenuri. eCo traditii e un festival al darurilor de cartier, initiat in 2016 in Parcul Armatura.
Data: 2017-04-29 postata in: Evenimente sector (Ro)
Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile lanseaza studiul "Romania 2017. Sectorul neguvernamental - profil, tendinte, provocari", o incercare de a observa si a defini dimensiunea si dinamica sectorului neguvernamental din Romania in perioada 2010 - 2016. Studiul reprezinta o aducere la zi a editiei anterioare publicate in anul 2010 si, impreuna cu aceasta, ofera tuturor celor interesati o mai buna cunoastere (si recunoastere) a rolului si importantei sectorului neguvernamental in societatea romaneasca.
Data: 2017-04-20 postata in: Oportunitati de finantare
Bucuresti, 20 aprilie 2017 - Competitia "Idei din Tara lui Andrei" revine cu cea de-a 6-a editie in care se pot inscrie proiecte ce vizeaza dezvoltarea invatamantului profesional si protectia mediului inconjurator, folosind tehnologii inovatoare si componente de digitalizare. Inscrierile se realizeaza pana pe 24 mai 2017, pe site-ul www.taraluiandrei.ro, iar proiectele castigatoare pot primi finantari de pana la 20.000 euro fiecare.
Data: 2017-04-05 postata in: Evenimente sector (Ro)
Repair Cafe Cluj impreuna cu libaria Bookstory le reaminteste doamnelor si domnisoarelor ca lucrurile stricate nu se arunca, ci se repara. Pe aceasta cale suntem invitate sa invatam sa mesterim, independent de prezenta vreunui barbat prin preajma. Ne vedem pe 6 aprilie la ora 18.00 la libraria Bookstory, blv. Eroilor, nr. 6-8, Cluj-Napoca.
Data: 2017-04-05 postata in: Evenimente internationale
In data de 04 Aprilie 2017, la Burxelles, a avut loc cea de a 4a intalnire a Categoriei de Economie Sociala, parte a Comitetului Economic şi Social European (CESE). Cu aceasta ocazie, membri categoriei au avut posibilitatea sa discute cu reprezentantii CIRIEC, care redacteaza studiul solicitat de CESE privind "Evolutii Recente in Economia Sociala in Uniunea Europeana".
Data: 2017-03-29 postata in: Evenimente sector (Ro)
Bijuteriile ne coloreza momente din viata. Ne aduc culoare, delicatete, simplitate si eleganta. Dar ce faci cand cerceii tai preferati s-au stricat? Dar cu colierul de care te-ai plictisit ce se intampla? Noi speram ca nu le-ai aruncat si avem o invitatie pentru tine! Pe 30 martie, Repair cafe Cluj in parteneriat cu Orangerie te invita la un eveniment de reparatii si schimb de bijuterii, la Flowers Teahouse, incepand cu orele 18.
Data: 2017-03-14 postata in: Evenimente sector (Ro)
Autoritatile locale pot fi motorul prin care economia Romaniei poate deveni una cu emisii reduse de dioxid de carbon, daca proiectele verzi vor fi mai bine implementate si sprijinite financiar, este concluzia Conferintei Internationale "Contributia autoritatilor publice locale la reducerea amprentei de carbon in Romania" desfasurate miercuri 8 martie si joi 9 martie 2017, la hotel Minerva din Bucuresti, eveniment desfasurat in cadrul proiectului Orase Verzi - Regiuni Verzi, cofinantat printr-un grant din partea Elvetiei pentru Uniunea Europeana extinsa.
Data: 2017-02-21 postata in: Evenimente sector (Ro)
Daca esti tanar profesionist, student sau elev, te provocam sa construiesti viitorul. Sa creezi solutii inovative la problemele sociale din comunitatea ta. Participa marti, 28 februarie, la Kick Off Social Impact Award 2017 si devino parte din cel mai mare program international dedicat tinerilor interesati de antreprenoriat social.
Data: 2017-02-13 postata in: Exemple de urmat
Doua solutii braziliene pentru doua probleme sociale generate de conditiile economice au fost prezentate in cadrul unui turneu sustinut in Romania, in perioada 1 - 8 februarie 2017, de catre doua personalitati din domeniul economiei sociale din Brazilia, Maria Elisabeth Grimberg si Gilberto Ohta de Oliveira. Cei doi au oferit exemple viabile de agricultura bazata pe cooperare si de gestionare a deseurilor reciclabile prin integrarea cautatorilor in gunoi intr-un sistem de intreprinderi sociale.
Data: 2017-02-09 postata in: Evenimente sector (Ro)
Ne aratam pretuirea fata bunicii nostri si ii invitam sa ne impartaseasca talentele lor. " Bunicii au talent " e un eveniment tip sezatoare, se intampla la Cluj sambata, 11 februarie, la Bastionul Croitorilor. La aceasta prima editie depanam amintiri, invatam sa crosetam, sa tesem si sa pictam. Impreuna.
Data: 2017-01-25 postata in: Oportunitati
Programul UE pentru Ocuparea Fortei de Munca si Inovare Sociala (EaSi - European Union Programme for Employment and Social Innovation) este un instrument de finantare la nivel european prin care se promoveaza angajarile sustenabile si cu un nivel inalt de calitate, garantand in acelasi timp protectie sociala adecvata si decenta, si luptand impotriva excluziunii sociale si saraciei si pentru imbunatatirea conditiilo de munca.
Data: 2016-12-21 postata in: Actualitate in Romania
In ultimii ani, din ce in ce mai multe companii au optat pentru sprijinirea proiectelor organizatiilor neguvernamentale. Speram ca tot mai multe sa se fi convins de expertiza ONGurilor si de impactul pe care acestea il au in comunitati, astfel incat sa directioneze, pana la 31 decembrie 2016, 20% din impozitul pe profit catre asociatii si fundatii.
 1  2  3  4  5  6  7  8 
Stiri pe pagina
 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile