«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Stiri

Incluziune financiara
Stiri IES
Actualitate in Romania
Evenimente sector (Ro)
Evenimente internationale
Stiri externe
Noutati legislative
Exemple de urmat
Oportunitati de finantare
Oportunitati
Interviuri
English
Scoala lui Andrei
Noutati editoriale
Anul International al Cooperativelor
toate

stiri arhivate
 1  2  3  4  5  6  7  8  9 
Stiri pe pagina
Data: 2016-12-16 postata in: Exemple de urmat
Asociatia Centrul de Marketing, Inovare si Business CLIMB, din Cluj-Napoca lanseaza campania Descopera. Incurajeaza. Daruieste, o campanie ce isi doreste sa promoveze economia sociala in Romania. Va rugam sa regsiti mai jos mesajul initatorilor campaniei.
Data: 2016-12-15 postata in: Evenimente internationale
Declaratia de la Bratislava denumita "Economia sociala ca actor important in furnizarea unor raspunsuri eficiente la provocarile societale actuale in UE si in lume" a fost semnata in data de 1 decembrie 2016 de catre 10 reprezentanti ai statelor membre UE (Cipru, Slovenia, Romania, Italia, Slovacia, Luxembourg, Spania, Cehia si Grecia).
Data: 2016-12-14 postata in: Evenimente sector (Ro)
Totul este mancare pentru cineva, candva, undeva. E zicala pe care Repair Cafe Cluj o aplica in cadrul Street Food Festival, in perioada 12-18 Decembrie. Concret, resturile alimentare nu mai sunt considerate gunoi, ci resurse. Incepand cu aceasta editie, acestea se colecteaza separat si devin hrana pentru animale sau pentru pamant si gradina din compost.
Data: 2016-12-09 postata in: Evenimente sector (Ro)
A 5-a editie a competitiei "Idei din Tara lui Andrei" a inregistrat peste 170 de aplicatii pentru proiecte ce vizeaza educatia profesionala si mediul inconjurator. 13 proiecte au fost desemnate castigatoare in urma jurizarii proiectelor de catre lideri de opinie si reprezentanti ai ONG-urilor, dar si a votului public, proportia fiind de 70%-30%. Proiectele desemnate castigatoare de OMV Petrom vor fi implementate in 2017, in 9 judete din Romania.
Data: 2016-12-05 postata in: Evenimente sector (Ro)
Asociatia Cercul Social, echipele Repair Cafe Cluj si Casa de Cultura Permanenta alaturi de peste 12000 de organizatii si institutii din 32 de tari europene s-au alaturat initiativei Saptamana Europeana pentru Reducerea Risipei. In perioada 21-26 noiembrie, echipa Repair Cafe Cluj a invitat clujenii sa intre in dialog pe tema RISIPEI de resurse.
Data: 2016-11-21 postata in: Actualitate in Romania
MKOR Consulting a realizat o analiza privind deschiderea consumatorilor fata de ideea de a sprijini persoanele defavorizate si comunitatile, prin achizitionarea de produse de la intreprinderi sociale. Rezultatele arata ca aproape doua treimi din cei intervievati (64%) ar fi dispusi sa plateasca in plus pentru un produs care creeaza locuri de munca persoanelor din categorii defavorizate si sprijina dezvoltarea comunitatilor locale.
Data: 2016-11-21 postata in: Evenimente sector (Ro)
Asociatia Mai Bine alaturi de alte optsprezece organizatii din UE, Camerun, Columbia, Ecuador si insulele Windward s-au alaturat campaniei Make Fruit Fair! In cursul zilelor de Joi si Vineri de saptamana trecuta a fost invitat la Bucuresti, activistul de origine ecuadoriana Jorge Acosta Orellana. In cadrul unei actiuni publice si a unei dezbateri la Seneca Anticafe acesta a prezentat conditiile de trai si de munca de pe plantatiile de banane si a dezbate optiunile de a consuma produse certificate "comert echitabil".
Data: 2016-11-17 postata in: Evenimente internationale
Atentia asupra mediului si a felului in care gesturile noastre zilnice afecteaza pe termen lung natura din jurul nostru este un subiect care trebuie tratat tot mai des pentru schimbarea obiceiurilor noastre cotidiene. Cu ocazia saptamanii dedicate constientizarii problemei deseurilor in Romania si Europa, un consoritiu de organizatii vor organiza o serie de evenimente pe aceasta tematica. Acest demers face parte din evenimentele reprezentative pentru European Week for Waste Reduction - EWWR. Mesajul central promovat se intituleaza, pe scurt, cei 3R, adica Reducerea deseurilor, Refolosirea produselorsi Reciclarea materialelor.
Data: 2016-11-11 postata in: Evenimente sector (Ro)
Tone de gunoaie produse, resurse pretioase risipite, ecosisteme degradate, comunitati bolnave, sunt doar cateva dintre urmarile modelului actual de productie si consum. Consumam mai mult decat avem nevoie. Dar oare ce optiuni avem pentru a reduce risipa? E o intrebare pe care echipa Repair Cafe Cluj o adreseaza clujenilor si ii invita la dialog in cadrul Saptamanii Europene pentru Reducerea Risipei (21-26 noiembrie).
Data: 2016-11-09 postata in: Oportunitati
In perspectiva pregatirii Presedintiei Consiliului Uniunii Europene pe care Romania o va detine in primul semestru al anului 2019, Secretariatul de Stat pentru Afaceri Europene din cadrul Ministerului Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice (MMFPSPV) solicita contributia organizatiilor non-guvernamentale, partenerilor sociali si a partilor interesate in vederea elaborarii unui set de documente de pozitie cu privire la temele relevante pentru Romania in context european.
Data: 2016-11-07 postata in: Evenimente sector (Ro)
Vineri, 11 noiembrie, ora 17.00, Asociatia Mai Bine organizeaza in spatiul Seneca Anticafe dezbaterea "Fructe dulci, realitati amare. Drepturile muncitorilor si lanturile de aprovizionare echitabile". Invitatul special al serii va fi Jorge Acosta Orellana, aparator al drepturilor omului in America Latina, iar discutiile vor fi moderate de Bogdan Gioara, presedintele Asociatiei REPER21.
Data: 2016-11-03 postata in: Evenimente internationale
Impreuna cu partenerii SEED7 si membri ai retelei de intreprinderi sociale Euclid Network, Euclid Network anunta "Gathering to Grow" - doua evenimente conexe, privind antreprenoriatul social European, ce vor avea loc anul viitor.
Data: 2016-11-02 postata in: Evenimente sector (Ro)
Aflata la a III-a editie, Ziua Intreprinderilor Sociale 2016 este un eveniment ce face parte din Proiectul "Dezvoltarea de parteneriate in vederea consolidarii antreprenoriatului social", coordonat de catre Fundatia NESsT Romania si implementat in parteneriat cu Social Entrepreneurship Initiative & Foundation (SEIF, Elvetia) si Fundatia Alaturi de Voi (ADV, Romania).
Data: 2016-11-02 postata in: Noutati editoriale
Avand in vedere atentia sporita acordata dialogului social la nivel european, si diversitatea mare de practici din diferite tari, raportul EEPO (European Employment Policy Observatory) isi propune sa ofere practicienilor si persoanelor interesate informatii detaliate cu privire la canalele si practicile prin care partenerii sociali nationali contribuie la elaborarea de politici publice in statele membre ale Uniunii Europene.
Data: 2016-11-01 postata in: Noutati legislative
La initiativa secretarului de stat pentru incluziune sociala si antreprenoriat social, Oana Toiu, Ministerul Muncii a organizat luni, 31 octombrie, o masa rotunda in care a fost discutat procesul de atestare a intreprinderilor sociale, finantarea si sprijinul acordat sectorului. Din anul 2015, in Romania exista legea 219/2015 dedicata economiei sociale, iar normele de aplicare a prevederilor legii au fost aprobate prin HG 585/2016, sistemul de atestare fiind astfel functional incepand cu luna august 2016 .
Data: 2016-10-27 postata in: Evenimente sector (Ro)
Impreuna cu o echipa de 4 voluntari internationali, la Cluj, asociatia Cercul Social, a explorat, dezbatut si aplicat, timp de o saptamana, modele si idei pentru un viitor rezilient al Clujului. 6 evenimente, peste 128 de participanti implicati activ si 4 campanii de sensibilizare in spatii publice pe tema economiei circulare sunt doar cateva dintre rezultatele Saptamanii Internationale Repair Cafe la Cluj (17-23 octombrie 2016).
Data: 2016-10-26 postata in: Noutati editoriale
Comisia Europeana a publicat recent o serie de rapoarte care ilustreaza situatia de fapt si evolutia intreprinderilor sociale din Europa. Cercetarea a fost derulata de cercetatori independenti care au beneficiat de suportul retelei EMES si al centrului de cercetare EURICSE.
Data: 2016-10-20 postata in: Oportunitati de finantare
Bucuresti, 19 octombrie 2016 - OMV Petrom da startul unei noi editii in competitia nationala de proiecte "Idei din Tara lui Andrei", sustinand initiativele cu impact pe termen mediu si lung care ofera solutii pentru dezvoltarea educatiei profesionale si pentru protectia mediului.
Data: 2016-10-14 postata in: Evenimente sector (Ro)
Cautam si propunem solutii pentru reinventarea Clujului. Un viitor mai bun al acestui frumos oras, forme alternative de economie, circularitate si zero deseuri sunt concepte asupra carora punem reflectorul in cadrul Saptamanii Internationale a Repair Cafe. Se va intampla si la Cluj in saptamana 17-23 octombrie.
Data: 2016-10-05 postata in: Oportunitati
Exista afaceri a caror miza principala nu este obtinerea profitului, ci imbunatatirea conditiilor de viata si oferirea de noi oportunitati romilor. Exista afaceri, denumite sociale, care urmaresc sa genereze autonomia fiananciara a romilor pentru ca mai apoi ei sa fie capabili sa isi rezolve singuri problemele conexe care le afecteaza calitatea vietii, legate de exemplu de sanatate, locuire ori educatie. Exista romi care conduc afaceri si care sunt prea putin cunoscuti.
 1  2  3  4  5  6  7  8  9 
Stiri pe pagina
 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile